reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pierwsze zachcianki :)

Mam pytanie do przyszłych mam

Czy słyszłyście aby podczas ciąży nie wolno było jeśc pomarańczy i innych cytrusów, bo o mleku że za dużó pić nie wolno słyszałam ale o cytrusach ?????

Pozdrawiam

reklama
Mówiąc szczerze to ani o mleku,ani o cytrusach nieslyszałam nic złego.Wręcz przeciwnie czytałam,że kobieta powinna pic dużo mleka,lub jego zamienników(sreki,jogurty),żeby dzidzi ładnie kształtowały się kosteczki :laugh:
Myslę,że jest niewiele potraw i specjalówm których nie można spozywać.

Nie powinno się pić mleka ponieważ dziecko może miec skazę białkową a co po cytrusach nie mam pojęcia w czwartek ide na USG wiec spytam gina. A tak wogóle to będzie pierwsze kiedy usłysze bicie serduszka, tak się cieszę!!!!

Ja też nic takiego nie słyszałam. Dużo to wszystko ważniejsze jest przy karmieniu piersią a w ciąży też słyszałam, że mleko i jego przetwory jak najbardziej i cytrusy też bo mają dużo witamin.

Wracajac do spelnionych zachcianek to dzis na sniadanie zjadlam pocje frytek domowej roboty.... Wstyd, po prostu wstyd... A nabialu jakos nie moge...

Joaś, ja też ostatnio mam ochotę na frytki albo takie, jak ja to nazywam, "talarki ziemniaczane" - po prostu smażę na patelni plasterki ziemniaka. Już mi ślinka leci. Tyle, że w poprzedniej ciąży objadałam się tym codziennie przez jakiś czas i do tej pory noszę zbędne 8 kg.

Marrtruda trudno... Napisalas o talarkach a ja juz jestem utopiona w slinie ;). Maz sie ze mnie smieje, z tych moich zachcianek. Ostatnio kupil mi kubelek skrzydelek KFC, bo mysla, ze jak mam ochote to 30 zjem  :D ;D ;D :laugh:

Joaś Dobry jest !!! Ha ha

Ja ostatnio miałam napad na Mc Donalda którego raczej unikam ale to było silniejsze !!!!

Ha ha

reklama
Ja natomiast po ostatiej wizycie w McDonalds mam dość na długo mam dość a tak lubiłam Bigmaczki...

Do góry