reklama

PIERWSZE RUCHY MALUSZKA

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
fajnie macie ze Wasze pociechy daja juz Wam w kosc,moj maluch jest jakos spokojny, w poniedzialek jade do lekarza wiec sie dowiem jaki jest duzy i kiedy zacznie mnie kopac.mam nadzieje ze wszystko jest ok

Dori, spokojnie, ja też miałam mały przestój w ruchach. Dzidzia chyba wtedy mocno urosła bo z bulgotania ruchy zminiły się w kopniaczki (wyczuwalne już pod ręką, narazie delikatne, ale już są). Z tym zmuszaniem dzidziusia do ruchów co dwie godziny to też bym nie przesadzała, gdyż ono też ma prawo do wypoczynku. Tak bywa pod koniec ciąży, wtedy dopiero należy zwracać uwagę na ruchy, ich częstotliwość oraz siłę i gwałtowność. Moje maleństwo rusza się o różnych porach i z różną częstotliwością, zdarzają się też większe przerwy - jak narazie to starsza siostrzyczka dawała mi bardziej w kość.
Moja mama opowiadała mi, że w ciąży z moją siostrą to w ostatnim miesiącu prawie wogóle nie miała ruchów. Całymi dniami leżała a siostra chyba spała. Zresztą ona jak się urodziła to potrafiła spać po sześć godzin bez jedzonka - grzeczniutka była. O takim dzidziusiu to można tylko pomarzyć - przynajmniej ja, bo my z mężem mamy temperamenciki.

dzis bylam u lakarz nasz maluszek na ok 12 cm i to co czulam lekarz powidzial ze malo prawdopodobne dze dzidzia bo jest za mala! i ze ok 18 - 20 tyg moge czuc;):)
zobaczcie sobie moje malenstwo wystawilam fotke na USG
!!!!!!!!
kochany bobasek

Dominiko, gdzie załączyłaś zdjęcie Twojego maluszka?Nie mogę znaleźć!Cieszę się, ze wszystko jest oki z dzidzią i Tobą.To najważniejsze! Powiem Ci, ze lekarz mi również mówił, ze poczuje ruchy między 18 a 20 tyg, ale ja czułam wcześniej, a jak gin ostatnio pytał czy czuje ruchy to mi tez nie wierzył (chociaż Michu zapewniał, ze słyszy plumkanie) i w mojej karcie ciąży jeszcze nie widnieje info o pierwszych ruchach ciązy. Ale ja je czuje i wiem, ze to jest to co ma być.
Więc ja poczułam pierwsze ruchy między 15 a 16 tyg ciąży i jak je opisałam na forum to doświadczone mamusie potwierdzily!A skąd lekarz facet ma wiedzieć jak kobieta czuje ruchy?Hm!Pa!

aska00 dziekuje dziekuje:):)
dumna mama jestem;)
a z tymi ruchami to juz sama nie wiem czy czuje czy nie!!
chyba jeszcze troche poczekam nie che byc niecierpliwa;)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry