• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

No i stało się Niunia już na świecie przyszła na świat 03.03. 2011 o godz 20.24 jak na dwa tyg przed termiem to ważyła 3550 i miała 56cm przyszła na świat przez cesarskie cięcie ja dostałam temperatury nie wiadomo od czego bo wyniki krwi były dobre a malutkiej tetno skoczyło do 200 i były wody zielone dostała 9 i 10 punktów :) naszczęście jest dobrze i wczoraj wróciłyśmy do domq. Blanka jest kochana żeby jej nie przechwalić ładnie je przesypia nocki od 23-5 i w ogóle jest Kochaniutka :)
IMG_4433.jpg

reklama
A myślałam że tylko mi ciężko i aż wstyd było się przyznać. Ostatnio moim celem jest trzymać nerwy na wodzy. Ech... Miłosz wymaga duuuuuuuuuuuuuużo uwagi a Nikoś co sekundę jest w innym miejscu i broi jak szalony.:tak: A ja piorę, ścieram, zeskrobuję, gotuję, zamiatam, sprzątam... Masakra! I zastanawiam się tylko kiedy znajdę chwilę dla siebie:no::szok:
Muszę zrobić próbnego torta na urodziny Nikosia, zobaczymy co mi z niego wyjdzie:-)
Głowa do góry laseczki, już wiosna - może słonko da nam więcej sił, bo jak narazie ja jestem energetycznym trupem:tak::tak::-D:-D

Kasiulek1984
MEGA GRATULACJE DLA CIEBIE - WITAMY NAJMŁODSZĄ DZIDZIĘ !!!

Ostatnia edycja:
Kasiulka, moje wielkie gratulacje!!!! Blanka (ładne imię :tak:) faktycznie jest sporych rozmiarów jak na przedterminowego bąbelka ;-) Całe szczęście, że mimo zielonych wód córcia jest zdrowa i a i tobie nic się nie stało. To teraz życzę ci aby Blanka ładnie jedła i rosła i była grzeczna i dała ci pospać :-D:-D:-D:-D A córeczka na zdjęciu jest prześliczna :tak::-D:-D:-D:-D

Bredzelek
, no nie tylko ty masz doła :no: Ale pocieszam się, że jak przyjdzie wiosna to będzie nam lepiej :tak:;-)

Monika, tak z plp, ja zresztą też do mafii philipsa należę.. :-)
Kasiulek zazdroszczę... moja majka śpi raz w dzień przez jakąś godzinę dwie a w nocy wstawałam dzisiaj co 40 minut a od 4 już wstałam na dobre. Maja od tygodnia ma problemy z zasypianiem, drze się w niebogłosy i już nie wiem co robić, bo nic nie pomaga.. zmykam bo znów się rozdarła.

No to Witek od dziś dołączył do grona okularników :-( Dziś odebraliśmy jego okularki i z całą radością założył je na nosek :tak: Pięknie i dumnie je nosi. Szok normalnie! Jak to mówi: teraz jest jak mama i tata ;-) Zobaczymy jak będzie jutro w przedszkolu i po nim.

Miałam dziś gości - przyszły koleżanki z pracy z prezentem dla Majki. Mała dostała kocyk, taki fajny gruby i milusi :-D:-D:-D

ale sie dzialo u was :] :szok:

czarna - mniej wiecej codziennie wychodze na spacer o godz. 11.30 do 14.20, to moze porpostu sie umowimy? :-) ihih

wczoraj tez bylam choc wialo ze ja pikole. zmarzlam.

Moja piekna ma chyba skok 12tygodnia - tylko niestety objawia sie o u nas problemami ze spaniem w nocy i czestrzym nocnym wstawaniem na karmienie :tak: porazka :]
a juz miala taki fajny plan dnia :szok: i Duuuu pa ale spoko raz nakarmie ja szybciej w ciagu dnia i wszytsko wroci do normy, przynajmniej w dzien :tak: :-D

a moja tez ma cos na raczkach i nozkach jak liszaj to wyglada. kapie w emolium :-) a ze malej nie swedzi ani nic to nie lece z tym do lekarza, za tydzien szczepienie to zobaczy co to :-)
w tym miesiacu juz kasy nie mam, wiec dopiero w kwietniu bede mogla kupic baslam emolium. Bo nie wiem czy to nie od oliwki, bo kilka razy smarnelam ja oliwka nivea, kilka razy lotionem babydream, a tak od poczatku byl j&j - i teraz madra mama nie wie co wyeliminowac. wiec smaruje ja j&j

Mam do oddania za symboliczna kwote ramę łóżka sosonowego z podłogą 160x200 [do wymiany jedna deska podlogi bo pekła na sęku]. [mniej wiecej w czerwcu]

Ostatnia edycja:
hejka ale tu się dzieje:))
Ja znikłam bo mam pewne zmartwienia ale jeszcze nie czas by o nich pisać, moze jutro się wyjaśni.
Złożyłam papiery do przedszkola i na dzień dobry zostałam poinformowana że małe szanse na przyjęcie małego:(( no nic zobaczymy jak nie od wrzesnia to moze w ciagu roku uda mi sie go wcisnąć.

Kasiulek jeszcze raz GRATULACJE!!!! Blanka idealne imię dla tak pięknej dziewuszki.

Monika okularki to nie tragedia!!! ważne że teraz wada została wykryta i co najważniejsze Witek w tak wspaniały sposób podchodzi do tego.

Bredzelku, Moniko, Cass wiem co przechodzicie ale tylko czekać wam pozostaje na to aż dzieciaczki podrosną. Mi mą pomagał tylko przez pierwsze 2 tyg jak miał urlop, później zostawałam sama z dzieciaczkami a trzeba było zrobić zakupy, gotować, sprzątać itp Najważniejszy jest plan dnia ciężko go wdrożyć ale naprawdę pomaga w życiu codziennym:tak::tak::tak:

Cass mojej koleżanki córa (też Majka) miała taki skok rozwojowy ze ręce opadają!!!

Kliwia a od kiedy ma te liszaje???? U nas ost też pojawiły sie ale co najgorsze ze u wszystkich:szok::szok::szok: ale nam dorosłym lekkie ale dzieciaki to porażka!!!(wyglada to jak atopowe zapalanie skóry) i zrobiłam lekki wywiad i okazało się ze jest więcej takich przypadków w mojej okolicy wiec podejrzewamy wodę lub coś w powietrzu:sorry: choc woda bardziej odpowiada bo rybki zaczeły mi zdychać a woda mętna jak cholera!!!
Co do spotkanka umówimy się jak nadejdzie prawdziwa wiosna;-)
Ale j&j bym odstawiłą i przeszła na zwykła bambino lub Nivea:tak::tak:

Czarna, z jakiego powodu nie chcą przyjąć Samuela do przedszkola, czyżby z powodu nie ukończenia 3 roku życia?

U nas hyba też jakiś skok rozwojowy - tylko nie wiem w którą stronę :eek::crazy: Maja w dzień robi sobie drzemki 5-10 minutowe. A jak się budzi to marudzi i chce bym cały czas przy niej była. Szlag mnie trafia, bo nic w domu nie mogę zrobić :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: A w nocy budzi się ok 23, ok 1, ok 4 i o 7 już nie zasypia. Choć ostatnie dwa dni są takie, że od 4 w nocy jestem na nogach :szok: I nawet w ciągu dnia nie mam kiedy się położyć by się zdrzemnąć :no::angry::angry::angry::angry::angry:

Ocho, i znowu ryk :angry::angry::angry::angry::angry::angry:

reklama
Monika to możemy się spotykać o 4 rano na kawę bo u nas to samo z tym że od północy do 2.30 pobudki co 15 minut...

Kliwia, pisałam na priv ale nie odpisałaś, jaki masz model wózka Jedo? Bo ja też mam jedo i zgubiłam pokrowiec/okrycie do gondoli i szukam kogoś żeby sprawdzić czy z modelu z 2010/2011 też pasuje bo wtedy mi uszyją w Jedo.

A Zuzka miała dziś badania krwi przed wycięciem migdałka. W ogole nie płakała dzielna moja :)

Ja dzisiaj byłam w pracy zrobić aktualizację programów na laptopie...ech jeszcze tylko miesiąc i wracam...niestety...
Czarna, jakoś u nas każdy dzień wygląda totalnie inaczej i ciężko z organizacją tym bardziej że małż pracuje w systemie 4 zmianowym :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry