reklama

pielęgnacja naszych maluszków

Ja zawsze smarowałam dupinkę tylko jak była zaczerwieniona, nigdy po każdej zmianie pieluchy. I wyszło na to, że właściwie Oliś miał pupę smarowaną tylko po operacji jak miał biegunkę, do tej pory mam próbkę Sudocremu, którą dostałam w szpitalu po porodzie :-p
Kąpię Młodego w żelu nawilżającym, więc innych kosmetyków już nie używam, kremuję tylko twarz, bo ma bardzo suchą skórę na buzi:tak: Oj jak on tego nienawidzi, ale jak mus to mus ;-) I jeszcze oczywiście smarujemy bliznę, ale to akurat uwielbia, bo tą maść na bliznę trzeba wmasowywać, więc rozwala się jak panisko i jego oczy mi mówią: matka masuj !!! :-D

reklama
Joasia jeszcze chcę Ci odpowiedziec....heh:tak:
Ja smarowałam małego tak do 3 mies. Teraz uzywamy do kapiei niwea z oliwką....a tak jeszcze pupe małemu smaruje-jak jest czerwona:tak::-)

kal.aga a których rossmannowych używałaś że mało chłonne? :eek: ja mam te z serii baby dream i są b. chłonne! młoda ma nieraz tak zlaną pieluchę, że chyba z 0,5 kg waży a jak dotykam ręką to sucho na pieluszce :tak:
wy tak ładnie piszecie o pupciach a ja z d..ą wyskoczyłam :zawstydzona/y: sorry...
kacha to się uśmiałam wyobrażając sobie tą minę "matka masuj"! :-D

reklama
kata- nie pamiętam, bo kupiłam próbkę taka po dwie sztuki pakowane, może to i takie. Ale mnie jakoś nie przekonały i strasznie się wżynały w nóżki miał czerwone ślady choć nie były za małe, bo jak założyłam większe z tej serii to były za luźne i przeciekały i zrezygnowałam i wróciła do pampersów.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry