• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Witam Dziewczyny!!

My właśnie wróciliśmy z podróży chyba ostatniej przed porodem w moje rodzinne stony:tak:
Byłam tam na USG 3d żeby zobaczyć buźkę Maluszka, a tu niespodzianka Gucio już odrwócony do góry nogami i wbity w miednicę. Szans na zobaczenie twarzy brak. Czyżby szykował się na rozpakowanie:szok:

Teraz tylko żeby remont dokończyć a potem niech się dzieje co chce :-D:-D

Pozdrawiam gorąco :-)

reklama
Wszystkiego najlepszego dla 3-letniej Zuzi i 1-miesięcznej Mai

Cass, nie ma co dziękować za te masaże. Ważne, że przydały się i Majeczka lepiej się czuje :tak:

Bredzelek, a udało się wam podejrzeć czy to chłopiec czy dziewczynka? Jak się w ogóle czujesz?

Ciekawe jak Kropce idzie w nowej pracy?

Kurcze, ja mam za sobą już 30 tygodni ciąży :szok: Ale ten czas leci :szok::szok::szok: Ostatnio robię takie ilości prania, że aż strach :dry: Całe szczęśćie, że ja nie muszę tyh ubranek prasować - moja mama zaoferowała pomoc w tej czynności :tak: I dobrze :-D:-D:-D

Hejka
Nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić ale

Cass na ciemieniuchę polecam ciepłą oliweczkę:tak::tak: i super że badania małej ok

Kropka gratulację zdobycia pracy!!!! ZAZDROSZCZE

Rox heheh a Ty masz jakąś umowe z firmą homeopatyczną podpisaną:-p:-p:-p ŻARCIK!!!!!!!!!!!

Monika podpowiem Ci że przy dwójce maluszków grunt to dobra organizacja!!! Starać się by wykonywać podstawowe czynności w tych samych godzinach tzw rutyna:))) Co do ciszy malutka szybko się za klimatyzuję u mnie raczej na początku było odwrotnie to Laura się budziła jak Sami płakał:-D:-D:-D

Dziewczyny mam do was pytanko czy możecie polecić jakis lokal na Sylwestra chodzi o Bal:tak::tak::tak: narazie słyszałam o Geovicie i tej sali weselnej na końcu Bydgoskiej:tak::tak: ale ciężko się zdecydować:sorry2:

Bredzelek, a udało się wam podejrzeć czy to chłopiec czy dziewczynka? Jak się w ogóle czujesz?

Już wiadomo że chłopiec na 100 procent widać było:-D:-D
A ja czuję się lepiej niż wcześniej po zmianie pozycji Malucha wydaje się że mniej mam bolesnych ucisków:tak:
Pora zacząć pakowanie walizki, najwcześniej mogę się rozpakować już 5 grudnia, a Gucio ma teraz 2 kg:tak:

Bredzelek, to może w Mikołajki urodzisz :-)
Monika dzięki za życzonka :-)Zuzanka cała szczęśliwa że z cukierkami do przedszkola idzie.
Maja dzisiaj pięknie spała, nad ranem tylko znowu ją katar męczył, więc ja też trochę snu złapałam. Rano byliśmy w Tesco kupić Zuzi prezent i zamówić torta na sobotę w staropolskiej, nie wiedziałam że to tyle kosztuje...77 złotych za dużego torta z Kubusiem Puchatkiem :szok: ale cóż urodzinki ma się raz w roku :-)

Właśnie dostałam coś na poprawę humoru:
‎1.Idź na Google Mapy.2. Daj "Pokaz trase". 3. Napisz Japan jako miejsce poczatkowe. 4. Napisz China jako cel. 5. Idz na 43 punkt twojej drogi :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Hej laseczki:-)
W pracy fajnie, choć przez pierwsze dwa dni to ledwo do domu doczłapałam tak mnie nogi i plecy bolały,:baffled: ale teraz juz jest ok, coraz wiecej wiem i coraz sprawniej mi wszystko idzie. Dziewczyny z pracy tez w większości sa w porządku, częśc znałam już przed praca wieć jest rażniej, tylko dwie mi baaardzo dzialają na nerwy....:wściekła/y:
Dziś i jutro mam wolne, to nadrabiam zaległości z Julką, z moim mężczyzną też bym ponadrabiała ale dziś jechał do pracy na 2 tygodnie :-(:-(:-( smutno mi z tego powodu, już bardzo za nim tęsknie. Martwię sie jak to teraz bedzie, czy dam sobie rade pogodzić Julke i prace i dom. No i mam doła bo chce schudnac a nie mogę.....:no: Musze sie wziąść za siebie bo jak tak dalej pódzie to się żle skończy...:baffled::sorry2:

czarna taaaaaaaaak dostaje Krocie za reklame homeopatii od BOIRON'A :-D mieszkam w 300m2 zamku i jeżdzę prywatną limuzyną z szoferem ;-)

Kropka ja jestem na Diecie Dukana juz 2 tydzień, świetnie się czuje i kg lecą ... początki trudne ale efekty rewelacyjne! warto sie pomęczyć i zmienić sposób żywienia na dłuuugo :-)

Monika juz 30 tydzień :szok: przecie dopiero w ciaze zaszłaś ;-)

reklama
Oj, pojadłam sobie rogalów marcińskich :tak:;-):-D Może trochę kilogramów nabędę dzięki tym rogalom? ;-)

Czarna, właśnie obowiam się, że w porze nocnej to Witek będzie się budził, bo on śpi jak mamusia, czyli jak mysz pod miotłą :dry: Wychodzi na to, że i Wituś jak i mała Roxy będą musieli się do czegoś przyzwyczaić :tak: Oby szybko to poszło.
Co do organizacji to nie jestem pewna czy da radę wszystko ze sobą pogodzić :baffled: Witek śpi w południe, a wiadomo, że maluszki mają swoją porę czuwania i spania i nie zawsze wychodzi to wtedy kiedy się chce :no: (przynajmniej na początku). Podejrzewam zresztą, że będzie mi to wszystko ciężko pogodzić jak będę sama w domu.

Bredzelek, póki jesteś w dwupaku to jedz wszystko co jest po porodzie zabronione :tak: Ja Witka miałam rodzić w styczniu i w grudniu zaczęłam na zapas opychać się orzechami, czekoladą, mandarynkami i pomarańczami i trochę pić coli. Wiedziałam, że jak tylko urodzę będą to zakazane produkty ;-) Tak się ich najadłam, że na jakiś czas mi wystarczyło :tak::-D:cool2: Ty masz do terminu jeszcze 7 tygodni, więc wcinaj ile się da :-D:-D:-D

Na kiedy ty masz termin? Na Sylwestra? :szok:

Kropka, to super, że jesteś zadowolona z pracy :tak: Fajnie też, że dogadujesz się z większością załogi i możesz liczyć na ich pomoc. A jak mała? Jak teraz będziesz w pracy to co z nią zrobisz?
Nie martw się czy dasz sobie radę po wyjeździe męża. Nie mówię, że jest łatwo pracować i zajmować się domem i dzieckiem, ale my kobiety jesteśmy do tego stworzone i umiemy to robić :tak: Grunt to dobra organizacja. Czasem w ciężkich chwilach okazuje się, że jest ktoś nam potrzebny do pomocy i fajnie mieć kogoś takiego.
Trzymam za ciebie kciuki i wierzę, że świetnie dasz sobie radę :tak::-D

Monika juz 30 tydzień :szok: przecie dopiero w ciaze zaszłaś ;-)

Widzisz, czas tak zapier.... Najlepiej to widać po naszych dzieciach :tak: Popatrz sobie na Boryska ... przecież dopiero co go urodziłaś :tak:;-):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry