• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Roxeen, masz rację u mnie taki numer by nie przeszedł :no: Żaden klient nie czeka tak długo aż go ktoś obsłuży. Nawet jeśli jest kolejka to do obsługi klientów włącza się pracownik z backoffice.

Czarna, o to zdjęcie ci chodzi ;-) Pokazałam mężowi ale on nie kojarzy twojego męża. Wiesz, mój mąż miał w Pile i w Philipsie "brata bliźniaka" i to może jego zna twój mąż. Gościu został przeniesiony poza granice kraju i "bliźniaka" już nie ma ;-) Ale wielu ludzi myliło ich ze sobą :tak::-D:rofl2:

reklama
Rozeen ale historia. Ja tam też pisze skargi;-) A komoda piękna!

W koncu grudzień i od razu lepiej. W listopadzie zawsze lapie doła... I nawet jakoś mi sie tak swiatecznie zrobiło;-)

Wymyśliłam, ze kupimy Hance konika na biegunach..całkiem przystępne ceny mjaą na allegro;-)

W poniedziałek pomyłam okna. Dzisiaj może kuchnie posprzatam gruntownie o ile panna Hanna mi pozwoli.

U nas ciag dalszy zabkowania. Jeszcze tak źle nie było. Budzi sie w nocy z płaczem a ja chodzę na rzesach ehhh

Witam i pozdrawiam dziewczyny:-):-):-)
Pogoda rzeczywiście fantastyczna...
Ja własnie małymi kroczkami sprzątam. Przeszkadza mi mały brzdąc, któremu juz nie wystarczy siedzenie. Jak tylko doczołga się do czegoś wyższego zaraz wstaje. Tak więc ciągle mam go na oku:tak::tak::tak:

Wymyśliłam, ze kupimy Hance konika na biegunach..całkiem przystępne ceny mjaą na allegro;-)

na allegro są rzeczywiście super rzeczy i przystępne ceny nawet z kosztami wysyłki. Jednak trzeba pamiętać, że do Świąt już blisko. Ja bardzo często kupuję przez internet dlatego już dziś trzeba uważać, co by prezencik zdążył dotrzeć przed Gwiazdką. Poczta strasznie się mota i może być problem. Warto korzystać z kuriera, ale drożej. :tak::tak::tak:

Ja nie mam żadnych prezentów jeszcze :no::no: i martwi mnie to, zwłaszcza nie wiem co Mężowi kupić...

Miłego dzionka życzę :-D:-D:-D

Ja jestem daleko w polu ze sprzątaniem i szykowaniem się do świąt :eek::crazy: Nie mam siły się za to zabrać, a czas nieubłaganie leci. Dziś jest równo 2 tygodnie do Wigilii :szok:

u mnie przygotowania do świąt nawet się nie rozpoczęły ;-) wprawdzie jadę na gotowe, ale i tak planuję ogarnąć trochę chatę ;-) tylko jakoś od tego planowania wcale nie jest czyściej :-p

bredzelek mój też już wstaje :tak: w zasadzie prawie wyłącznie stoi - w nocy kilka razy muszę go kłaść, bo wystarczy, że otworzy oczy i już jest na nogach :sorry: jak się czegoś nauczy, to trenuje do upadłego... a mamusia dostaje szału :cool2:

dziewczyny jakie zabezpieczenia na szuflady polecacie? używałyście w ogóle czegoś takiego, czy obyłyście się bez? :-) bo mój diabeł z upodobaniem otwiera i zamyka szuflady (zapominając uprzednio wyjąć palce :-p)

u mnie przygotowania do świąt nawet się nie rozpoczęły ;-) wprawdzie jadę na gotowe, ale i tak planuję ogarnąć trochę chatę ;-) tylko jakoś od tego planowania wcale nie jest czyściej :-p

bredzelek mój też już wstaje :tak: w zasadzie prawie wyłącznie stoi - w nocy kilka razy muszę go kłaść, bo wystarczy, że otworzy oczy i już jest na nogach :sorry: jak się czegoś nauczy, to trenuje do upadłego... a mamusia dostaje szału :cool2:

dziewczyny jakie zabezpieczenia na szuflady polecacie? używałyście w ogóle czegoś takiego, czy obyłyście się bez? :-) bo mój diabeł z upodobaniem otwiera i zamyka szuflady (zapominając uprzednio wyjąć palce :-p)

ja też jadę na gotowe Święta i nie mam weny do sprzątania:no::no:

Mój Maluszek zachowuje się tak samo nauczył sie wstawać i czasem nawet jak się lekko rozbudzi w nocy to od razu siada i nie wiedząc o co chodzi wali dzięcioła w kołdrę

zastanawiałam się nad kaskiem :rolleyes::rolleyes::rolleyes:bo już kilka razy przywalił główką, na szczęście nie mocno. Muszę niestety mieć go wciąż na oku. Jeśli chodzi o szuflady to jest coś co wydaje się dobre, zamierzam się właśnie zaopatrzyć:

zabezpieczenie szuflady

oraz drzwi
zabezpieczenie drzwi

Miłego dnia życzę i nastroju świątecznego :-D:-D:-D:-D

Witam. Ja mam mieszkanie częściowo posprzątane. Łazienka i kuchnia już błyszczą ;-) Bigo się gotuje, zakwas buraczany też się robi, pierniczki upieczone i polukrowane :tak: To co można zrobić wcześniej jest już zrobione. W przyszły weekend mąż nie ma zajęć, więc będziemy ubierać choinkę i ciąg dalszy gruntowego sprzątania :tak:

Dziewczyny, sprawdźcie czy macie blokady całkowitego wysunięcia się szuflady, jeśli tak to nie grozi waszym maluszkom wyrzucenie sobie wszystkiego na nóżki. Ja nie jestem zwolennikiem blokad otwierania szafek i szuflad, gdyż zakazany owoc jeszcze bardziej kusi ;-) Jak tylko zapomnicie założyć blokady to maluch na pewno to zauważy i dobierze się do niej. Lepiej niech sobie parę razy przytnie paluszki i nauczy się, że to boli, a z czasem nauczy się łapać za uchwyt. Ja przez jakiś czas nie miałam uchwytów (bo się połamały) i Witek nauczył się otwierać szuflady w inny, pomysłowy sposób :cool2: Dziecko to Pomysłowy Dobromir :tak::-D
Mam dla was inną radę. Jeśli macie w szufladach i dolnych szafkach jakieś szkło, tłuczki do mięsa, tarki do warzyw lub przyprawy to je przenieście na wyższe partie szafek. Tak by dziecko ich nie sięgnęło. Wszystkie szklane miski bądź talerze w szybkim tempie mogą wylądować na podłodze i się potłuc, tłuczek jest ciężki i może upaść na nóżkę, a tarką można sobie pokaleczyć delikatne paluszki. Natomiast przyprawy to istny raj dla dzieci: mają ciekawy zapach i z reguły są w kolorowych opakowaniach co jest bardzo interesujące. NIekoniecznie mogą one im smakować. Pamiętam jak moja siostrzenica dorwała się do kostki rosołowej i ją zaczęła jeść:confused2: Ble... Mąka, sól, bułka tarta często lądowały na podłodze i siostra miała dodatkowe sprzątanie ;-)
Za to świetną zabawą dla dzieci są plastikowe miski i drewniane łyżki. Można nimi mieszać, walić i co najważniejsze gryźć :-D:-D

Koniec rad :tak:;-)

no patrz Monika, ja nawet nie wpadłam na to, że on ta szufladę może sobie wyciagnąć :zawstydzona/y: a niestety może - sprawdziłam. Dzięki za rady :tak::tak::tak:
a tobie bredzelku dziekuję za link - trzeba się będzie zaopatrzyć :tak:
miłej niedzieli :-)

reklama
Witam po przerwie spowodowanej pracą ;-)

Ja porządków świątecznych raczej nie robię, tzn. jako tako posprzątam dom, a na święta jedziemy w swoje strony.

Szafkę mam zamkniętą jedną, w której trzymam słoiki ;-) Reszta w pełni dostępna, z czego Mikołaj chętnie korzysta....

Pozdrawiam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry