reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Agnieszka a o to ci chodziło;-). Tylko to nie przez mła pilnowanie. Moj Kubus poprostu do dzieci nie ciągnie. Jedyne dziecko z jakim cos zmajstruje to sąsiad. Wyglada to tak, ze Kubus cos wymysli, a sąsiad odgapia. Moj syn nigdy inwecji od Barta nie czerpie, mimo ze jest starszy i wygadany.

Jezeli moge i ja sie na kawe wprosic (bez kawy;-)) to moze tez bym wpadła, bo kilka wyjazdów popołudniowych w tym tyg mamy z synem ;) A strasznie ciekawa jestem mieszkanka architektów :tak: ... jezeli moge oczywiscie i termin przypasuje.

reklama
Hiox, pewnie ze tez mozesz wpasc:tak: ale doznasz szoku, bo my nie mieszkamy inaczej niz inni;-) mieszkanie w ktorym mieszkamy kiedys bylo R rodzicow, potem je wynajmowali, potem przejellismy je my, odswiezylismy je tylko, w sensie wymienilismy stare na nowe, ale najtaniej jak sie dalo, bo szlo pod wynajem :tak: i jak wrocilam pol roku temu to nic tu nie robilismy:no:
kupilismy dzialke w Goslawicach i tam postawimy dom, ktorym sie bede chwalila;-) a juz jak sobie go wyobraze, to wiem ze to bedzie perełka;-);-):-)

kur.... Dominik wlasnie wcisnął całą ciastolinę do Patryka butelki na mleko:szok:

najlepszego dla Ań!
Amelka , kawka wyszła tylko mało nas do plotkowania było....
Xiox, ja tez się podpisuję, Kubuś nie jest wcale chudy, wg. mnie akurat! I napewno po tym co mówisz to nie je mało! Musiałabys zobaczyc mojego Dominika jak je...on je mało. Wyluzuj kobito!
a ja zabrałam się za prasowanko....:angry::angry::angry:nie nawidzę!

Ach Aga cos mi sie wierzyc nie chce, ze chociaz w dodatkach się nie wyróznia ;-)
Działka na Koloni - marzenie, niestety nie realne nawet jak bym swoj barak sprzedała to by i tak nie wystarczyło :-(. Wierze, ze zbudujesz najjasniejsza perełka wsród gosławickich perełek :tak:

Daggy mnie najbardziej szlak trafia jak mam cos jechac załatwic i bym go chciała szybko nakarmic, a ten siedzi, mieli, oglada, wypluwa, a dalej buzke otwiera .... trwa to w nieskonczonosc :angry:.

Przełozyłam nasze pomiary na siatke centylowa i mniej wiecej trzymamy sie cały czas w tych samych granicach od urodzenia, czyli waga 50-75 centyl, a wzrost powyzej centymetra nad siatką :tak:- tylko wzrost uodzeniowy nam sie zmiescił w siatce na cos ok 97centyla.

Ostatnia edycja:
Ach Aga cos mi sie wierzyc nie chce, ze chociaz w dodatkach się nie wyróznia ;-)
Działka na Koloni - marzenie, niestety nie realne nawet jak bym swoj barak sprzedała to by i tak nie wystarczyło :-(. Wierze, ze zbudujesz najjasniejsza perełka wsród gosławickich perełek :tak:

Hiox nie pisz tak bo nikogo nie zaprosze:no: mam nadzieje, że nie oczekujecie, ze skoro my architekci to mamy odlotowe mieszkanie :-( my nie inwestujemy tu ZUPEŁNIE NIC:tak: doszllismy do wniosku, ze chcemy sie jak najszybciej stad wyniesc. To mieszkanie jest zrobione pod wynajmem, wiec nie bede nic robila super ekstra.
Hiox, nasze mieszkanie ma 38m2 :szok: mamy dwa malutkie pokoje i kuchnie, tu sie ledwo da mieszkac:tak: jak R wroci( a to juz jutro:tak:) to sie chyba pozabijamy:zawstydzona/y: meble tez mamy najtansze jakie byly, bo pewnie nic nie wezmiemy do naszego super extra domku;-):-D poza tym maly male dzieci, a ja nie mam zamiaru za nimi chdzic i trząść się, że mi cos drogiego zniszcza. Poza tym poki co to nas na drogie meble nie stac;-)

Aga byle by się dało mieszkac:tak:, ja wychodze z takiego załozenia robiąc teraz remont mojego baraku ..... matko boska ile tam jest roboty byle by tylko czysto i schludnie było :-(. Ja uwielbiam prostote we wszystkim, meblach, barwach, dodatkach :tak:
Od kiedy zaczynacie perełke (ja swoja wymarzoną mam od lat w głowie) stawiac? :-) ... zazdroszcze na całej lini to moje najwieksze marzeniec miec takie 'kompletnie swoje' miejsce na ziemi :tak: ... no nic pozostaje mi wiara w TZ, ze moze kiedys to zrealizuje, narazie przez rozbudowe firmy nie mam co nawet marzyc :-(

Aga ja tam w kilku gosławickich perełkach byłam, z zew nic ciekawego, ale za to w srodku :szok:

Ostatnia edycja:
A ja z newsem wyskocze z rana i się pochwalę,że Macius dzisiaj SAM usiadł na nocnik i zrobił 1+2 :-) Leżał na łóżku bez pieluchy,po czym wstał,zaczął szukać nocnika,zrobił aferę ,ze stoi nie tam gdzie trzeba:-p ,zanióśł na miejsce i usiadł.
tylko,ze te kupy od wczoraj jakies takie brzydkie i chłop nic jeść nie chce:-( Nawet nagrody za siusiu czy kupę nie chce zjeść :no: Mam nadzieję,że to nie żaden wirus:-( Dałam mu rano Smecte i do żłoba poszedł,oby nie dzwonili,zeby po niego jechac.

reklama
Madzia super! gratulacje dla Maciusia!:-)
Xiox, ja mam całe życie problemy z Dominikiem na tle jedzenia, je godzinami, przerywa, wybrzydza, ale dzis wiem , że to błąd mojej mamy i mój tez trochę, bo zawsze za nim łaziłysmy z jedzeniem, właczałysmy bajki aby tylko jadł.....i nauczony jesc biernie zawsze musi cos czytac, ogladac itp a potem zawsze jedzenie zimne i nerwy do dzis....:angry::angry:! z doświadczeniem z Olą postępuje kompletnie inaczej, żadnego zabawiania podczas, żadnych bajeczek, jedzenie i koniec, nie chce to aut i za jakis czas dostanie to co zostało. Noi realne porcje muszą być. Napewno nie będe jej zmuszać do jedzenia ani łazic aby zjadła. Będzie głodna to sama przyjdzie.

Do góry