reklama

pielęgnacja naszych maluszków

kal.aga to widocznie zależy od budowy szkraba bo dla nas są idealnie dopasowane :tak: z kolei pampersy i huugisy były za mało wycięte i strasznie niewygodne no i przeciekały...

reklama
Mam pytanko do mam dziewczynek. Babeczki napiszcie mi jak pielęgnowałyście Wasze córy w miejsca intymnych jak były noworodkami? Bo ja nie wiem jak mam myć malutką żeby jej jakiejś krzywdy nie zrobić:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

weroniczko ja "pysię" delikatnie przemywałam wacikiem kosmetycznym zmoczonym w przegotowanej wodzie ;-) między wargami zbiera się krem i systematycznie delikatnie go wymywałam. trochę to potrwało zanim "pysia" była czysta bo kiedyś teściowa nawaliła tam kremu a krem cięzko wymyć samą wodą :wściekła/y:

Weroniczka nie wiesz z autopsji ;-):-D żarcik ;-)
Już piszę: ja w dzień czyściłam chusteczkami tak jak piszę kata. Dokładnie tu między wargami i oczywiście od przodu do tyłu. Żeby nie przenosić bakterii jednego kawałka chusteczki trzeba użyć tylko raz a potem druga strona :tak: No i nie wolno smarować "psioszki" sudocremem :zawstydzona/y: bo to jest maść z cynkiem i tylko do pupy przy odparzeniu bo wysusza i nam się kiedyś aż skórka w pachwinkach pomarszczyła. :tak: Kilka miesięcy tak wyglądało a potem zeszło ;-)
A w kąpieli to normalnie ;-) pleckami do góry i mycie "psioszki" i dupci ;-):-)

I nic się nie bój... Krzywda się nie stanie :-):-):-)

weroniczka mi lekarka powiedziala ze nie powinno sie rozdzielac warg podczas mycia do 3 miesiaca poniewaz same stanowia doskonala bariere ochronna i maja flore bakteryja.
paula zawsze podziwiam twoje wypowiedzi z tonu wynika jak bys miala z 5 dzieci albo byla doswiadczona polozna :) szczegolnie podobaja mi sie zwroty "nie wolno" i "oczywiscie" :)

:zawstydzona/y: Stefanka mogę edytować.:-p Piszę co wiem, czego nauczyło mnie doświadczenie i na przyszłość zastanowię się nad każdym wyrazem :dry::-p o ile nie wypadnie mi to z głowy :zawstydzona/y::-D

I nie wiem jak to jest z tym "ze nie powinno się rozdzielac warg podczas mycia do 3 miesiaca poniewaz same stanowia doskonala bariere ochronna i maja flore bakteryjna."
Bo moja Julka robiła rzadkie kupy i nie wyobrażam sobie że miałabym nie umyć jej dokładnie skoro rzadzizna tam też się dostawała :sorry2::tak:

nie no na pewno ty masz racje:tak: ale jesli sie bardziej wczytasz w zwrot "nie powinno" to moze zrozumiesz ze jesli nie ma wyjscia to sie rozdziela ale przy codziennej pielegnacji to raczej nie wskazane.
:zawstydzona/y: z drugiej strony ty masz na pewno wieksze doswiadczenie niz ja a moj lekarz czy polozna to idioci. gdybys mi mogla tylko podpowiedziec skad czerpiesz wiedze bo tez bym chciala byc taka madra jak ty :szok:;-)

Ale jesteś zgryźliwa... :-( sory że się udzieliłam...
Dużo informacji mam od mojej cioci która z wykształcenia jest opiekunką dziecięcą i pracowała dużo z dziećmi...

zgryzliwa ?? no co ty!! chyba raczej wredna :))
i naprawde nie chodzi mi o to ze sie udzielasz tylko o to w jakim tonie.
oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze szczerosc nie poplaca :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry