• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
4. Plyn do kapieli na poczatku i tak lepiej nie uzywac. Przynajmniej w pierwszym miesiacu. Czysta woda i mydelko. Najlepsze Bambino, i w tym tez myc wloski bo szampony jakiekolwiek sa dopeiro po 1 miesiacu zycia.
:tak::-D

Szampon z firmy Mustela w piance jest od urodzenia. Uzywalam go przy synku i naprawde polecam nigdy nie mial ciemieniuchy ani zadnych innych porblemuw ze skora na glowie.

reklama
oja rodzinka jest zachwycona że będzie Milenka, no ale mnie jeszcze czeka reakcja teściów - ostatnio niby nie narzucali mi swoich propozycji ale tysiące rad jakie powinno być wg teściowej powinnam wynyślić jakiś system już do nadawania imion dla wszystkich naszych dzieci i najlepiej żeby wszystkie imiona zaczynały się na tą samą literę (dla ścisłości spodziewam się pierwszego, a jej synowie kazdy ma zupełnie inne imie a system rzeczywiście był ale śmiechu wart) natomiast tesciu powiedział że mam jej nie słuchac i oby tylko imie bylo krótkie (u nich najkrótsze ma 8 liter) także same złote rady no jestem ciekawa ich reakcji nie spodziewam się wielkiej radości ale może się myle

to ja Wam powiem, że jak dowiedziałam się o ciąży i zaczęliśmy z M. wymyslać imiona. To mojej teściowej tak te imiona przypadły do gustu, że byłam w ciężkim szoku. i gdybym chciała zmienić to pewnie by sie nieźle wkurzyła:tak:

Dusiu mozliwe, ze i sa jakiej szampony o durodzenia, az tak we wszystkim sie nei orientuje przeciez:-p ale mnie pozatym o tym myciu glowki mydelkiem na samym poczatku mowila polozna jeszcze w szpitalu i pozniej pediatra i akurat u nas sie sprawdzilo i wszystko bylo super :tak:

A ja do tej listy dopisalabym jeszcze PRZEWIJAK. Tez rzecz, ktora wcale nie musi byc, ale ktora jest bardzo przydatna i ulatwia ubieranie i zmiane pieluszek. Zwlaszcza po ciezkim porodzie. U mnie byl bardzo przydatny, bo w wyniku ciezkiego porodu kregoslup mialam w rozsypce i nie wyobrazam sobie, gdybym jeszcze miala sie schylac. A tak na lozeczko przewijak i wygoda jak ta lala :cool2:

Dusiu mozliwe, ze i sa jakiej szampony o durodzenia, az tak we wszystkim sie nei orientuje przeciez:-p ale mnie pozatym o tym myciu glowki mydelkiem na samym poczatku mowila polozna jeszcze w szpitalu i pozniej pediatra i akurat u nas sie sprawdzilo i wszystko bylo super :tak:

A ja do tej listy dopisalabym jeszcze PRZEWIJAK. Tez rzecz, ktora wcale nie musi byc, ale ktora jest bardzo przydatna i ulatwia ubieranie i zmiane pieluszek. Zwlaszcza po ciezkim porodzie. U mnie byl bardzo przydatny, bo w wyniku ciezkiego porodu kregoslup mialam w rozsypce i nie wyobrazam sobie, gdybym jeszcze miala sie schylac. A tak na lozeczko przewijak i wygoda jak ta lala :cool2:

Ale ja wcale nie powiedzialam ze mydlo sie nie sprawdzi, tylko napisalam ze jednak sa szampony dla niemowlat od urodzenia :-)

czasem ...
cholerka zapomniałam co chciałam napisać:-D
aaa już wiem! czasami zdarzają się nerwobóle właśnie w tym miejscu... ja miałam takie mega kłucie jak mnie jeden Irakijczyk dorwał w ciemnym kącie na wakacjach w Grecji:-D

Fajnie to Kochana napisałaś, dorwał mnie w ciemnym kącie :-DA przystojniacha chociaż?:cool2:..na sekundę oderwę się od tematu...mmmmmmmm..Grecjaa, ty piękna szczęściaro!:-D:-DMy też tak chcemy:sorry: Bo wiesz, ja zawsze mogę spać w bagażniku!:-D

..a My znowu sami wybraliśmy imię,bo zgodzę sie z Pysią,że nasi rodzice,babcie mieli już szanse się wykazac..
zresztą to będzie NASZE dziecko a nie naszych rodziców i wszelkie decyzje dotyczące maleństwa podejmujemy My sami;-):-)

reklama
Oto moja córeczka w 21 tygodniu ciąży:
waga 400g
HC (obwód główki) - 18.9 cm
AC (obwód brzuszka) - 15.7 cm
FL (długość kości udowej) - 3.7cm
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki 4.9 cm​

Ja jestem wysoka i ponoć też urodziłam się długa, miałam 59 cm, szkoda, że kruszynki nie można już zmierzyć, ale też mi się wydaje, że ma długie nóżki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry