reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Po wizycie u lekarza. Okazalo sie, ze to cos bablopodobne na dziaselku Konstancji, to perelki... Znaczy cos w rodzaju zabkow. PObedzie chwile i wypadnie. Obok tych perelek zrobil sie jej jakis stan zapalny i bedziemy smarowac Dactarinem. A poza tym w 2 tyg. Kostusia przybrala 250gr.

reklama
Wydaje mi sie (ale tylko mi sie wydaje), ze Natalka cos takiego miala. Ze 2-3 tygodnie temu zauwazylam takie wlasnie biale babelki na dziaslach z tylu. Gdyby bylo z przodu to pomyslalabym ze to zeby, ale trzonowych to nikt sie u niemowlakow nie spodziewa. Pediatra dyzurna tez nie wiedziala co to. Na szczescie szybko sie pojawily i rownie szybko zniknely, wiec nie moge zweryfikowac.

Anomalias Dentales jeszcze sobie przetlumaczylam, reszte powinnas jako "przyp.red." przetlumaczyc ;-)

Kurcze jakies cholerstwo sie porobilo na tych Kostkowych dziaselkach. Oby faktycznie zniklo lada dzien, a nie meczylo i Malej i Mamy.

reklama
aaaaaa, zapomnialabym.
W temacie zebow:

Dzwoni dzis do mnie tesciowa... ble ble ble.... i ze jak przylecimy do PL w sierpniu, to akurat wypadaja moje urodziny. A, ze ja z tych czytajacych nagminnie, to ona w ksiegarni wlasnie jest i mi kupi jakas fajna ksiazke. No i wlasnie ma w reku taki fajny poradnik - 100 porad jak odpieluchowac dziecko. No bo za pol roku to taka ksiazka na pewno mi sie przyda.

Taaaaa, ja wiem ze Pola jest mega i naj naj naj ;-):-D no ale ambicje, ze w 10tym miesiacu pozbedziemy sie pieluch to juz przerost formy nad trescia.......
Swoja droga tesciowa jak Pola miala 2 miechy pytala mnie czy juz zupki jej gotuje.
:nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd:

Do góry