reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

pospał 20 min... :-) przed spaniem cyc teraz znow cyc. efa ja przed ciaza wazylam 48 w ciazy 66 bo 18 kg nabralam. po porodzie 56 kg i teraz 47. tyle ze juz wygladam jak dziecko. bez pupy i cyca bo po karmieniu flaczek;p na porodowce to swoja droga jak rodzilam to pani na ip myslala, ze nastolatka z matka rodzi ;p

reklama
Witam! :-) A mój maluszek odkrył dziś, że ma siusiaczka :-D:-D:-D Ale mielismy ubaw jak leżał i go miętosił rączką i tak dziwnie na nas patrzył jak się śmiejemy :-D:-D

U nas ciag dalszy problemów z jedzeniem :no: chyba lada dzień zobaczymy jakieś ząbki bo mały wogóle nie chce jeść, strasznie się denerwuje i nie zjada nawet połowy tego co jadł (a problemów z apetytem nigdy nie miał). Smoczki zamieniłam na miększe żeby mu dziąsełek nie drażniły ale niewiele to dało, dziś znów zamieniłam na te stare - zjadł mleko więc myslałam, że nie umie z tych nowych jeść ale następnego mleka znów nie chciał zjeść... Biedaczek się tak męczy i złości :no: Na początku stycznia, jak bylismy na szczepieniu to pediatra mówiła, że ma spuchnięte dziąsełka i będzie wcześnie ząbkował więc to chyba już...

Mi urlop macierzyński się kończy w połowie marca, potem stary urlop wybiorę i potem wychowawczy chyba... Miałam nie iść na wychowawczy tylko małego z babcią zostawiać (mieszkamy z teściami, oni na górze a my na dole) ale jak mały jest taki niedobry i ciągle go trzeba nosić i bawić (a cięzki jest bardzo) to odpada bo teściowa nie ma tyle siły żeby ciągle bawić (ma problemy z nogami i ciężko jej chodzić) a teściu jeszcze małego na rękach nie miał (bo za mały i się boi wziąć). Tak powiem szczerze, że jak pomyśle o powrocie do pracy to mnie aż pot zalewa - zostawić małego na tyle godzin - nie wyobrażam sobie tego. Umowę mi przedłużyli w pracy pod warunkiem, że wrócę po macierzyńskim więc będą wkurzeni ale dziecko jest najważniejsze. Chciałabym zostać z nim jak najdłużej...

Hej dziewczyny!

Kasis - fajnie, że już się wprowadzacie. Ja też mam dobrą wiadomość: znaleźliśmy mieszkanie :) Remont potrwa jakiś miesiąc i za półtora można się wprowadzać :):) Nie mogę się doczekać!

Mila u nas to samo z zębami, aż sie boje patrzec do buzi zeby czegoś nie zobaczyć :) Nam tez pediatra na szczepieniu ostatnim mówił że jak nic będzie wczesne ząbkowanie i drugi dzień jest już cyrk z butelką. Z łyzeczki zje ładnie ale ssać butelki nie chce i pewnie własnie smoczki za twarde i urażają dziąsła. Czekam na paczke z apteki w której będzie dentinox, żeby posmarować dziąsełka i zobaczyc jaki efekt.

A Franek dzis jakiś zaczarowany, wstał 6:30, zjadł ładnie, pojechalismy do tesco, kupiliśmy pudło pampersów 4 162 sztuki za niecałe 100 zł, mnóstwo deserków bobovity bo promocja, bobofruty i słoikowe kaszki Hipp, wróciliśmy, zapakowałam flaszke na spacerek i dawaj, na spacerku ładnie zjadł na śpiocha, wróciliśmy po ok godzinie, już chce go z wózka wyciągać a on ślepia zamknął i dobranoc i śpi tak już godzine w domu, w tym kombinezonie, czapce....a ja w ciężkim szoku i nawet go nie próbuje rozbierać, az nie wiem co z czasem zrobić, więc zajadam lody czekoladowe, czytam bb i napawam sie ciszą :)

Emis [/B] albo dziewczyny które się na tym znają. Mi macierzynski kończy sie 7 marca do tego fakultatywny i zalegly urlop z tamtego roku wiec wyjdzie gdzies do 17 kwietnia i czy moge sobie wziasc jeszcze urlop z tego roku ? a potem wychowawczy?
Tak,ja tak właśnie robię. Mój szef już wie,że idę na wychowawczy i nie ma problemu,żeby wziąć cały teraźniejszy urlop. I z tego,co się orientuję,pracodawca nie może ci zabronić wykorzystania całego urlopu beżącego...

Znalazłam taką informację wyjaśniającą...
http://www.sgk.gofin.pl/11,1483,78867.html

Ostatnia edycja:
Moni moni super wiesci bardzo sie ciesze:)
Dobranocka usciski dla Justynki
Natolinko mieszkanie duze 80metrów 2 pokoje w tym jeden ogromny i narazie zamieszkamy w nim wszyscy w trójkę bo tamten idzie do remontu,ale sie zastanawiamy czy robic bo niedokonca wiemy ile tu bedziemy, najwczesniej mamy czas 18miesiecy, mamy to mieszkanie po chlopaku ktory narozrabiał i noga mu sie podwinela i poszedl siedziec, dostal wyrok 3 lat ale roznie to bywa. Tak wiec przesle Wam fotki ale szału nie ma bo to nie nasza chata. Pokoj jest jednak ogromny i jest super.
Własnie siedze na nowym mieszkanku, młody z babcia jeszcze w domku aja pitrasze obiad i słucham na głos Erosa ramazzoti i wiecie co jest BOSKO!!!!
Jeszcze raz Bardzo Wam dziekuje za kciuku i życzenia pozytywne:))))))

doris - gratuluje dluzszego urlopu!

dobranocka - gratki dla Justysi z okazji 4reczki!

dziulka - nie lam sie kobieto, szkoda, ze mnie nie widzisz...wygladam chyba najgorzej w calym moim zyciu. Dzis to nawet jeszcze wlosow nie umylam, bo Mlody ma marude i ciagle tylko domaga sie atencji...Tez mam dzis gorszy dzien, zaczelam omijac lustra. Jestem gruba, geba zmeczona jak nie wiem, oczy jakies takie bez blasku, generalnie nie mam na nic sily ani energii. I tylko sie doja, jak ta dojna krowa. I tez czekam na cud, jak Pawel przepsi dluzej niz 4.5 godziny w nocy...

kasis- super, ze juz na swoim!

monimoni - rowzniez gratuluje znalezienia mieszkania.

Wola mnie, musze isc.

Zasnal...mam pol godziny dla siebie.

Cos mialam jeszcze napisac...ale juz sama nie wiem. Ide chyba te glowe w koncu umyc i pozmywac, zanim dziec wstanie i zacznie sie miauczenie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry