• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Czesc kobitki...
Wpadam tylko doslownie na sekunde strasznie zalatana dzis jestem..

roxeen - ale masz juz sliczny, duzy brzusio !!:tak:

i takie pytanie... znacie jakiegos dobrego,milego pediatre?
Damian ma najprawdopodobniej skaze bialkowa [rozowe/czerwonawe suche plamy na polikach, na uszach...zielona, gesta kupka ktorej w dalszym ciagu nie robi sam juz od 2 tyg., do tego jest BARDZO marudny...]. Zmienialam juz mu mleka od bebiko, po nan i humane az do bebilonu - nie ma w dalszym ciagu ZADNEJ poprawy.
Zapewne bedzie trzeba zmienic mleko na takie dla dzieci ze skaza bialkowa... jednakze boje sie, ze moja pediatra nie wypisze nam recepty a wiem, ze bez recepty bedzie bardzo drogo na co mnie nie stac...
buziaki dla Wszystkich mamus i bobasow :-)
[w tym jednego jeszcze zapakowanego - roxeen ;-)]

reklama
Witam wszystkie dziewczyny!!!
Taka cisza?? Czyżby przygotowania do Świąt całą parą??:-):-):-):-):-)

Czesc kobitki...

Damian ma najprawdopodobniej skaze bialkowa [rozowe/czerwonawe suche plamy na polikach, na uszach...zielona, gesta kupka ktorej w dalszym ciagu nie robi sam juz od 2 tyg., do tego jest BARDZO marudny...]. Zmienialam juz mu mleka od bebiko, po nan i humane az do bebilonu - nie ma w dalszym ciagu ZADNEJ poprawy.
Zapewne bedzie trzeba zmienic mleko na takie dla dzieci ze skaza bialkowa... jednakze boje sie, ze moja pediatra nie wypisze nam recepty a wiem, ze bez recepty bedzie bardzo drogo na co mnie nie stac...

jeśli chodzi o lekarza ja chodzę do dr Marii PUKI na Roosevelta i jestem zadowolona!:tak::tak::tak:

Asheara Gaba ma skazę białkową. Wiem o tym dość sporo.... Z objawów które wymieniłaś, tylko niektóre mogą świadczyć o skazie. Mleka bez recepty w ogóle nie kupisz. Najlepiej, idź do alergologa, np na Korczaka do dr Wegner, ja tam chodzę i jestem zadowolona. Skórę Damianka natłuszczaj kosmetykami z serii Emolium, działają cuda!

Wczoraj o 15 pojechaliśmy do Poznania do IKEA po komode na ciuszki dla młodego. W jedna strone jedyne 100 km
Poszliśmy do działu w którym stała, zabukowaliśmy ją , menżol poszedł do magazynu zdjąć z półki (ostatnia !!) i odłożyć i wrócił ze mną do Punktu Obsługi Ratalnej bo w planach mielsmy wziać na raty ( gotówka niby była ale jeszcze pare innych 'drobiazgów' potrzeba wiec ... )
Staneliśmy i podkreślam STANELIŚMY w kolejce bo pare osób przed nami już siedziało ..oczywiscie NIKT dupska nie ruszył żebym mogła spocząć
Po ok 30 minutach podchodzi do nas jakaś babka z tegoż 'super banku' (od 1 grudnia w Poznaniu jest Alior Bank) i mówi tak :
"Bardzo mi przykro ale nie obsłużymy dzis Państwa!"
Na co zareagowałam najpierw dziwnym wyrazem twarzy :eek::eek: po czym zadałam pytanie
"dlaczego? jest godzina 18! Sklep otwarty do 21 a wy przyjmujecie wnioski do 19 - wiec chyba się Pani cos pomyliło?!"
Kobieta coś tam sie popultała i powiedziała, ze możemy czekac ale nie obiecuje że nas przyjmie
No i stoję :eek::eek:
po 10 minutach dość głośno powiedziałam że chce rozmawiać z Kierownikiem bo sie wkuurzyłam jak nie wiem:crazy:
niestety to ta sama babka :crazy:
Ale nic BARDZO głośno powiedziałam jej że jestem w wysoko zaawansowanej ciązy, przyjechałam tu specjalnie 100 km w jedną stronę i nie pójde z tad póki nas nie obsłuzy bo przyszliśmy o czasie i nie ma prawa nas 'wywalic'.
STOJĘ i czekamy..o godzinie 19:20 słyszę jak babka mowi klientom przed nami że moga teraz iśc na kawe i pozekac chwile na decyzje ..wiec wstaje i maszeruje do biurka siadam i co ???
Kierowniczka mowi, że juz nas nie obsłuży i koniec kropka!!! :no::no::no::no::no::no:

Tak jej sie ode mnie oberwało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, wziełam namiary na jej przełożona :crazy:i z łzami w oczach poszłam z tamtąd czym prędzej do magazynu po tą nasza komode i chcialam ją normalnie kupić za gotówke bo co zrobić :confused2:

Po drodze jednak Miła Pani z obsługi zapytała czy nam nie pomóc :-)
Zapytałam więc o jakąś osobe, która jest odpowiedzialna za wszystkie działy, za pania z Banku, jakiegoś kierownika zmiany - po 15 minutach przyszedł do nas miły naprawde BARDZO MIŁY kierownik zmiany - opowiedziałam mu tę historię na co on odrobine oburzony powiedział, ze postara się w tej sprawie coś zrobić i mamy poczekac 15 minut w kawiarni - cherbatka za darmo oczywiście :cool2:

Po 20 minutach wrócił i powiedział, ze niestety nie może wpłynąć na pania z Banku ale w ramach przeprosin za to skandaliczne zachowanie otrzymamy od firmy BONY TOWAROWE o watrości 750 zł :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:(tyle co komoda kosztowała )- wiec mamy iść po tą komodę i ją poprostu 'kupic' i on ma nadzieję, ze jeszcze tu wrócimy na
zakupy i że ja tu mu z nerwów nie urodzę i mnie uściskał i powiedział, że widać ze niedługo rodze bo walczę o swoje co z resztą pochwalił...

Jestesmy z moim małżem nadal w szoku :szok::szok:- dostalismy za darmo komode i się cieszymy :laugh2: tylko szkoda że w taki sposób :-(:-(

Powiem Wam tak są jednak jeszcze ludzie z sercem na tym świecie pomiedzy swiniami powszechnie chrumkającymi na każdym rogu

Jeeeejjjjj... roxeen ale historia :szok:
Normalnie szok, nerwow musialas stracic, ale... chyba... oplacalo sie, co? :-D ;-)

Jutro wybieram sie z Damianem do pediatry... lipa bedzie jesli to skaza bialkowa... a ma dokladnie takie plamy, jak po wpisaniu skaza bailkowa w grafice google.. typu :
7d1d55966315757e8a1015483a54689f,21,36.jpg

tylko, ze moj mlody ma takie OKRAGLE duze kola na polikach... a ten chlopiec bardziej rozlane po calosci.

roxeen toż Ty nie kobieta a lwica :-D:-D:-D szkoda nerwów, ale super że tak się skończyło :-)
Asheara a może to po prostu zwykła wysypka, która pojawia się u większości dzieci ok. 1 miesiąca życia? :-) miejmy nadzieję :-)

Roxeen, niesamowita histori. Szkoda, że ten babsztyl tak z wami postąpił i wcale się nie dziwie, że jesteś oburzona :crazy: Też bym była :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Pier... Alior :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Kultura bankowści :growl: Sama jestem bankowcem i takiego traktowania klientów nie rozumiem. Klient nasz pan!
Dobrze jednak, że są dobry ludzie jeszcze i udało wam się kupić tą komodę. W szoku jestem wielkim, że dostaliście kupon o takiej wartości :szok: Po prostu super! ;-)

Ashera, Nie umiem ci poradzić. Gdyby Damianek był większy i zaczął jeść normalne jedzonko, to powiedziałabym, że ma po prostu uczulenie na jakiś składnik (mój Witek ma takie małe krostki zaokrąglone na buźce), ale u takiego maluszka to nie wiem co to może być :no:

Roxeen niesamowita historia. Zupełnie nie mogę uwierzyć że można tak potraktować człowieka, a jeszcze kobietę w ciąży!!!! Masakra!!! :no::no::no: Skończyło się super, ale te emocje co przeżyłaś to nie były miłe :no: Zwłaszcza, że nie powinnaś się denerwować. Ale jak się okazało jesteś silną kobitką, Tygrysica wallczącą o swoje. Dowodem na to, że WARTO nie chować głowy w piasek. I tak trzymać. Jestem pod wrażeniem:tak::tak::tak:

Ashera współczuję Ci i uważam że powinnaś poradzić się specjalisty. Mój mały też miał to podejrzenie, wysypka na twarzy, na ciele. Kąpałam go w polecanych płynach, jakieś maście na twarz i niezbyt pomagało. A potem samoistnie przeszło. Warto iść do lekarza jeśli to skaza. Mama Męża wciskała w niego mleko (jak opowiadała) i nie wiedziała, że choruje od tego. Do dziś ma problemy i ciągle alergie pokarmowe. Pozdrawiam

Wielkie dzięki dziewczyny za zrozumienie i mile slowa ;-)

Powiem Wam, że moj mąż jest raczej bardzo spokojny - nie lubi się z nikim kłucić ( no może czasem ze mna :cool2: ), lubi wszystko na drodze pokojowej załatwić no i oczywiście w IKEA to ja musialam drzeć pyska bo on już by sobie odpuścil i poszedł zwyczajnie kupić za gotówke komode :confused2:

I zawsze wychodze na wredna - w dodatku ruda - jędzę :laugh2:

Z drugiej strony jednak stwierdziłam, że nie można odpuszczać takich zachowań!!!
Jest taka straszna znieczulica :wściekła/y::wściekła/y:, a my często boimy sie zareagować czy popostu walczyć o swoje :zawstydzona/y:

Kiedyś miałam staż w sklepie komputerowym - gdybym potraktowała tak klienta który od 2 godzin czeka w kolejce to wyleciałabym na zbity pyszczek z roboty... myśle monika77 że u Ciebie było by podobnie :confused2:

Jutro zamierzam złożyć i telefoniczną i pisemną skarge na 'pindę' z banku...niech wie, ze z rudą, wredna w dodatku ciężarną Roksaną się NIE ZADZIERA :no::no:

Mamuska mnie nauczyła że chamstwo należy tempić jak karaluchy :cool2:

A komoda prezentuje się całkiem calkiem fajnie :cool2:

reklama
O jaką fotkę ci chodzi?

[
no miałaś pokazać swojemu M mojego M czy się znaja:sorry::sorry:
Czesc kobitki...

roxeen - ale masz juz sliczny, duzy brzusio !!:tak:

Asheara wiesz co pogadaj z Ozgowiczowa ona nigdy nam nie robiła zadnych problemów!!!!! Chodze tam ja moja siostra i szwagierka:tak::tak::tak:

Roxeen ale historia:szok::szok::szok::szok::szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry