• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

No właśnie czas leci, ja przed chwilą czekałam na poród będąc w 36 tyg. a Maja już ma miesiąc :/
Mnie dzisiaj jakiś dół dopadł, Mam doś tego samego gotowanego jedzenia, dzisiaj zjadłam pół rogala i mam wyrzuty sumienia i aż się boję czym to się skończy, tym bardziej że Maja dalej ma problemy z robieniem kupki, nie mówiąc o jej twarzy, która wygląda tragicznie... jedna wielka skorupa. Dzisiaj znów noc nieprzespana, a ja nie wiem za co najpierw się zabrać, za pranie, prasowanie czy sprzątanie..
Rox, gratuluję utrzymania dietki, ja na mojej diecie zwanej "nic Ci nie wolno bo karmisz" schudłam już 14 kilo od porodu... nawet po urodzeniu Zuzy mi tak szybko waga nie spadała..

reklama
Cass, to chudnięcie to chyba jedyny + tego wszystkiego ;-) Współzuję ci tych problemów z malutką. A sprzątanie odpuść sobie. Ja wiem, że my kobiety to Matki Polki i wszystko w domu musi błyszczeć i być na czas, ale same w ten sposób się wykańczamy :dry: Skup się na tym co jest totalnie niezbędnym minimum, a resztę niech zrobi mąż jak wróci z pracy :tak:;-)

Bredzelek, póki jesteś w dwupaku to jedz wszystko co jest po porodzie zabronione :tak: Ja Witka miałam rodzić w styczniu i w grudniu zaczęłam na zapas opychać się orzechami, czekoladą, mandarynkami i pomarańczami i trochę pić coli. Wiedziałam, że jak tylko urodzę będą to zakazane produkty ;-) Tak się ich najadłam, że na jakiś czas mi wystarczyło :tak::-D:cool2: Ty masz do terminu jeszcze 7 tygodni, więc wcinaj ile się da :-D:-D:-D

Na kiedy ty masz termin? Na Sylwestra? :szok:

Zgadzam się z Tobą, ale muszę dogadzać sobie z umiarem, bo mój woreczek żółciowy może mnie zaatakować:no:
Termin na 26 grudnia .... czyli może uda się zjeść kolację 24go
gorzej jak w takcie kolacji się rozpakuję ... a znając moje szczęście to tak będzie:-);-):tak::tak::szok::szok:

Wyszliśmy dzisiaj rano na spacer i co? Zdążyłam ubrać Zuzę, Maję, zeszliśmy na dół i zaczęlo padać, wiać i tyle bylo ze spaceru... A jutro mamy przyjęcie urodzinkowe Zuzanki, chyba sobie zrobię dyspensę i zjem kawałek torta :-) Po wczorajszym rogalu małej nic nie jest.
Rox, chyba miałaś rację z tym pieczywem, zmieniliśmy jasne na ciemne i nagle zniknął problem bolącego brzuszka i stękania, no może czasem jeszcze się zdarzy ale już jest o niebo lepiej. Jeszcze gdyby ta jej buźka się wygoiła to byłabym przeszczęśliwa.

Witam was. Ale tu cicho i spokojnie :szok: Zapadacie w sen zimowy? ;-):-p
Ja mam dziś wizytę u gina. Zobaczymy co u małej słychać, bo ponoć będę miała USG robione.
Jutro Witek ma swój wielki dzień ... pasowanie na przedszkolaka :tak::-D Ciekawe jak to będzie wyglądało i jak w tym wszystkim znajdzie się synek :confused:

Zgadzam się z Tobą, ale muszę dogadzać sobie z umiarem, bo mój woreczek żółciowy może mnie zaatakować:no:
Termin na 26 grudnia .... czyli może uda się zjeść kolację 24go
gorzej jak w takcie kolacji się rozpakuję ... a znając moje szczęście to tak będzie:-);-):tak::tak::szok::szok:

Zapomniałam o twoim woreczku - przepraszam. Faktycznie musisz jeszcze uważać na to co zjesz, bo kolejny atak nie wskazany :no: A termin porodu masz zarąbiasty :baffled: Kiedyś spędziłam święta i sylwestra w szpitalu i wiem, że to nic przyjemnego :no: Więc życzę ci byś urodziła zaraz po świętach, tak by zdążyć wyjśc do domu przed sylwestrem :tak::-D:-D:-D

Cass, dobrze, że z Mai brzuszkiem jest już trochę lepiej :tak: Widocznie musi być coś w tym jasnym pieczywie co małej szkodzi :dry: Ciekawe co to może być? Bo chyba nie gluten?

cass nosz choinka ..widocznie na chwile obecną gluten nie dla niej ... albo i nie gluten - w jasnym pieczywie ( nie obraźcie sie lasencje ) sa same g***a ;/ nie jem bo kuzyn pracuje w piekarni - fuuuj !!! sama piekę chleb jeśli juz albo kupuje w IBI taki jeden jedyny malusi kosztuje 3 zł :-D a teraz to w ogóle nie jem chleba ....nic a nic
jestem na diecie i 3kg mniej mam od 2 tyg ;-)

Monika zdaj relacje jak po wizycie i jakieś zdjęcie małej daj ;-) jesli będziesz miała

własnie laski chciałam was zapytać bo może któraś z Was potrzebuje Fotelik samochodowy dla maluszka ???
chce go za grosiki odsprzedać bo nie mam na niego miejsca w domu

Maxi Cosi Cabrio Fix fotelik samochodowy (1321993429) - Aukcje internetowe Allegro

mam nadzieje ze szanowna administracja mnie nie ubije za to ze wkleiłam tu link - ale tak mi szybciej będzie ;-)

Byłyśmy z Majką dzisiaj u lekarza kontrolnie, jeszcze trochę ma katar, wyniki krwi się poprawiły troszeczkę ale buzia paskudna. Znacie dobrego dermatologa w Pile? Bo musimy się z nią wybrać bo ma łojotokowe zapalenie skóry ale pediatra powiedziała że leczenie powinien zalecić dermatolog właśnie.

To zdaję relację ;-)
Córcia rośnie zdrowo. Uffff. W ciągu ostatnich 3 tygodni przytyłam 2,5 kg, więc w sumie mam 4,5 na plusie :-D Ginek robił USG, mała ma wagę i wzrost jak na swój wiek przystało, a nawet o jeden tydzień więcej ;-) Waży teraz ok 1,65 kg :tak: Serduszko wali jak głupie, czyli też ok. A przynajmniej na wczoraj była ułożona główką do dołu :dry: Ciekawe ile razy jeszcze zmieni swoją pozycję :confused: No i lekarz stwierdził, że nie umiem liczyć ruchów dziecka, bo to przecież nie możliwe by mała ruszała się 45-49 razy na godzinę :szok::wściekła/y: Co ja za to mogę, że kazał mi liczyć w porze kiedy jest najbardziej aktywna, a ona wówczas kręci się prawie cały czas :confused::baffled:
A skurczybyki mogę już mieć, bo to pora na te Braxtona-Hiksa, czy jak mu tam było ;-)

Mój synio ma dziś wielki dzień :tak: Za godzinę idę po niego do przedszkola, przebrać go i potem mają maluszki to pasowanie na przedszkolaka :tak:;-) Jak widziałam rano jak co niektóre brzdące są już poubierane to byłam w szoku - małe kopie swoich rodziców :szok: Chłopiec w spodnie na kancik, w błękitnej koszuli i pulowerku, a dziewczynka w sukienusi weselnej :dry: Mój to chyba będzie przy nich wyglądał jak luzak :tak::-D Ale to akurat będzie miał po tatusiu :-D:-D:-D

Cass, niestety nie znam żadnego dermatologa, a już na pewno nie dziecięcego :no:

a mnie ze tak powiem już szlag trafia :sorry2:
Filip już 3 tydzień nie chodzi do przedszkola.....:angry:
zaczęło się od kaszelku,wziął leki i zero poprawy teraz już ma antybiotyk-w listopadzie jeszcze nie był ani jednego dnia:tak:

a tak ogolnie to u nas ok-już mamy zakupione prezenty mikołajkowo-gwiazdkowe-jeden kłopot z głowy-na szczescie:-)
tak szybko robi sie ciemno aż normalnie nic sie nie chce....obiadek przygotowany,mała śpi a ja czekam na męża:-)

Kasiu ja niestety tez nie znam żadnego dermatologa:no2:

Monika cieszę sie ze mała rośnie zdrowiutko:-):-) :-):)

Pozdrawiam Was wszystkie !!! :-)

Ostatnia edycja:
reklama
cass dobry dermatolog przyjmuje w szpitalu tym wielkim w lesie :-D
nie pamiętam jak się nazywa ;/ ale !! wiem ze jak tam pójdziesz i poczekasz to cie przyjmnie w ten sam dzień ;-D
ale najlepiej sie umówić telefonicznie na termin !

sprawdz w necie na stronie szpitala jak się babka zowie ... bo ja Alzchajmer i inne chajmery te sprawy - taki wiek już :-D

Monika no super ze w końcu tyjesz !!! :- D przynajmniej mąż nie będzie się czepiał ;-)
i ciesze się ze dzidzia rośnie i rozwija się prawidłowo - szkoda tylko żeś zdjęcia dzidzioła nie dała - tęsknie za takimi fotami ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry