reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze ruchy Maluchow i kopniaki!!!

Renia, jak chcesz się uspokoić, to najedz się porządnie, potem połóż i jak już jedzenie dotrze do Młodego to spróbuj go pogłaskać albo do niego popukać - moje dziecię to zawsze budzi i w ten sposób, nieco nieuczciwie, generujemy ruch po ciężkim dniu:))) Wczoraj po 4 godzinach w marketach, kiedy Młoda udawała, że jej w ogóle nie ma, u nas podziałało:)

reklama
dzieki survivor za slowa otuchy
wlasnie robie herbatke, zjem ciasto komunijne i poczekam na kopniaki
jak tak wslu****e sie w ten "glos brzucha" to mysle ze moglby nawet kopac az do siniakow ale zebym czula ze sie rusza i jest wszystko z nim dobrze

Na mnie to rodzina już z politowaniem patrzy. Brzuch mi się naciąga z każdej strony i to co chwila... stweirdziłam, że mała niewiele śpi bo nie zauwazam nawet kiedy! Brzuch mi na wszystkie strony lata i powoli zaczyna mocno dokuczać bo to boli :( ale jeszcze miesiąc i troszke i Zuzka będzie mogła tak długo kopać aż łózeczko "rozwali" ;-)

Julia u mnie to samo,wierci sie i wierci.Nie wiem co on tam kombinuje,ale widac jak przesuwa nozka,albo wypina pupcie.Czasami boksuje po pecherzu,ale to juz bardziej bolaca impreza.Ze dwa razy dziennie ma czkawke,ale wtedy to mi szkoda maluszka,bo mnie by szlag trafil jakbym miala dwa razy dziennie sie tak meczyc.A czasami sie tak dziwnie trzesie to nie wiem o co chodzi.

No z tym trzęsieniem to też tak mam! Nie wiem czy chce się przesunąć czy co robi a brzuch tak dziwnie drga aż cały...

Z czkawką to fakt! Potrafi długą ją trzymać....

A co do tego co wypina to przyznam się bez bicia, że nie odróżniam :zawstydzona/y:nie wiem czy to rączka czy nóżka... czasami tylko wiem, że pupka bo większa część wypięta :-p

dzisiaj i tatuś potrzymał łapkę jak mała miała czkawkę :-) Ale miał ubaw :-D. Poczem rzecze do mnie: "napij się wody czy co..." tak jakby to miało maleństwu pomóc :-D

Mój maluszek rusza się prawie cały czas.
Czasami mam wrażenie ze siedzi i paluszkiem puka byle żeby dać znać, że tam jest.
Reaguje na każdy dotyk. Śmieje się ,że po aniołku będzie diabełek.
Poprzedni synek był bardzo spokojny, tylko czasami ręczkę wypychał i jest teraz mega grzeczny. Obawiam się, że ten to będzie raczej łobuziak.

reklama
a ja jak zwykle wyczulona na kazdy ruch i dzis znowu spokojne to moje maleństwo
wczoraj tez nie byl zbyt aktywny ale staram sie nie panikowac (SLABO WYCHODZI BO CALY CZAS NASLU****E)
normalnie odkad lekarz zalecil to liczenie to zupelnie syn sie uspokoil
moja mama na pocieszenie mowi mi ze pewnie bedzie grzeczny chlopczyk:-)

Do góry