reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

reklama
jesli chodzi o krostki moja Emilka tez tyo przechodziła i faktycznie to organizm się oczyszcza bo posmarowałam jej raz bepanthenem i na drugi dzień zbladło i zeszło.

też myslę nad kremem do buzi, może któras podpowie coś rozsądnego.

u mnie też huggies nie podpasowały, używam cleanic dzidziuś na przemian z nivea.

mojemu małemu trądzik schodzi z buzi a niczym nie smarowałam. Samo zejdzie :tak:

Słuchajcie kobitki!! U nas czasami pojawiały się odparzenia na pupie mimo stosowania najrozniejszych spoecyfikow. I wreszcie doszłam z połozna od czego!!! OD chusteczek HUggies!!!! Wiec ostrzegam jesli stosujecie i pojawiaja sie odparzenia to jest glowny winowajca!!! Połozna powiedziala mi dzis ze coraz czesciej slyszy ze Huggiesy robią takie badziewia na pupkach Bąbli!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ehhhhh to prawda i już dawno o tym pisałam. Też zauważyłam taką prawidłowość, że jak tylko zbyt często i długo stosuję chusteczki do mycia pupci to pojawiają się na niej krostki i dupcia robi się czerwona. Jak dziecko ma wrażliwą skórę to każda jedna chusteczka może zaszkodzić. Ja przemywam watką nasączoną wodą, ewentualnie z dodatkiem płynu do mycia. Na szczęście mam przewijak w łazience i to wielce upraszcza sprawę.

ja po kupie myje tyłek pod kranem bo jak lecę tylko chustkami to za raz są krostki :tak: u nas uczulają też pieluszki pampersy po powrocie na Dady problem szybciej znika ;-)

co do kremu na zimę my smarujemy się Nivea Baby, tak samo jak starszą siostrę ;-)

Czym smarujecie dzieciątka żeby tak ładnie pachniały?
Moja Martynka nie pachnie smaruję ją po kąpieli oliwką z nivei i buźkę smaruję kremem tej samej firmy
wiem że dzieci tak fajnie pachną wypucowane przez mamy, ale nie wiem czym to smarują.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry