witam poludniowo puki mloda odjechala...
dzisiejsza nocka byla fajna do 6.10 rano. psozlam spac 23.30 i mloda sie rozbudzila o 6.10 wiec pieknie, ale potem nie bylo pieknie bo nie miala ochoty sie uspic z powrotem:/// puscilam karuzelke -czyt.wstalam 3 razy! melodyjka leci 5-6min, wczoraj wieczorem styklo raz a dzis rano jak przestalo grac to zaczela tak gadac ze mozna bylo oglupiec. nie chcialam jej brac do lozka bo nei chce jej uczyc do tego, ale maz mowi ze rano to co innego a w nocy wazne ze spi u siebie. ok. no wiec maz wstajac do pracy przyniosl mi mloda. uspilysmy sie kolo 7.30 obie i o 9.45 slysze: hyyyyyyyy, prrrrruuuuuuuuk, pruuuuuuuuuuk, a za chwile burza w pieluszce

ppppp no to juz zwleklam sie z wyra, i wedlug opracowanej taktyki zrobilam tak:
zostawilama Leane w lozku mowiac ze zaraz przyjde, poszlam wstawic butle i dla mnie wode na kawe, poszlam na kibelek, umylam zabki. w tym czasie mloda gadala wiec jej odpowiadalam zeby wiedziala z jestem gdzies w poblizu, wyszlam, przy okazji ubrana w moj obrzygany podkoszulek i dres,zrobilam butle i sobie kaffffke. przyszlam do pokoju i pytam: wstajemy?? a Leane usmiech i lapkami macha

) no to zabralam ale najpierw pieluche poszlam zmienic- jabluszko ladnei strawione

))
dzisiaj bedzie marcheweczka i ziemniaczek

)))))))))
nakupilismy wczoraj sloiczkow dla mldoej ronych. ale swoja droga musze w koncu odpakowac sprzeta od tesciwoej do przygotowywania posilkow dla dzieci bo mam super sprzet a jeszcze instrukcji nie widzialam

pppppp kurdee ceny tych sloiczkow masakra...
przy okazji wczoraj wieczorem gadalam z mezem bo juz nie daje rady...potrzebuje 1 przespanej calutkiej nocy -tak zeby isc spac 22.30 i wstac 10h!! takie mam pragnienie! i doslownie wylam w glos ze odkad mloda jest nie spalam dluzej niz 6h-7h max. maz - oile dotrzyma slowa- obiecal ze zz soboty na niedziele on bedzie dyzurowac przy mlodej a ja bede spac. kurcze nie wiem jak wy dajecie rade wstawac co 2-3h jak za czasow poporodwych, bo ja chyba mam spadek formy totalny i 5-6h snu mi nie starcza....
w sobote mam pediatre, 2 szczepienia, zapytam czy jak dam jakeis kaszki z mlekiem bardziej kaloryczne to czy sa szanse ze mloda zacznie robic dluzsze nocki. a sierozpisalam...