reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Czesc dziewczynki!!!

Chcialam Wam tylko nspisac,ze jestesmy juz w domku,malutki jest taki....malutki:szok: jak nie widzialam tomka jeden dzien to wydal mi sie taki wielkiiii........Bylo tyle emocji,ze az ciezko mi teraz o wszystkim napisac..
Porod byl bardzo szybki.Pierwsze odczuwalne skurcze mialam od 5 rano,przed 8 pojechalismy do szpitala,okazalo sie ,ze mam juz 8 cm rozwarcia a o 9.15 malutki juz byl na swiecie.Po dwoch godzinach juz sie czulam jakbym wcale nie rodzila:-) wiec jak dla mnie bomba!!!!!
Ale najbardziej rozczulajace jest jak Tomus doslownie wydoroslal w przeciagu 3 dni...Nie chce jesc rannego mleka,wiecej mowi...Jak przyjechal do szpitala pierwszy raz to byl z lekka wystraszony braciszkiem,troche sie popisywal,niby chcial go dotknac a potem sie wstydzil.Za to dzis w domu ciagle do niego podchoodzil,dotykal,dawal buziaki i chcial go miec na podlodze a jak malutki placze to on patrzy na mnie wzrokiem mowiacym,zebym cos zrobila a jak nie przestaje to sam zaczyna plakac z takim smutkiem...No po prostu to jest tak piekne i wzruszajace,ze nawet nie da sie tego opisac
Ani tego jak mnie przywitali w domu ,ile kwiatow dostalam i jak pieknie wszystko zaplanowai z babcia:-):-)
jak tylko przejrze zdjecia to wrzuce jakies.oczywiscie juz wszelkich porownan dokonalismy i stwierdzone,ze tym razem dziecko podobne do mnie!!;-):-D:-D

gratuluje

reklama
Dzien doberek

Agusinka duzo zdrowka dla malutkiej bardzo wam wspolczuje tego szpitala
kroma oj to sie obkupilas i za takie pieniadze:szok:
kaniu bardzo sie ciesze ze z anulka wszystko dobrze wiedzialam ze tak bedzie czulam po kosciach:-)
sheeney jeszcze raz gratuluje super ze tak szybko poszlo o dumnym bracie to wiem co mowisz bo u nas bylo tak samo zreszta nadal jest:-)

Witam się w piękny sobotni dzionek:)
Najpierw uzupełnie rubrykę pod tyt. co u mnie...a więc wróciłam ok.3 w nocy z urodzin koleżanki i umieram (i tak se myślę że fajnie by było gdyby nie istniało coś takiego jak syndrom dnia poprzedniego:sorry2:),poza tym dzisiaj zaplanowałam sprzątanie (bo już powoli tone,topie się czy jak kto woli gine w brudzie:dry:).Co jeszcze...Miłosz rośnie,łobuzuje,pyskuje po swojemu...generalnie bardzo NIEgrzeczne mam dziecko:baffled:ale jakby mogło być inaczej gdy rodzice też do aniołków o anielskim spokoju nie należą:-D:confused:hmmm...jeśli chodzi o relację damsko-męskie to też nie jest z tym u mnie najgorzej.On żyje,ja żyję więc jak się jeszcze nie pozabijaliśmy to chyba źle nie jest:szok::-Dno i więcej Was już zanudzać nie będę swą skromną osobą...

Sheeney jeszcze raz gratulacje z okazji narodzin Tymka:tak:super że już jest z Wami,że Tomuś jest super starszym bratem i że miałaś super błyskawiczny poród:tak:teraz czekam tylko na foto relację by zaspokoić swój ciekawski głód:-D
Kroma świetne zakupy za groszę..hihi też bym sobie zakupowo poszalała,ale niestety pustki w mym portfelu na to nie pozwalają:dry:
Agusinka zdrówka dla córci:-)
Kaniu jeszcze raz się powtórzę,ale naprawdę przeogromniaście się cieszę że siostra z Anią są już w domu:-)i mam nadzieje że wszystko będzie...już tylko lepiej:tak:a jak Tam Oliwka się dzisiaj czuje???
Dziulka i jak tam Twoje staranka o maleństwo...hihi ruszyło coś w tym względzie:-D
Sarisko a jak tam u Ciebie,jak się czujesz???melduj się tu szybko:-D:-D
Roxi,Makucku wracajcie-tęsknie:tak::-)
Mała_mi a jak tam u Ciebie przygotowania do ślubu???
Emiliab,Dorisku,Idusiu,Beti a co tam u Was???

no i więcej "grzechów" nie pamiętam ale i tak wszystkie Was loffciam (a co!!) i życzę naprawdę miłego dzionka!!!!:-D

Ostatnia edycja:
Hej!
Sheeney gratulacje! Skoro poród taki ekspresowy to kiedy kolejny potomek będzie? :blink::-)
Kania super, że z Anią wszystko ok. Oby już w tym względzie nic się nie zmieniło i za miesiąc było jeszcze lepiej.

Sobotnie dzień dobry :-D

u nas dzisiaj aktywnie od samego rana tj. zakupy/ plac zabaw/ spacer/ sprzątanie. Chyba jakiś dodatkowy mega dopalacz by mi się przydał, bo jest dopiero 13.30 a ja już z nóg dosłownie padam...
Poza tym widzę, że od przedwczoraj nie mam dużo do nadrabiania. To dobrze, bo może coś więcej mi się w końcu napisać uda ;-)
KANIA co się dzieje, że z Twoim nastrojem nie tenteges jest? jak powrót do pracy? dajesz radę? pewnie pisałaś ale ja nawet nie miałam kiedy bb czytać, więc streść to i owo. plis. już doczytałam o Oliwce. Biedna. Dużo, dużo zdrówka jej życzę i współczuję, bo zapalenie spojówek dla osoby dorosłej jest niefajne do przetrwania a co dopiero u takiego szkrabika. No i cieszę się, że Twoja siostra już do domu wraca! super!!!
ALICJA ogarniaj się, ogarniaj i wracaj.
RYSIA mam nadzieję, że i Tobie uda się w końcu wszystkie sprawy "na wczoraj" załatwić i będziesz mogła na spokojnie na forum sobie posiedzieć! :-p Zresztą tego życzę i Tobie i sobie, bo u mnie podobnie i z nastrojem i z brakiem czasu ostatnio. ech.
KANIA, DZIULKA 2gi bobo? noo,noooo :-):-):-)
EMIŚ manicure? pedicure? wow. Szalejesz Kobieto [i w tym miejscu bardzo Ci pozazdrościłam, gdyż już nie pamiętam kiedy ostatnio na spokojnie mogłam sobie z domu wyjść :no::baffled:]
o RAGNA kope lat. Fajnie, że jesteś.
KROMA super, że zakupy udane. Gdzie kupowałaś te meble, skoro tak mało za nie zapłaciłaś? my się przymierzamy do remontu naszej sypialni i pokoju dzieciowego, więc takie informacje będą dla mnie bardzo przydatne.
DAWIDOWE takie odparzenie przej jedną pieluchę happy się zrobiło :szok: o kurcze. mam nadzieję, że maść pomoże i że do wieczora już śladu po nim nie będzie.
SHEENEY mega wielki buziak dla Was i jeszcze raz bardzo Wam gratuluję! :*
HAPPY nie miałam kiedy Ci tego napisac ale wiedz, że bardzo się cieszę, że w końcu możecie być wszyscy razem i że tak dobrze Wam się to wszystko układać zaczęło. Teraz tylko musisz trochę poczekać i Twoich chłopaków będziesz mogła do siebie "ściągnąć". Trzymam kciuki za Was i za to, żeby Wam się w tej Danii żyło jak najlepiej.

mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :confused: aaa jeszcze tylko speszyl podziękowania dla IDKA i SARISKI chciałam przesłać :)))) i spadam. Alicja poszła spać, więc może i mi uda się zdrzemnąć chwilę.

[edit]

KROMA masz zajefajny avek.

Ostatnia edycja:
Pewnie nas potrzymają do tygodnia ale nie ukrywam tego że bardzo bym się ucieszyła gdyby nas wcześniej puścili i leki doustnie dali a znalazłam patent na inhalacje. ta maseczka jest nic nie warta bo ma dziury po boku i i tak ucieka więc w maseczce siedzi sobie mały kotek a ona z samą rurką pod buzią i tylko raz na jakiś czas daje kotkowi am z owej rury :tak: a Davidowe bo niewiem czy nam lekarz nie będzie kazał kupic takiego imhalatora to powiedz mi on jest dostępny w aptekach czy jakiś sklepach farmaceutycznych?? czy niewiem gdzie tam w jakiś hurtowniach i ile on może kosztować? bo mój brat kupował prawie 4 lata temu i mieszka za daleko żeby w razie potrzeby się wymieniać a cena pewnie i się mogła troche zmienić?

a my juz po spacerku i po zakupach w lidlu.

Zrobiłam obiad i ponieważ Laura nie ziemniaków to ja jej kupiłam takie zwierzątka z piersi kurczaka. I co i teraz leza a ona pałaszuje moj obiad i wyjada ziemniaki :szok:.

Agusinka ja swój kupowałam w aptece philipsa. Zdecydowanie polecam bo mały, opakowany do przewożenia mamy przeszło rok i nic się nie dzieje a cena podobna wszystkim - koło 200 zł. Nie kupuj tylko takiego w kształcie biedronki bo to straszna lipa i za słabo leci inhalacja. Moj sprawdzony i ma kopa a to podobno dobrze. Przede wszystkim szybciej . Mniej stresu dla dziecka a czas podobno nie ma znaczenia liczy się ilosc leku. Popatrz jeszcze na allegro.
Zaraz zobacze czy jest moj to ci linka wysle

Inhalator PHILIPS PRO + nebulizator do zatok Medel (2330117365) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
tylko ja mam bez tego pro.

a ja ma ten i polecam z ręką na sercu
INHALATOR NEBULIZATOR Philips Family +TERMOMETR (2345810892) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
troche widze z taniał.
Są też tansze ale dwie kolezanki kupowały te tansze i są niezadowolone. Teraz jedna sprzedała na allegro i kupiła moj.

a tu masz troche opinii o nim.

http://www.ceneo.pl/;01510847191-10.htm

na koniec dodam że nie jestem jego producentem bo tak zachwalam jak by to moja firma. Szkoda że tak nie jest rozmażyłam ię

Ostatnia edycja:
hejka

ja na moment bo padam u nas nagle się gorąco zrobiło a ja muszę te rajty uciskowe nosić i mi strasznie w nich gorąco.

Makuc- u nas w mieście w takim sklepie z materiałami biurowymi wykupili od kogoś meble, chyba podejrzewam, że od jakiegoś bankruta i sprzedają je taniej, ale nie wszystko można skompletować, nam się udało szfę dwa regały, półki i nastawkę lustrzaną z jednego kompletu uzbierać za 320 zł aż, a tak reszta to do dzieci biurka i regały z podobnej kolekcji i powiem ci że biurko takie małe 35 zł, a pułki pod skosy 9 zł kosztowały. Fajnie, że jesteś. Ja też myślę ostatnio o jakimś dopalaczu bo nie mam siły na nic.

Dawidowe- u nas też kiedyś Olka po Happy miała aż rany na pupie i chodziła dobry tydzień bez pampka w tamtym roku jakoś jak skończyła dwa lata i powiem ci, ze zanim zeszło to prawie wakacje były.

Rysia- mi też brak kasy na wszystko co bym chciała, ale i tak okazja była a ja nie mam mebli do dziecięcego pokoju w sumie dałam mi mój regał, a tak będą mieli. Ja miałam kupować dopiero jak się na nowy dom wprowadzę a tak szybciej kupiłam, ale nie źle zaoszczędziliśmy. Żebym mogła tak kafelki tanio kupić to bym była mega happy. A co do grzeczności dzieci to się nie martw przejdzie, ja już to przechodziłam z Olą i jej przeszło, teraz za to się mądrzy i uważa że dużo może sama, a szczególnie oddalać się ode mnie na spacerze i przechodzić przez ulicę. Za to Arek teraz pyskuje i się nie słucha. Ma etap piszczenia przez cały dzień.

Agusinka- zdrówka dla małej. Jak z nią lepiej już?

reklama
Hej,
A nam przydarzyło się dziś coś przykrego. Pojechaliśmy - ja, Hania, mąż i moja mama - na spacer do centrum i Hanka zgubiła maskotkę Elmo :( Nawet nie wiemy kiedy, a widać nikt nie okazał się na tyle uprzejmy, by nam powiedzieć, że maskotka wypadła... A ona tak uwielbia oglądać "Elma świat", trzymając Elma w rękach. No i z nim wychodziła na spacerki... Mam nadzieję, że szybko zapomni o nim i wybierze sobie innego faworyta spośród zabawek... Oczywiście szukamy zamiennika, ale dziś odwiedziliśmy Smyka i kilka marketów i niestety Elma nigdzie nie ma... :( Niby taki drobiazg, a smutno nam... Jeszcze dziś karmiła go kluskami w sosie pomidorowym... Eee, jeśli ktoś widział, że nam wypadł, a mimo to nam go nie oddał, to źle mu życzę. Taki jestem wstręciuch...

Do góry