reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Zdrówka dla Lenki i pana Q :-)
Eeee, a moja lubi obcinanie, przygląda się zawsze gdzie spada paznokieć :-D A jak ma tv przed sobą i tvn leci, to mogę z nią wszystko zrobić :tak:
Na nocnik, nawet ten mały nie usiądzie, bo pupka wpada jej cała (ona prawie w ogóle nie ma pupki :zawstydzona/y:) i się wścieka, w sumie tez bym nie chciała tak siedzieć...
mam problem z pluciem, aż ślina jej cieknie do pasa :szok: właśnie teraz tak robi :no:

Matko obcinanie paznokci u M. to koszmar :tak: a plucie to też niesamowita frajda ale tylko dla M. bo mnie qrwica bierze...

M. od 2 dni oprotestował mleko modyfikowane... zrobi 2 łyki i odwraca się... nawet przez rurkę nie chce :-(a potem w nocy się budzi bo głodny bo normalną kolacją sie nie naje na tyle żeby przespac mi noc :-( :no: a przecież o 4 rano nie zrobie mu śniadania bo sobie poprzestawia wszystko i bedzie doopa blada :-(

u nas generalnie z pielegnacja nie ma problemu, pazurki i rak i stop obcinam po kapieli, jak Olka siedzi i zajmie sie czyms. Olka po mnie odziedziczyla dosc rowne i ksztaltne paznokcie wiec nie mamy zbyt wielkich trudnosci z obcinaniem.

ze slina tez mamy problem hehe bo Olka jakims cudem, sama nie wiem jak potrafi tak mielic jezyczkiem ze slina jej sie pieni i "wylewa"sie poza wargi, dzis np mi taki numer zroila na spacerze myslalam ze padne jak mi babka zwrocila uwage ze Oli piana z ust idzie :)

Z paznokciami był cyrk do zeszłego tygodnia, jak stary na oczach B. obcinał pazurki kotu, no i ta mala zmija, co do tej pory uciekala na widok nozyczek, siadla i mowi 'tu-tu', stary na nozyczki i obciachal wszytskie 20 a moldy sie cieszyl ;-) on starsznie smieszne ma pomysly.

Pamietam, ze Kuba tez mial faze na nieobcinanie paznokci, wloskow itd., ale mu przeszlo, dzieci sie tego boja, bo im sie wydaje, ze bedzie bolalo itd. nie wszystkie dzieci tak maja, ale czes robi bojkot, to samo jest z innymi rzeczami, jak mycie glowy, kapiele, jedzenie... generalnie nigdy nie wiadomo, co takiemu gackowi strzeli do lba ;-)

reklama
Do góry