Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
a u mnie maluszek od wczoraj dokazuje ... chyba caly czas sie wierci; probowalam pokazac ruchy synkowi ale jest zbyt nie cierpliwy i zanim sie doczeka na ruchy to juz mowi ze nic nie czuc za jakis czas sprobujemy znowu
Macie rację dziewczyny - te ruchy niezbyt są przyjemne, jak dzidzia walnie w żołądek to mam wrażenie, że zaraz zwrócę. Mam nadzieję, że sie szybciutko odwróci. Przez to ułożenie mam taki duży brzuch, bo mój wystający, ogromny już brzuch to plecy dzidzi. Boję się, że sie przewrócę na brzuch lub się uderzę i mogę np. złamać dziecku kręgosłup. Okropność. Ale koszmarów nie mam.
Hmmmm....
Co za łobuzki z tych naszych brzuszkowych pociech!
Nasza dzidzia płci niewiadomej (jak to mówi mój mąż, gdy mówi do brzusia) dokazuje jak nie wiem co!Teraz zaczepki czuję juz po obu stronach brzuszka, czyli musiała ułożyć się w poprzek albo na skos. Ale jakie to jest miłe i wzruszające.Cieszę się, ze Bozia pozwoliła mi cieszyć się taką radoscią
Fajnie, że już tak mocno czujecie swoje dzidzie
Ja dopiero wczoraj poczułam ruchy dziecka pod dłonią. Aż piszczałam z radości
Teraz też czuję jak się przemieszcza
Co do spania na boku, to u mnie z tym ciężko, bo szybko mi bok drętwieje. Chyba muszę się gina zapytać, czy to normalne, żeby mi wszystko tak szybko drętwiało. Może coś się da z tym zrobić.
Podobno dobrym ćwiczeniem jest zbieranie papierków z ziemi... Mój Tato tak się "znęcał" nad Mamą - darł gazety, rzucał je i mówił: a teraz zbieraj. Hehe. Ale Mama mówi, że nie miała żadnych problemów z plecami, mięsniami i w ogóle.
Joaśka, może zapytaj swojego lekarza czy to jest jakiś sposób? A miałaś wcześniej jakieś problemy z plecami?
a ja w sumie mam jedno i tak pewnie o wszystkim innym bym zapomniała
pytanie: chlopczyk czy dziewczynka? :laugh:
karteczka dobra rzecz bo pogawędke sobie ucinamy po usg, a wtedy jedtem strasznie podekscytowana widokiem dzidzi i wszystko mi z głowy wypada
Dlatego, kobietki, sporządza się listę pytań. Zawsze tak robię i nigdy o niczym nie zapominam.
Moje maleństwo nadal się nie odwróciło - czuję jak kopie mnie w żołądeczek