reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

reklama
niby oliwka wysusza ale w szpitalu położne używały i taki nawyk mi został.
Kremu do buzi jeszcze nie uzywalam póki ciepło jest.
A dziewczyny główkę czym myjecie/smarujecie? tym oilatum mozna? czy jeszcze czyms?

Ja juz używałam tego nivea na każda pogodę.
Teraz buźkę smaruję alantanem plus i jakieś te krostki mniejsze.
Pępek się ładnie goi, ale chyba mamy przepuklinę..jak się zagoi całkowicie mam iść do kuzynki i wtedy będą plastrować.

Ja jutro z mała do lekarza idę, byłam dziś w przychodni u położnej pytac czy mogę dac małej Espumisan na te wzdęcia, i przy okazji powiedzialam że pępek ciągle krwawi, to kazala nam jutro przyjść. Wczoraj jak mała przewijałam, to pępek był cały zalany krwią, a mała ma go tak brzydko zawiązanego, że nie można go w ogóle w środku przemyć, mam nadzieję że to nic poważnego

ja mam płyn do mycia ciała i włosów Johnsona, wygodniej mi 2w1 mieć i tym myję główkę i niczym potem nie smaruję. Do wody dodaję odrobinę oliwki, a po wycieraniu wszystkie zgięcia i fałdki smaruję dodatkowo oliwką, a całe ciałko balsamem czy jakimś tam mleczkiem, nie pamiętam jak to się zwie dokładnie, też Johnsona. Natomiast do buzi jeszcze nic nie stosowałam, ale na mróz jak przyjdą chłody i wiatry zimne na pewno będziemy stosować.

reklama
Do góry