reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja mysle ze spokojnie mozesz kupic 2 pampersy ja tez uzywam 2 od 2 tygodnia i mi nic z nich nie wylatuje ;-) na szczescie, a maly wazy 3600g. A do plam uzywam Ace delikat zielony i nic malemu po tym nie wyskoczylo

Co bylo w tvn, bo nie zdazylam wlaczyc??

Nic ciekawego...a tak ladnie zapowiadali :-D

Czyli konczymy jedynki i przechodzimy na dwojki :tak:

reklama
Zastanawiam sie takze czy nie uzywam za malych pampersow :sorry: Niby wydaje sie wszystko w porzadku ale kupka czesto laduje nie tylko w pampersie, ale i w okolicach. A pampers nie jest zapiety za luzno, jestem tego pewna.
Jakich rozmiarow teraz uzywacie? Bo ja jeszcze jedynek. Asia ma 2,5 tygodnia i przypuszczam ze wazy troche ponad 4 kg.

Ja przeszlam na dwojki po miesiacu, ale Kianka wazyla wtedy zaledwie 3 kg. Jednak kupki faktycznie przestaly sie tak czesto wylewac - co wieksza pielucha to wieksza pielucha, wiecej zatrzyma. zawsze przed wlozeniem pieluchy nastrosz srodkowe falbanki - tez pomoze.

Ja przeszlam na dwojki po miesiacu, ale Kianka wazyla wtedy zaledwie 3 kg. Jednak kupki faktycznie przestaly sie tak czesto wylewac - co wieksza pielucha to wieksza pielucha, wiecej zatrzyma. zawsze przed wlozeniem pieluchy nastrosz srodkowe falbanki - tez pomoze.
u mnie waży prawie 5kg i uzywam pieluch od 6 kg czyl już 3 i jest w porządku.

dziunka - ja z plamami po kupkch radze sobie tak, ze - poniewaz nienawidze prac recznie - zostawiam namoczone, potem dorzucam do naszego doroslego pralkowego prania w wizirze, a potem piore normalnie z reszta rzeczy niuni :-D

dziunka - ja z plamami po kupkch radze sobie tak, ze - poniewaz nienawidze prac recznie - zostawiam namoczone, potem dorzucam do naszego doroslego pralkowego prania w wizirze, a potem piore normalnie z reszta rzeczy niuni :-D
ja też zamaczam ale piorę tylko 1 raz z rzeczami właściwie nas wszystkich bo mi się nie chce 2 razy już wolę wszystko w tym jelpie wyprać:-)
a co do pieluszek to od 2 tygodni jesteśmy na 2 i zastanawiam się czy na 3 już nie przejść bo bąbelek będzie ważył już z spokojnie:)

mojemu synusiowi zrobiły sie jakies krostki na jednym półdupku smaruje kremem bambino na zmiane z sudocremem... nie wiem cóż to moze byc bo jest to tak jakgdyby w lini prostej...

a moze to od pieluszki ma? no bo jak w jednej lini idzie... no chyba ze to przypadek...sprawdz gdzie czy jakies wykonczenie pieluszki tam siega...
nic innego nie przychodzi mi do glowy...

ja też zamaczam ale piorę tylko 1 raz z rzeczami właściwie nas wszystkich bo mi się nie chce 2 razy już wolę wszystko w tym jelpie wyprać:-)
)

no tak, ale problem polega na tym, ze nam proszek dla dzieci kup nie spiera... ja wole prac wszystko w wizirze, inczej niedoprane jakies jest. nawet niuni co jakis czas piore dodatkowo w wizirze, zeby białe było..

reklama
no tak, ale problem polega na tym, ze nam proszek dla dzieci kup nie spiera... ja wole prac wszystko w wizirze, inczej niedoprane jakies jest. nawet niuni co jakis czas piore dodatkowo w wizirze, zeby białe było..
nie to u mnie nie ma problemu tylko muszę wcześniej zamoczyć:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry