reklama

Pielęgnacja maluszków

macie doświadczenie z pieluszkami dada rozmiar 3? te rzepy są rozciągliwe? są lepsze od 2?
a te babydream z rossmanna? 3 też mają rozciągliwe te rzepy? są lepsze od 2? mają na zewnątrz pieluchy jakiś wzorek?

reklama
ja mam dady midi już drugą pakę zaczęliśmy i są lepsze od mini :tak:, bardziej rozciągliwe rzepy :tak: i jakieś miększe wg. mnie, chyba że trafiłam na feralną paczkę tych mini ;-) są kolorowe :) a z rossmanna nie miałam jeszcze

My już zaczęliśmy 3, są po prostu większe i wydają się bardziej rozciągliwe, ładniej pachną niż 2. Młody ma wąskie bioderka, męską figurę, miesci się w 2, ale to miejsce na kupkę w 3... Mam oryinalne pampersy(mają obrazki z przodu i z tyłu- jest o czym pogadać przyprzewijaniu) i te lidlowe. Lidlowe są sztywne i zużylśmy tylko jednego, od razu Młodemu siku uciekło bokiem-może były za duże.

Ostatnia edycja:
Czytam o tym innych pieluchach, które polecacie, oglądam je w sklepach a mimo to zawsze w koszyku lądują oryginalne pampersy. Coś nie umię się przełamać :baffled:

Mitemil mi tez bylo ciezko...ale kupilam raz takie marki bebylove ze sklepu DM(cos takiego jak rossman)i doszlam do wniosku,ze sa lepsze od papmpersow...
bo pampersy mi sie cos bardzo szybko mokre robia a w tych bebylove mala miala dluzej sucho...
Ale teraz i tak narazie kupuje pampersy 2 bo 2 te babylove sa mniejsze...czekam az zmienie na 3 i kupie znowu te babylove...gdy zuzyje 3 mega paki trojek pampersow,ktore czakaja kupione w promocji:-)
Za pampy place 8,95 za 58 sztuk a te babylove 5,45 54 sztuki.Wiec skoro malej odpowiadaja,zadnego uczulenia nie ma to po co mam przeplacac...

Ostatnia edycja:
My też juz pampersów 3 używamy...

a co do paznokci - rosną bardzo szybko i obcinam u dłoni 2x w tyg a u stóp mniej więcej raz na tydz i to u wszystkich paluszków. Początkowo wydawało mi się, że u małych paluchów nie trzeba, ale okazało się, że tylko tak niewinnie wyglądały - zaczynały wrastać!!! Więc obcinam je, bo inaczej wrastają :-(

co do paznokci to sie Adas w nocy bardzo na buzi podrapal az do krwi, kilka szram na policzku ma, w srodku nocy mu pilniczkiem wyrownywalam
a obcimam mu te male paznokietki co 3 dni
sama nie wiem czym on sie tak drapie
zeby mu tylko blizna nie zostala

pewnie to przy krawedzi tak drapie tylko ze z kolei wole na rowno obcianac zeby mu nie wrastal paznokiec
a pilniczek mialam w zestawie z nozyczkami dla niemowlat
chyba ze to byl prezent dla mamy:sorry:

Ja tez mialam w zestawie mini pilniczek i tez pilowalam zadziorki. A Wy cwiczycie z dzidziami rozciaganie? Chodzi mi o to czy np. lewym kolankiem dotykacie prawego lokcia i na odwrot???? Dzis babcia mojego meza kazala mi tak robic zeby nie byl "krzywy". Nigdy tego nie robilam wiec jesli Wy robicie to napiszcie czy odrazu dzidzia powinna dotykac kolankiem tego lokcia, czy to dopiero po paru tygodniach cwiczen?:eek: I czy to musi byc np. po kapieli zeby dziecko bylo rozluznione?????:confused2::confused2:

reklama
Mewa my tez mamy pilniczek i na poczatku jak paznokietki byly miekkie to po nozyczkach trzeba bylo czasem pilniczkiem zajechac bo zawsze cos zostalo:eek::sorry:(ja wtedy pierwszy raz w zyciu takie male paznokietki obcinalam i zawsze mokra bylam heh:zawstydzona/y:) a teraz tylko nozyczkami jade ile sie da i tylko te boczki wlasnie pilniczkiem dokanczm.

Olenka-my tak cwiczymy z Amelka:tak:na poczatku musi sie przyzwyczaic ze jakas gimnastyka jest i po czasie bedzie juz siegac kolankiem do lokcia:tak:bynajmniej u nas tak bylo.a czy po kapieli oniecznie?? ehhh u nas po kapieli odpada bo zaraz chce jesc i spac wiec za dnia kiedy sie upomina o uwage i w ramach zabawy sobie cwiczymy:tak::-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry