witam wieczornie. nocka-taka sobie, mloda sie obudzila o 3.40!!! powiedzialam ze nie pojde za cholere do niej, wiec se pogadala pospiewala i zasnela, i dopiero o 5.45 dalam butle. juz wiem czemu sie budzila,bo u nas noce sa cieple i mloda jak sie obudzila na papu to byla mokra na lepetynce jak nurek
p a ja durna ubralam ja w welurkowa pizamke. w kazdym razie po wcieciu 150 mleczka dospalo dziecko do 10h!!!!!!!!! kurcze przez te upaly u nas mozna juz oglupiec...obudzilam sie w srodku nocy z karkiem mokrutenkim jak diabli, a spie w pizamce szorciki i koszuleczka na ramiaczkach... szok...jak wstalam z mloda o tej 10 to zrobilam butle i zabawa i potem moja mama sie przytaszczyla i pojechalam na chwile do carrefoura, kupilam Leane 3 spodenki krociutkie, sobie top na ramiaczkach i malej klocki foremki co wklada sie jedno w drugie. po poludniu spacer. a zanim poszlam t o przejrzalam oferty pracy w sklepie na pelen etat i zamiast slac cv to po prostu poszlam tam z Leane. a taki nerw przezylam ze sie poplakalam pozniej jak ochlonelam. oto dialog z "pracodawca":
-dzien dobry widzialam ze poszukujecie sprzedawcy na pelen etat
-tak ale cv wyslac poczta
- prosze pana ale ja tu juz jestem na miejscu wiec moge panu dac cv od razu bo mam
-tak? no dobrze niech bedzie
podalam cv i list motywacyjny. facet przeglada i :
-pani chyba niedoczytala ogloszenia
ja mina jak karp i mowie tzn??
-no bo tu pisze ze z doswiadczeniem potrzebujemy, trzeba czytac do konca ogloszenia (tu juz mnie nerwa wziela az czulam ze plone w srodku)
-a przepraszam 5 lat w handlu to nie jest doswiadczenie?????
a on
-no tak ale nie w odziezy
ja:
-przepraszam bardzo ale w branzy ktorej pracuje tez sa ubrania,buty i znam sie na tym co trzeba i co wymagacie bo w ciuchach nie ma dla mnei zadnej flozofii
a on:
- no taak ale pani ma uniwersytet skonczony, byla pani tlumaczem (dla niego widocznie za duzo to bylo)
-no i ?? co w zwiazku z tym
-no pani cv bedzie potraktowane na pewno na NIE
i tu trafil mnie jasny szlak i wybuchlam:
-wie pan co? szuka pan dziury w calym, pan sie mnie najzwyczajniej boi, do tego ma pan sie za bog wie co a z tymi panskimi wrednymi skur...oczami nie zasluguje pan zeby nawet czytac moje cv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wydarlam mu z reki ostentacyjnie moje papiery i pierd...drzwiami! wyszlam stamtad az sie klebnilo mi w mozgu i w uliczce sie poryczalam ze zlosci!!! pedal pierd.......ny mnie bedzie dyskryminowac bo mam uniwerek????????????? o ty szmatlawcu!!!! jak maz wrocil z pracy opowiedzialam mu co i jak to sie smial ze dobrze ze w ryj mu nie walnelam. ja mialam wnerw totalny i jakbym chciala to bym go pociagnela z paragrafu o dyskryminacje.
poza tym Leane wypuszczac bedzie kolejnego zabka, nie przebil sie jeszcze ale go czuje i dziaselko ma zdrowo nabombione-druga olna jedynka wyjdzie tylko patrzec a ta co juz sie przebila kielkuje w gore i widac juz ladny bialy zabeczek -tzn widac go wiecej niz ostatnio.
co do niani- zt ej rezygnujemy- dla mnie ona jest za anemiczna, za spokojna, ma za malo doswiadczenia i to rzutuje na calosci oprocz tego ze nei ma swojego dziecka (niby nie moze ale kto ja tam wie). tak wiec od jutra szukam niani od nowa.
halooooooooooooooooooooo co tu taka cisza!!!!!!!!!!!!!!! Mamuski odhaczac sie na liscie obecnosci!!!!!!
-dzien dobry widzialam ze poszukujecie sprzedawcy na pelen etat
-tak ale cv wyslac poczta
- prosze pana ale ja tu juz jestem na miejscu wiec moge panu dac cv od razu bo mam
-tak? no dobrze niech bedzie
podalam cv i list motywacyjny. facet przeglada i :
-pani chyba niedoczytala ogloszenia
ja mina jak karp i mowie tzn??
-no bo tu pisze ze z doswiadczeniem potrzebujemy, trzeba czytac do konca ogloszenia (tu juz mnie nerwa wziela az czulam ze plone w srodku)
-a przepraszam 5 lat w handlu to nie jest doswiadczenie?????
a on
-no tak ale nie w odziezy
ja:
-przepraszam bardzo ale w branzy ktorej pracuje tez sa ubrania,buty i znam sie na tym co trzeba i co wymagacie bo w ciuchach nie ma dla mnei zadnej flozofii
a on:
- no taak ale pani ma uniwersytet skonczony, byla pani tlumaczem (dla niego widocznie za duzo to bylo)
-no i ?? co w zwiazku z tym
-no pani cv bedzie potraktowane na pewno na NIE
i tu trafil mnie jasny szlak i wybuchlam:
-wie pan co? szuka pan dziury w calym, pan sie mnie najzwyczajniej boi, do tego ma pan sie za bog wie co a z tymi panskimi wrednymi skur...oczami nie zasluguje pan zeby nawet czytac moje cv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wydarlam mu z reki ostentacyjnie moje papiery i pierd...drzwiami! wyszlam stamtad az sie klebnilo mi w mozgu i w uliczce sie poryczalam ze zlosci!!! pedal pierd.......ny mnie bedzie dyskryminowac bo mam uniwerek????????????? o ty szmatlawcu!!!! jak maz wrocil z pracy opowiedzialam mu co i jak to sie smial ze dobrze ze w ryj mu nie walnelam. ja mialam wnerw totalny i jakbym chciala to bym go pociagnela z paragrafu o dyskryminacje.
poza tym Leane wypuszczac bedzie kolejnego zabka, nie przebil sie jeszcze ale go czuje i dziaselko ma zdrowo nabombione-druga olna jedynka wyjdzie tylko patrzec a ta co juz sie przebila kielkuje w gore i widac juz ladny bialy zabeczek -tzn widac go wiecej niz ostatnio.
co do niani- zt ej rezygnujemy- dla mnie ona jest za anemiczna, za spokojna, ma za malo doswiadczenia i to rzutuje na calosci oprocz tego ze nei ma swojego dziecka (niby nie moze ale kto ja tam wie). tak wiec od jutra szukam niani od nowa.
halooooooooooooooooooooo co tu taka cisza!!!!!!!!!!!!!!! Mamuski odhaczac sie na liscie obecnosci!!!!!!
Ostatnia edycja:
Sama wcale nie jestem lepsza, bo też nie mam kiedy zaglądać na bb. Dzisiaj niby trochę ogarnęłam chałupę, chociaż posprzątane nadal nie jest. Poza tym posiedzieliśmy przed domem, przespaliśmy się po południu i zleciało. Jutro rano jedziemy się mierzyć i ważyć a na 15:00 musimy być z Zuzią u dermatologa. Znowu będzie dzień w biegu :-(
. Jutro będzie ostry trening;-)
.