Znalazłam coś takiego - na stronce francuskiej, jest filmik tłumaczący co i jak - na zachodzie metodę wstępnego określenia płci stosuje się już w 12-14tyg ciąży!!!na pierwszym badaniu przezierności karkowej - nie wiem, czy któraś słyszała o tej metodzie. Lekarz podczas badania USG szuka tzw NUB (dla mnie po przetłumaczeniu, tak jak ja rozumeim to jest wyrostek płciowy) - i na początku jest on taki sam dla chłopca i dziewczynki, ale różni się kątem pochylenia względem osi kręgosłupka.
Na tym filmiku wszystko jest ładnie wytłumaczone - na polskich stronkach nic na ten temat nie znalazłam;/ a i lekarze chyba zbytnio nie wiedzą jeszcze o co chodzi. Ja znam francuski, jak coś mogę potłumaczyć - ale na tyle jest jasny ten filmik, że na pewno wyczaicie o co chodzi.
czasami polskiemu lekarzowi podczas badania uda się uchwycić ten NUB, ale ja nie mam takiego zdjęcia - więc nic nie mogę powiedzieć na ile ta metoda jest skuteczna. znalazłam tylko jakieś forum amerykańskie, gdzie dziewczyny piszą czy płeć określona z NUB zgadza się z dzieciątkiem, które urodziły
fajna zabawa - choć ta teoria jak dla mnie jakiś tam sens ma.
wklejam link:
Sexe foetal et échographie du 1er trimestre de la grossesse : Docteur Bernard BENOIT
Na tym filmiku wszystko jest ładnie wytłumaczone - na polskich stronkach nic na ten temat nie znalazłam;/ a i lekarze chyba zbytnio nie wiedzą jeszcze o co chodzi. Ja znam francuski, jak coś mogę potłumaczyć - ale na tyle jest jasny ten filmik, że na pewno wyczaicie o co chodzi.
czasami polskiemu lekarzowi podczas badania uda się uchwycić ten NUB, ale ja nie mam takiego zdjęcia - więc nic nie mogę powiedzieć na ile ta metoda jest skuteczna. znalazłam tylko jakieś forum amerykańskie, gdzie dziewczyny piszą czy płeć określona z NUB zgadza się z dzieciątkiem, które urodziły
wklejam link:
Sexe foetal et échographie du 1er trimestre de la grossesse : Docteur Bernard BENOIT

To się pytam czy córka to jakaś kara? Wierzci mi nie potrafię tego ścierpieć a poza tym jest mi przykro jak ktos tak gada mam dwie córki i kocham je nad życie , czy to jest supermarket że sie wybiera płeć dziecka, czy dzieci się ma ze względu na płeć czy po to żeby je kochać?? No ale cóż są na tym świecie głupi ludzie:-(