reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
my mimo zakazu trochę się poserduszkowaliśmy:zawstydzona/y: mam nadzieję że nic się nie wydarzy... ale nie mogliśmy się powstrzymać, zwłaszcza przez to widmo pologu:zawstydzona/y: mam nadzieję, że nie wyjdzie, że jestem nieodpowiedzialna:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny mam dwa pytania.Po pierwsze zabieramy do szpitala oliwke dla malucha,plyn do kapieli ?

i drugie, czy taka rzecz jak okrycie wierzchnie typu kombinezon polarowy pierzemy ??
Gdzie kupić szaliczek dla takiego maleństwa?
na prawde nie wiem :(

Dziewczyny mam dwa pytania.Po pierwsze zabieramy do szpitala oliwke dla malucha,plyn do kapieli ?

i drugie, czy taka rzecz jak okrycie wierzchnie typu kombinezon polarowy pierzemy ??

To zalerzy od ciebie czy zabierac kosmetyki dla dziecka czy nie. Jak u ciebie w szpitalu maja i nie przeszkadza ci jakiej firmy to nie biez. Ja naprzyklad biore bo wiem ze u mnie w szpitalu uzywaja kosmetykow Johnson a ja ich nie bende uzywac wiec wezne swoje.
Kombinezony tez wszystkie pralam, ale chyba nie musisz bo nie benda bezposrednio dotykac cialka dziecka.
A szalik dla takiego malenstwa to niewiem czy jest dobry pomysl. No niewiem ja z malym nie uzywalam szalika. Moze ktos sie wypowie kto uzywal z tak malym dzieckiem.

Takie malutkie Szkrabiki właściwie nie mają szyi :-) Szalik nie jest potrzebny. A jak uważasz że powinien mieć coś pod szyją to lepsza będzie jakaś chustka:tak:

Dusia praktycznie napisała wszystko co chciałam ale oczywiście muszę się uzewnetrznić;-)
1- dopytaj się w szpitalu gdzie będziesz rodzić, w moim mają na stronie www napisane że nie trzeba brać, więc nie wezmę, ale jakby coś mi nie pasowało, to mąż dowiezie:tak:
2- ja prałam wszystko, dosłownie wszystko...
3- nie mam szaliczka i zapewne długo nie będę mieć, chyba że wiosna jakaś chłodna będzie... takim maluszkom się nie zakłada, kombinezonik wystarczy:tak:

ja też biorę swoje kosmetyki do szpitala,co do ciuszków to wyprałam kombinezon,bo ja dostałam go od koleżanki po jej córeczce to musiałam wyprac..
szaliczek kupiłam z czapeczką polarową,ale też sie zastanawiałam jak ja i po co ubiorę..;-)

reklama
Do góry