reklama

pielęgnacja naszych maluszków

reklama
dziewczyny-tak sobiemyślę te pielucho majtki to coś na zasadzie tych pieluch do pływania? my czasami mamy problem zwłaszcza w nocy-bo siuśki nam uciekają zawsze gdzieś bokiem wyleci....i Kuba się wydziera bo mu zimno i mokro:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kurcze u nas nie ma rosmana-najbliżej jest chyba w olsztynie???

Paula daj znać jak te majtkowe pampersy się sprawdzają? bo ciekawa jestem -nie mieliśmy ich jeszcze. widziałam kiedyś urywek reklamy pampers-słyszałam że są jakieś pieluchy które dzielą się na dwie grupy-chłopców i dziewczynki-to takie macie?

Te co się dzielą na grupy to Huggies ma :tak: a my używamy pampersa pieluchomajtki. One właśnie wyglądają jak te do pływania. Z tym że ten rodzaj pieluszek niestety jest mniej chłonny niż zwykłe... :zawstydzona/y::sorry:bo one są do nauki sikania na nocnik dobre. Nie chłoną tak wilgoci żeby dziecko czuło mokro w pupę :tak:

my pieluszek rossmanna używamy baaaardzo długo :tak: inne już sobie darowałam bo z tych jestem b. zadowolona!
nie wiem jak pieluszkowe majteczki ale myślę, że warto spróbować bo rossmann ma naprawdę b. dobre produkty - kurcze, reklamę robię za darmochę :-D

ojojoj a mój Marcel nawet nie myśli o sikaniu na nocniku.. ale nie próbowałam jeszcze tych pieluchomajtek nawet nie wiedziałam, że są specjalne do nauki..hmmm dziewczyny ale wy jesteście obcykane:tak:

joanna chodzi ci o oliwkowanie ciałka? ja nigdy niczym nie nacierałam i nie nacieram - od czasu do czasu wykąpię w emoliencie :tak: młoda nie ma suchej skóry...
a dupę też smaruję od czasu do czasu: obowiązkowo rano - po nocy - i na wieczór, na noc... w ciągu dnia przecieram nawilżającymi chusteczkami

Joanna ja nie smaruję już dawno:-) Kiedyś czytałam, że jak dziecko ma juz kilka miesięcy to warto odstawic bo skóra się przyzwyczaja do nawilżania. Do tej pory skóra jest mięciutka i nie wymaga oliwkowania:-)
Pupę smaruję tylko jak jest zaczerwieniona:-)

reklama
ja tez już coraz rzadziej smaruje pupę tylko po kupce, albo jak jest zaczerwieniona i na noc. Odparzenia miał tylko raz jak dostał biegunki, długo się leczyło, ale sudocrem pomógł.
Ja używałam pieluch rossmana, ale nie majtek, wydaje mi się że są bardzo podobne to tych majteczek pampersa, tez słabo chłonne.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry