reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

a mąż se siedzi przy swoim kompie

no to ja z wami i zaraz spadam pod prysznic, tylko kolacyjkę wtrząchnę:-)
frogguś, dzielna jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! każdego dnia będzie lepiej!!!! może nie łatwiej od razu, ale LEPIEJ!!! MEGA BUZIOLE!!!

coś czuję że rozejmu dzisiaj nie będzie...

reklama
Witam wieczornie,

nie bylo mni od czwartku, probowalam troche podczytywac (wyprawa sugar do urzedu m.in.), ale genralnie nie mam czasu na kompa prawie w ogole!!!Odkad jestem w PL to codzennie kogos odwiedzam, albo ktos odwiedza mnie (glownie Paffcia). Dni pedza 4 razy szybciej niz w Edi, az momentami mnie to przeraza. Ogolnie jest SUPER, znow czuje sie czescia tego swiata, a nie istota zyjaca na pustyni. No tylko za malzem tesknie bardzo, ale pocieszam sie,ze za 2 tygodnie sie zobaczymy.
Paffcio wszedl niedawno w okres marudzeniowy przed skokiem, wrzeszczy, mniej je, niespokojnie spi i w ogole wieczorami marudzi gorzej niz kobieta z PMSem. Jeszcze 3 tygodnie takiego miauczenia, wrrrr. Poza tym rosnie w oczach.Fajnie na Niego patrzec.
Bede sie meldowala w miare mosliwosci, tymczasem:
mamaagusi, kasis, Ida- przytulaski dla Was.
Frogg, dla Ciebie przytulas szczegolny, bo z Ciebie juz kobieta pracujaca je.
Mala mi - kciukasy zacisniete,
emiliab - gratulujemy Frankowi nowej umiejetnosci!!!
makuc - hehe, dobry tekst z tym powylegiwaniem :-)
natolin - dzieki za pamiec, kochana.
Tym, ktore pamietaly o nas, a nie doczytalam, oczywiscie rowniez dziekuje i przesylam buziolki.

Zmykam teraz, moze zdade jeszcze na inne watki wpasc.
Do nastepnego!

Mam L4 do 13 kwietnia. Lekarz powiedział,:"spokojnie z tym zwolnieniem",bo chciałam na dwa tygodnie.. A jak spytałam,czy nie będzie problemu,żebym później dostała jeszcze L4, to powiedział,że nie powinno. :-). Powiedziałam mu,że jak moja lekarka mi nie da zw. to się do niego przepiszę-uśmiechnął się tylko.

Kolejna miła wiad. to ta,że Franek w końcu przewraca się na brzuch:-):-D:happy2:. Wczoraj zrobił to dwa razy,ale myślałam,że przez przypadek. Jednak dzisiaj to już szalał na całego:happy2:.

Buziole:*
ja też czułam ze to wakacyjne wieści bedą:-)cieszę sie razem z tobą!!!:tak::-)a dla Franusia wielkie gratki!!! moja córa ostatnio z brzucha na plecy kilka razy się gibła ale ja obstawiam ciągle przypadek...:baffled:no cóż, pocić się chyba nie lubi:cool2:

A ja chciałam odnieść się do postu Idy,ale mi go skasowało... Jak na złość! Nie mam siły teraz pisać jeszcze raz wrr...
No a ja się też dziś poprztykałam z mężem. Zdenerwował mnie. No a w ogóle to dla niego ważniejszy komputer i gra w durną grę. No,ale nic- nie będę smęcić.
a w ząbki chcesz???!!!???!!!:cool2:jasne, nie smęć!!!wyjdzie na to, że tylko ja wam tu dupencje zawracam!!! no doobra, żartuję:-D:-D:-Dpisz,co ci leży na wątrobie i nie martw się o nasze psychiki - damy radę:tak::-Da z tą grą to ja widzę że u was i tak pozytywniej:cool2:bo mój M to ma siłę co najwyzej pilota od tv poprzytulać...
a za egz kciukasy!!!!!!!!!!!!!!
czaicie, że mnie na pierwsze podejście do teorii pacan nie wpuścił, bo mój instruktor zawoził papiery (te deklaracje czy coś) jeszcze zanim sie "hajtłam" i mieli tam w systemie moje panieńskie a ja miałam juz dowód z nowym nazwiskiem:szok:i nie obchodziło grubasa jednego że na dowodzie przecież jest wymieniane nazwisko panieńskie i że wsio się zgadza:angry:oczywiście dostał potem naganę i nie płaciłam za nastepny egz, ale co się na darmo nerwów najadłam to moje... a teorię zdałam w końcu na 100% za drugim pierwszym podejściem:-D
IDUŚ - czyli rozumiem, że szanowny małżonek poczuł, że coś przeskrobał?
A mnie właśnie totalnie D. zadziwił. Zanim włączył konsolę stanął koło mnie i zapytał czy zajęta jestem bardzo, bo nie wie czy może sobie pozwolić na grę czy ma się ze mną powylegiwać:) mam nadzieję, że taka chęć wspólnego leżakowania na dłużej mu zostanie a nie, że tylko jednorazowy przebłysk zaliczył ;)))
mój M nie ma problemu z wyartykułowaniem słowa "przepraszam" i w tym problem, bo on przeprasza nawet jak nie wie za co!!! tzn, jemu się wydaje że on wie i że przecież przeprosił i nie dociera że nie chodziło wcale o te skarpetki pod ławą w salonie (czy cuś równie istotnego):wściekła/y:
powiedzcie jak to jest, że jak ja chcę żeby spojrzał na problem z szerszej perspektywy to on widzi max ostatnie dwa dni i na odwrót?!?!?!?!?!?!?!?!:confused:masakrejros po prostu:dry:
my jutro o 9.00 mamy szczepienie Isi brrrr....
łooooooojjjjjjjjj, aż mnie ciary przeszły... będę trzymać kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::tak::tak:a to już ostatnie jak na razie, tak?

tatuś usypia dzidzię, bo zasnęła przy cycu ale po 5 minutach w łóżeczku obudziła się:dry:

witam wieczornie:))

KASIS- wspolczucia i mam nadieje ze bedzie dobrze wszystko.
FROGG -mocno przytulam domyslam sie co czujesz i ja wiem po sobie ze najgorszy jest pierwszy dzien zawsze po dluzszej nieobecnosci w pracy.
EMILIAB- moja prawie juz sie przewrocila na brzuch tylko ma zakodowane ze mamusia poda paluszek i wtedy dup!!! ale fajnie ze sie "ruszyl":)
MAMAAGUSI- jesli twoj chlop ci zarzuca wage a niedaj piernik szatnazuje ze cie zostawilby albo cus to pokaz mu drzwi!!!! a jesli sie ty sama czujesz zle ze soba to zrob to co ja-dieta!!! myslalam nad tym tydzien ponad i sie przemoglam.

wkurzylam sie troche jak mloda wstala- zrobilam tak jak wczoraj kawalek kurczaczka, por (kocha por!!),ziemniaczek i marcheweczka-wszystko zmiksowane pyszniutkie. wczoraj wmlocila miche w calosci a dzisiaj powiedziala NIEEEEEEEEEE. tak wiec moje danie poszlo w kosz a dalam jej sloiczek por+ziemniak i siedziala z otwartym buziolem jak rotwjlerek, sloiczek sie skonczyl a ta dalej tak siedzi!!! to dalam jogurcik-po jogurciku mloda dalej tak siedzi-dalam mleka 60:))) dopiero zamknela buzie i siedziala cala hepi bo brzuszek pelny. po poludniu mala strzelila mi jeszcze jedna drzemke bo marudna byla ze sie poryczalam patrzac na nia i pytalam "czemu taka jestes kochanie"-w odpowiedzi zrobila pfff. bawie sie z nia a ta marudzi trze oczka i w ogole blee. polozylam spac bez przekonania ze usnie a tu suprajs. w tymczasie skonczylam robic torebeczki z drazami na chrzciny ( tu sie nei daje gosciom walowy na wychodne tylko takie torebeczki i w rodku sa draze takie podluzne nadziewane czekolada -cos jak lentilki w PL, i te torebeczki zdobilam kwiatuszkami bialo rozowymi.strzelilam tez w koncu prasowanie i nie dokonczylam a mloda wstala ale w wdobrym humorze wiec siedziala na krzeselku, gadalam do niej dalam grzechotke i pozwolila mi zakonczyc. pozniej spacer -upal jak cholera-jutro podobno "ocieplenie";) po spacerze micha jabluszka+gruszeczka- znowu otwarta buzia ze hoho wiec zas jogurcik wciagnela w calosci. no i chwila zabawy -zdejmowala mi okulary:) w sklepie bylam przy okazji po podpaski (nienawidze okresu!!!!) stoje do kasy a mloda sie bawi zyrafka ze mna tzn chowa sie za nia i odkrywa a ja jej po cichu mowie: gdzie jest Leane?? jak sie odkryla-a tuuuuuu????, no i ona cala uhahana w glos-ludzie w kolejce tez:)))))))))))

no i teraz jadlam obiadek: kawalek wolowiny gotowanej (bleeeeeee) i salata .

Natolin o ile się nie mylę to do 17 ale już zaczynam myśleć nad jakimiś wagarami w końcu nei mogę być przykładną uczennicą przez całe swoje życie. Jeszcze raz bardzo wam dziękuję.
Aluś trzymam kciukaski za szczepienie
Onesmile super że dobrze się tu czujesz
Iduś zapodaj mu terapię wstrząsową a dla Cibie tulaski :*:*:*
Emiliab to teraz się zacznie obracanie,obracanie i jeszcze raz obracanie

Przepraszam że nie każdej z was odpisuję ale piszę na bierząco a nie mam siły już wracać do poprzednich postów. Jutro o już wogóle będzie sajgon bo sama jestem. W sensie mąż idzie do pracy więc wróci przed 22. Teraz spadam spać bo czuję że odpłynę za chwilę. Kolorowych i dobranoc wszystkim :*:*:*:*

reklama
Do góry