reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Bry :-)

Jasiek ma zapalenie spojowek :no: chlopaki pojechali do okulisty (prywatnie bo na Witosa byloby czekania w pinezke) najgorsze jest to ze pani doktor stwierdzila ze u Jaska kiepsko wyglada sprawa z rozpoznawianiem ksztaltow z odleglosci :-( no ale dodala ze to moze byc przez zapalenie spojowek....
jak tylko sie z tym uporamy to trzeba bedzie oczka sprawdzic... w zeszlym roku nie bylam z nim bo ciagle chorowal i mi raz czy dwa wizyta na Witosa przepadla i stracilam potem zapal a tak w ogole to...zapomnialam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

ja chrypie juz ciut mniej... tak mi sie po nocy wydaje ale tez poki co geby do nikogo nie otwieram bo spia :-(

Monia ma przytkany nosek - lekki katarek chyba choc teraz spi spokojnie :-)

Loravandrel :-) nasze laski sa juz w wieku kiedy rozpoznaja swoich i obcych - jak nie mieszkacie z Twoja mama to moze zostala ona uznana za obca?
Monia tak pierwszy raz zareagowala na zone wlasciciela mieszkania jak mi przyszli powiedziec ze do wrzesnia mamy sie zwijac z manatkami a potem jeszcze na mojego tata - podkowa i ryk...
siostrzeniec meza (tez sierpniowy) tak sie zwyl na widok swoje babci ostatnio...

Madzia ;-) no ja juz pisalam kiedys ze domek w Opolu to ja bardzo chetnie ale jak kupie dzialke to bedzie mie juz stac tylko na namiot :-):-D:-D:tak:
a na starosc domek to chyba tez odpada z powodow ktore opisalam wczesniej....odsniezanie, koszenie trawy...kto bedzie mial sile na starosc na takie zabawy? ja raczej nie... chyba ze bede obrzydliwie bogata i bede miala sluzbe :-):-D:-):-D w co szczerze watpie :-):tak::tak::tak:

OK :-) ide do apteki i na....allegro - klcki musze zamowic coby do Mikolaja zdazyly dojsc :-)

reklama
nie działaja mi emotki, ani edytor textowy :( ciekawe why ...
class="inlineimg" /> no ja juz pisalam kiedys ze domek w Opolu to ja bardzo chetnie ale jak kupie dzialke to bedzie mie juz stac tylko na namiot :-):-D:-D:tak:
a na starosc domek to chyba tez odpada z powodow ktore opisalam wczesniej....odsniezanie, koszenie trawy...kto bedzie mial sile na starosc na takie zabawy? ja raczej nie... chyba ze bede obrzydliwie bogata i bede miala sluzbe :-):-D:-):-D w co szczerze watpie :-):tak::tak::tak:

OK :-) ide do apteki i na....allegro - klcki musze zamowic coby do Mikolaja zdazyly dojsc :-)

Rubi ja ci zycze tej obrzydliwej bogatosci :) Twoj R z tego co mi mowił, super mu idzie odkad załozył firme, wiec nie pozostaje nic tylko trzymac kciuki za powodzenie i sluzbe :)Aniulka ja sie nie dziwie, ze przylesie sie A podoba, wizualnie jest super miejscem do zycia ... tylko ta obwodnica, krematorium i skazony teren powojskowy. O niedoróbkach, problemach przylesiaków mozna poczytac na ich forum. Jak bedziecie chcieli rzuce linka ;)Madzia Luboszuce fajne sa, blizutko Opola :) Ja mysle troche inaczej niz Ty i Rubi, mieszkajac na Zaodrzu kazdy miał do mnie blisko i non stopa ktos mi na chacie siedział - meczace jak cholera .... boje sie, ze to wroci, a wroci na bank :( tylko podwójnie bo do TZ zawsze tez ciagna tłumy ... poszłam na wies i było to samo, jakies pol roku, az sie skonczyło, błoga cisza i spokoj :))))) Jak chce kogos odwiedzin to sobie zapraszam lub sama odwiedzam :D A na zaodrzu tylko ding dong bry co tam, wbiłam/łem na kawe ........ . Jeszcze zatesknicie "za wsią" :D Lora córcia ci dorasta :)Inna cierpliwosci do dwójki ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
lekarstwa zamowione ;-) malza trza poslac ;-)

Marcik :-) a ja lubie jak mam gosci :-) teraz na to 4. pietro to tylko Amelkowa sie niestrudzenie regularnie wdrapywala ;-) ale to byla jeszcze era brzuszkowa ;-)

spadam...kunegunda sie wierci - moze zdaze na szybkiego sika :-):tak:;-)

paaaaaaaaaa

Szlak mnie zaraz trafi :( enetry mi nie działaja, spacja nie rozsuwa textu, co jest do jasnej ciasnej :/ oczywiscie wszytko powyzsze działa dopoki nie klikne 'zatwierdz odpowiedz' ... po tym wszystko od nowa :( emotki i edytor textowy nie działa wcale :( dac TZ kompa na 2 dni ;/

Wczoraj czytałam o rozwoju dziecka w książce Zawitkowskiego i moja Ania przynajmniej od tygodnia odpowiada dziecku, które skończyło dwa miesiące :szok::szok:

Podpiera się na rączkach jak leży na brzuchu i podnosi głowę też z ich pomocą - nie tylko mięśniami grzbietu, śmieje się świadomie już ponad dwa tygodnie (u Zawitkowskiego dopiero 2-miesięczne dziecko się niby świadomie śmieje) no i rozmawia ze mną! I potrafi powiedzieć 'agu' a nie tylko 'aaa' i 'eee'.

Albo mam cudowne dziecko ;-) albo Zawitkowski zaniża wymagania :-D:-D:-D

Kubusia ulubione słowo 'za małolata' to własnie AGU i GU-GU ;)Amelkowa nie sugeruj sie ksiazka u nas tez wszystko szło szybciej, a potem Mały przystopował. Tez był ok m-c szybszy w rozwoju niz niby powinien. :)

hej hej

Marcik dawaj tego linka o przylesiakach:-):-) jak jeszcze możesz klikać :-D:-D

byłam dzisiaj w smyku obczaić zabawki i zakręciło mi sie w głowie!!!!!!!!! tyle powystawiali zabawek że masakra!! aż nie wiadomo co i gdzie szukać :szok::szok: i dalej nie wiem co Maciusiowi kupić na Mikołaja :sorry:

ojjjjj.....

po 18-tej a ja pierwsza jestem???

aniulka ;-) jutro robie afere w bezglutenie - maki porozsypywane a w dodatku.... nie ma wszystkiego :-(
dopiero teraz jak otwarlam paczke to widze ze faktura sobie a zawartosc paczki sobie :-( i dopiero teraz zobaczylam ze na liscie przewozowym sa recznie naniesione poprawki - byly 2 paczki a jest przerobione na jedna... sie wqrzylam :crazy::wściekła/y::no:

Hej

Szkoda, że nie było chętnych na spotkanie :-( No, ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy ;-)

Jutro mój brat z córką wracają do UK, więc nie dość, że będzie smutno, to jeszcze zagości cisza w uszach ;-):-D:cool2:

Pozdrawiam

hej

rubi no to nieciekawie- mam nadzieje, że wszystko się da wyjaśnić. Ja ostatnio jak zamawiałam z glutenexie i napisałam im że wcześniej mi brakowało czegoś tam to przysłali mi czekoladki gratis- no chyba że znów komuś innemu nie włozyli do paczki:-)

inna no widzisz ciężko sie zgrać na jakieś wspólne spotkanie, dawaj znać następnym razem jak będziesz:tak::tak: aaa no i spóźnione buziaki urodzinowe dla maleńkiej!!

byliśmy wczoraj na tym przylesiu i powiem Wam, że mieszkania mają super- przynajmniej te które oglądaliśmy czyli tzw trójki, nie dziwię sie taraz Marcik, że sie podobało..... kurczę ale sie robię monotematyczna:szok::szok::szok:

Babeczki dajcie jakieś pomysły na warzywa dla malucha:-):-) kompletnie nie wiem jak podać warzywa Maćkowi aby zechciał to zjeść bo buraki NIE! marchewka NIE, brokuły NIE! no to już nie wiem..........:-( POMOCY!!

reklama
Bry ;-)

aniulka :-) w bezglutenie zalatwione :-) zapomnieli dac kurierowi drugi karton :-/
a warzywa... z Jaskiem zero problemow w zasadzie... teraz nie chce ale go nie zmuszam
kuzynka swoja corke przekonala do jedzenia surowych warzyw takim wykrawaczem.... no wiesz...mozesz wyciad z marchewki serduszko albo gwiazdke i mloda wcinala rowno - najpierw sama marchew, potem kuzynka przekonala ja ze tak malo kolorowo i dodawala inne warzywka :-)

Amelkowa ;-) kartony sie szykuja :-) jak corka pospi jeszcze chwilke to mozesz M podeslac :-)

Do góry