reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
6 - miesiecznego malca owszem, mozna sadzac na nocniczek np raz dziennie,a noz moze kupka wyladuje w nocniczku ( jesli dziecko juz potrafi usiasc !!! ),ale takie brzdace jeszcze nie kontroluja swoich zwieraczy ...
Moje zdanie jest takie : do odpieluchowania dziecko musi dojrzec :tak:

Dziewczyny, ja juz kiedys sie pytalam, ale nie uzyskalam odpowiedzi. Czy ktoras z Was uzywa tych pieluszek wielokrotnego uzytku. Jesli tak, napiszcie cos o nich.

ja używam otulacza imse vimse , o takiego {Imse Vimse} Otulacz Welurowy z Naturalnie Barwnego Włókna oliwka | OTULACZE | PUL/bawełna | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidla a do srodka mu tetrę poskładaną pakuję bo 1. szybko schnie 2. jest tania i jak zrobimy meega kupę to nawet jej nie piorę tylko wywalam:-) ogólnie jestem zadowolona, pupcia nam się wcale nie odparza, jajeczka się nie ugotują i taniej wychodzi, otulacz mam jeden, piorę go co drugi dzien ( no chyba że mamy awarię), dla Jerza miałam taką pieluchę all in one {Imse Vimse} Pieluszka All-In-One "Jedna Biała Doskonała" zoo | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki All-in-One | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidla i strasznie długo schnie, tak ze cieżko mi wyrobic zeby wyprać po nocy i na nastepny wieczór żeby była... ( oczywiscie w normalne dni, bo na upałach to nie ma problemu:-) )

aaaaaa, zapomnialabym.
W temacie zebow:

Dzwoni dzis do mnie tesciowa... ble ble ble.... i ze jak przylecimy do PL w sierpniu, to akurat wypadaja moje urodziny. A, ze ja z tych czytajacych nagminnie, to ona w ksiegarni wlasnie jest i mi kupi jakas fajna ksiazke. No i wlasnie ma w reku taki fajny poradnik - 100 porad jak odpieluchowac dziecko. No bo za pol roku to taka ksiazka na pewno mi sie przyda.

Taaaaa, ja wiem ze Pola jest mega i naj naj naj ;-):-D no ale ambicje, ze w 10tym miesiacu pozbedziemy sie pieluch to juz przerost formy nad trescia.......
Swoja droga tesciowa jak Pola miala 2 miechy pytala mnie czy juz zupki jej gotuje.
:nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd:

dobrze ze nie masz jej cały czas na głowie, a kiedyś Cię w końcu to odpieluchowanie i tak czeka:-)

Dziewczyny, ja juz kiedys sie pytalam, ale nie uzyskalam odpowiedzi. Czy ktoras z Was uzywa tych pieluszek wielokrotnego uzytku. Jesli tak, napiszcie cos o nich.

Ja mam 5 szt i czasem używam , fajne to choć wiadomo nie tak chłonne jak pampki mam te lepsze to jest jeden rozmiar od poczatku do końca tylko się takie napy odpina . ogólnie dość fajna rzecz ale jednak na noc czy na wyjście - potem byś musiała tą pieluche przecież gdzieś nosić wole pampki .
No i napewno są zdrowsze dla dzieci to nie ulega wątpliwości jak wyczytałam kiedyś jak si robi jednorazówki
tu możesz sporo poczytać
Pozostałe informacje - spis treści
a mam takie
{Bumgenius} Pieluszka Onesize V.3 jasny pomarańcz | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki z Kieszonką | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidla
u ciebie napewno też do kupienia bo znam laskę z USA co je używa

ogólnie dość fajna rzecz ale jednak na noc czy na wyjście - potem byś musiała tą pieluche przecież gdzieś nosić wole pampki .

na wyjścia też bierzemy jednorazówki, i jak widzę ze zaraz będzie kupka to też pampki, a na noc Staś ma tetrę+ otulacz i spokojnie wystarcza, ważne zeby była dobrze dopasowana wielorazówka, na początku Jerz był taki na granicy 2 pieluszek, kupiłam mu większą, pare razy nam przeciekło, odłożyłam na jakiś czas i teraz już jest oki tzn nic nie przecieka bo dorósł

Katik- no teściowa zaszalała! Chociaż niektórzy odpieluchwują dzieci koło roczku. Mój nie był gotowy- próbowałam, jak miał półtora roku, ale się nie dało :tak: U mnie trucia pt. zrób to tak, bo... nie ma, bo się babcie i prababcie zrealizowały przy Kubie :-D

Katik twoja teściowa to powinna napisać specjalny poradnik;-):-D ale książka pewnie ci się przyda tylko za jakiś czas.
Ja mam spokój bo moja babcia ma już 78 lat i dla niej najwazniejsze jest czy dzieciaczki są zdrowe:tak:sama mówi że tyle się zmieniło i zazdrosci mi że tyle mamy udogodnień;-)
A mojej tesciowej nikt nie przeskoczy Helenka ma 3 miesiace a ona jeszcze jej nie widziała:szok: ale to taki jedyny egzemplarz:-p

reklama
Do góry