reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Oj tak...z tą siłą po porodzie jest różnie...zależy od porodu, od tego na ile byłaś wypoczęta przed porodem...Ja w czasie swojego porodu zasypiałam między skurczami...nie wiem tak naprawdę jak bym sie czułam po porodzie bo juz 2 godziny po nim działałam tylko w szoku...adrenalina mi tak skoczyła ze nie czułam bólu i zmęczenia przez dwa dni...ale to naszczęscie juz za nami!

Ale słyszałam ostatnio o jednej dziewczynie z mojego miasta która urodziła zdrowe dziecko...a w czasie karmienia piersia tuż po porodzie zasnęła- maleństwo się udusiło...:frown:
Nie wyobrażam sobie nwet takiej sytuacji:no:...ale wierzę że mama była mega zmęczona- a takie zmęczenie jest silniejsze od nas....
Więc nie ma co na siłę pokazywać jakie z nas dobre mamusie....przecież nic się nie stanie jak kilka godzin odpoczniemy po porodzie....jeśli nasz organizm bedzie tego potrzebował to nie wolno z tym walczyc.

reklama
Dziewczyny pomóżcie mi wybrać imię!! Kompletnie z mężem nie możemy się zdecydować i cały czas zmieniamy zdanie.... Do chyba 7 miesiąca miała być u nas dziewczynka Oliwia, jednak okazało się że będzie synek... Nasze typy na imiona to Adrian, Krystian, Dominik, Oliwier, Mateusz... i jak tu się zdecydować??????

Z imion, które wymieniłaś mnie osobiście podoba się Krystian i Adrian :-)
Ale decyzję i tak musicie podjąć sami, nikt Was nie wyręczy.

A swoją drogą, Ty mnie nie strasz, bo nie chciałabym, żeby moja Kornelka na następnym USG okazała się Kajetanem ;-)

Ja nikogo nie chciałam straszyć :-)

Wiem że z imieniem nikt nas nie wyręczy ale jakoś kurcze ciężko się zdecydować i co chwilę zmiana zdania. Oliwier fajne ale jakoś ciężko to imię wymówić, mój M jeszcze raz mówi Oliwer raz Oliwier denerwuje mnie to :-)

Dziewczyny pomóżcie mi wybrać imię!! Kompletnie z mężem nie możemy się zdecydować i cały czas zmieniamy zdanie.... Do chyba 7 miesiąca miała być u nas dziewczynka Oliwia, jednak okazało się że będzie synek... Nasze typy na imiona to Adrian, Krystian, Dominik, Oliwier, Mateusz... i jak tu się zdecydować??????

mi się podoba Mateusz na mojej liscie tez był :-)

my nadal nie wiemy ale czekamy aż synek się urodzi, już spokojnie i bez paniki, że nie mamy imienia.. raz wolę Adaś raz Filipek innym razem znowu Michaś... zobaczymy na co wypadnie jak będzie na świecie:tak: chyba że wrócimy do pierwszej myśli - Sebastian...

Napewno kazda dziewczyna ma swoje zdanie na ten temat, ale to tak naprawde wszystko sie dopiero okaze. I po porodzie nasze zdanie nie bendzie takie wazne bo moze sie zdarzyc cos czego nie przewidzimy, I wtedy to wszystko co sobie zaplanowalismy moze sie inaczej skonczyc.

A co do wagi to juz niedlugo zoabczymy ile tak naprawde waza te nasze skarby. :-D

Ja nikogo nie chciałam straszyć :-)

Wiem że z imieniem nikt nas nie wyręczy ale jakoś kurcze ciężko się zdecydować i co chwilę zmiana zdania. Oliwier fajne ale jakoś ciężko to imię wymówić, mój M jeszcze raz mówi Oliwer raz Oliwier denerwuje mnie to :-)

Mi sie osobiscie Oliwer bardziej podoba od Oliwiera. Oliwier tak jak pisalas jakies ciezko do wymowy jest to imie. Jakos drazni mnie to "i" haha

reklama
Do góry