reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Kochane, ale sobie pospałam w sobote!!! Do 9:30!!! Normalnie rozpusta!!!:-D Dawno nie wypoczęłam tak jak w ostatni weekend!!! A w niedziele upichciłam dwa ciasta:-)
Mnie tam trochę tego śniegu brakuje. Zwłaszcza na świeta... Bożego Narodzenia, żeby była jasnośc ;-) A zimą też można sobie pospacerować z wózkiem. Mój chrzesniak urodził się w październiku i całą zime "przespacerował". Kuba co prawda jest ze stycznia, ale jest wcześniakiem więc to już inna bajka.
Villa z Kubą miałam termin na 17 marca

reklama
Czesc dziewczyny!!!

Ja tez uwazam ze zima to tez dobra pora na spacerki. Kasia urodzona w listopadzie i to ww pierwszy snieżny dzien tamtego roku :) Michal marcowy wiec cieplutko bylo jak zaczelismy wychodzic.... A Hania srodek zimy i od 4 doby na spacerki wychodzila :)

Kamea gratuluje ze moglas sobie pospać- tez mi sie marzy mozliwosc wyspania sie hehehe - -chyba do emerytury poczekam :)

ewuniaf życzę Ci z całego serca, żebyś w końcu mogła się wyspać!!! Nie ma nic gorszego od nieustannego zmęczenia... Ale nie dziwie Ci się, ja przy jednym łobuzie (czasem myśle, że mam dwóch- patrz-mąż;-))nie wrabiam, a co dopiero Ty przy trójce.
A jak tam z Twoją pracą? Nadal pracujesz w tym żłobku?

ach Kamea z praca to dluga historia,,,, prawda taka ze powinnam szukac p[racy w moim zawodzie i robic to do czego zostalam stworzona :) chyba dopiero wtedy bede tak naprawde szczesliwa i zadowolona ....
A co do męża haha to wiesz ja też mam o jedno dziecko wiecej w domu :) do tego teraz ma anginę znowu wiec siedzi w domu i ....jęczy a mnie trafia haha :):-D:-D:-D

ewuniaf cos o tym wiem. Mój w sobotę wymyślił sobie, że przywiezie od teściowej swój motor. No i przewiało chłopa, chodzi poskręcany i tylko jęczy i tylko "rozmasujesz mi kark"? No cóż, cierp ciało jak żeś chciało:-D:-D:-D
A sprawdzałaś jak wygląda sytuacja kadrowa na Reymonta? Masz są wolne miejsca? Bieżesz pod uwagę tylko Opole?

Haha! Tyle że ja przewiduję rodzić na początku kwietnia (a jak panna będzie i będzie się musiała wystroić jak mama czyli ja, to może i dopiero na zająca właśnie :-D); bo tak mi wynika z moich obliczeń a nie z OM :zawstydzona/y:
No i ja jakoś wiosnę wolę. Zimę też, ale taką zimową - ze śniegiem i trzaskającym mrozem. Jesień ma swój urok jesienią - z kolorowymi liśćmi i lasem pachnącym deszczem.... A ta szara plucha za oknem to brrr....

ona dzięki za podpowiedź co do fotelika, choć pewnie dostaniemy dogłębny instruktaż wraz z fotelikiem - będziemy mieć od naszych sąsiadów takowy (przynajmniej ten pierwszy, a potem zobaczymy); wiadomo, że z pewnej ręki - w końcu to nasi przyjaciele i mamy codzienny kontakt, więc bez żadnych obaw. Ale jak mężowi podpowiem, to może się wybierzemy.

Na razie zdecydowaliśmy się na zajęcia w szkole rodzenia - wczoraj byliśmy za spotkaniu organizacyjnym i dziś jedziemy na pierwsze zajęcia. Zapowiada sie po prostu mega fajnie i mam nadzieję, że mój małżonek nabyje w końcu troche wiedzy we właściwej tematyce ;-) Póki co widać w nim lekkie zagubienie, ale to typ zadaniowy, więc zakładam, że jak tylko przyjdą "konkrety" to bardzo będzie się chciał wykazać :-D

Kadrowa? widzialam ostatnio ogloszenie o prace na kadrową, tylko niewiem gdzie to bylo.

Kamea masz jeszcze troche ciasta? :-)
Vilandra ja tez myslalam,ze dobrze zapinam pasy (bo jaka w tym logika) a okazuje się,ze zle, wiec warto wybrac się :)

CZy ktos wie czy sa sklepy z tanimi tkaninami w Opolu?

Ona niestety nie pomoge bo nie wiem... :( ja do szycia dwie lewe rece mam :-D
Kamea no niestety chory chlop w domu to gorzej niz dziecko:-D:-D a co do Reymontowa to podanie złoże ale z tego co wiem to mają pełna obsadę. Raczej mysle tylko o Opolu. W Brzegu jestem wciąż zatrudniona ale kasa przy tych dojazdach zupełnie nieoplacalna :( szkoda bo lubilam ten szpital... :( ale teraz musze myslec o rodzinie. Niełatwo pracowac w systemie zmianowym przy 3 malych dzieci :(
villandra a gdzie do szkoly rodzenia zapisaliście sie???I gdzie rodzić bedziesz???

Ciasta już niestety nie mam. Do pracy wzięłam. Wyobraście sobie, że 8 osób zjadło dwie blachy ciasta (tzn. zawartość blaszki ;-)):szok:

Tkaniny, kiedyś były na Krakowskiej, ale nie wiem jak cenowo.

ewuniaf masz rację :tak:

reklama
Do góry