reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
ja od huggiesów wolałam Dada z biedronki.Huggiesy mają twarde te przylepce i zawsze Maciuś miał odciśnięte na nóżkach.Dady porównywalnie grube jak Huggies,a maja jeszcze ten zielony pasek w środku tak jak Pampersy.Dady w biedronie to ok 29 zł.Na noc zawsze jednak szły i nadal idą oryginalne Pampersy,bo wg mnie są najcieńsze i najbardziej miękkie,a jednocześnie chłonne.

Bry ;-)
Rubi wspołczuje biegania ... moze małż ci jakos pomoze i powozi was :tak::-)
:-D:-D:-D dłuzej bym się motała pasami w aucie niz na doopie siedziala... poliklinika, komenda, Rosmann, PKO... ta to wszystko w kupie...Krakowska, Damrota, Kofrantego... i 15 minut od domu...szkoda środowiska...;-)

a jeśłi o pieluchy chodzi to my odkąd przerzuciłyśmy się na Tuzurki z Lidla to doopka cudna :-) a i niedrogie są :-) tańsze niż pampy z promocji ;-)

:-D:-D:-D dłuzej bym się motała pasami w aucie niz na doopie siedziala... poliklinika, komenda, Rosmann, PKO... ta to wszystko w kupie...Krakowska, Damrota, Kofrantego... i 15 minut od domu...szkoda środowiska...;-)QUOTE]

Za ochronę środowiska masz u mnie plusa;-) W dodatku Twoja Monia prowadzi selekcję odpadów...;-) Jakbym wam tak audyt środowiskowy zrobiła, to pewnie nie miałybyście ani jednej niezgodności:-)

Coś mi cytat rubi nie wyszedł... :baffled:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Arcobaleno zaczęliśmy używac Dady jak Maciuś miał rok,ale tylko dlatego,ze wcześniej nie było Biedrony w pobliżu.Pewnie bym spróbowała wcześniej,tym bardziej,ze jak dla mnie są lepsze od huggiesów
Rubi a ty Dady próbowałaś? Bo myśmy tużurki z lidla też mieli ,ale jednak jak dla mnie Dady lepsze, a cenowo tak samo.

Za ochronę środowiska masz u mnie plusa;-) W dodatku Twoja Monia prowadzi selekcję odpadów...;-) Jakbym wam tak audyt środowiskowy zrobiła, to pewnie nie miałybyście ani jednej niezgodności:-)

ja nie mogę się nadziwić ludziom, którym się wydaje że jadac autem oszczędzają czas... stoją w korkach, denerwują się, włączając klime oddychają w sumie samymi spalinami bo na dobrą sprawe Opole można przejść z jednego końca na drugi 1,5 godzinki...

zawsze dziwiło mnie ze kolezanka z pracy codziennie dojezdza autem z ZWM do pracy (KWP) - ja szłąm 35 minut... a ona ani zakupow nie robiła po drodze, ani zadnych tobołków nie taszczyła... autem jechala sama a potem ciągle narzekała ze takie korki w miescie... a po jakiego grzyba doope wozi jak pogoda ładna??? jedna, druga, trzecia i potem nie dziwota ze korki w miescie sa...
a co do segregowania odpadow to mnie to z leksza wqrza bo mam po chacie siaty z kartonami/papierami, plastikowymi flaszkami, szkłem (umytym :p) i nim zagonie R zeby to wniosl to mi sie do tego pomocnica dobiera i wszystko rozwala :-(

Arcobaleno zaczęliśmy używac Dady jak Maciuś miał rok,ale tylko dlatego,ze wcześniej nie było Biedrony w pobliżu.Pewnie bym spróbowała wcześniej,tym bardziej,ze jak dla mnie są lepsze od huggiesów
Rubi a ty Dady próbowałaś? Bo myśmy tużurki z lidla też mieli ,ale jednak jak dla mnie Dady lepsze, a cenowo tak samo.
próbowałam Dady ale niestey siuski nam uciekały z nich... dlatego wole Tuzurki :-) te nam w ciągu 8 miesiecy przeciekły moze ze 3 razy - w tym raz jak matka zapomniała o przebraniu córki po drzemce... sprzatalam, czekalam na gosci i jak goscie przyszli to przebieralam Monikę bo kupka znalazłam na swoich rekawach i kolanach (nogawkach)
mogę wam podać dane - Tuzurki kosztuja 26,99 i pieluch w rozmiarze 4 jest 50... kazdy rozmiar kosztuje tyle samo ale im mniejsze pieluchy tym jest ich więcej.
do tego Tużurki są większe...tzn. jak Monia nie miesciła się w 3 z Pampersa i nosiła już 4 to w Tuzurkach jeszcze miała luzy w 3... choc kategorie wagowe są dokładnie takie same jak w Pampersach...

próbowałam też gagi z Tesco ale te to juz całkiem mi nie pasowały bo ten wkład się zbijał a w Tuzurkach ten wkład jest po zasikaniu tylko grubszy ale się znie zbija i nie zwija...

ja zasadniczo wszystko i nic załatwiłam... w pracy - wsio, w poliklinice - nic (nie ma lekarza, nie ma okulisty), bank załatwiony :-) Amelkowa obsłużona ;-) :-) Monia nakarmiona zakupionymi słoiczkami (jednym znaczy sie ;-))

a teraz jak dama wstanie to idziemy na pocztę wysłać paczkę ;-) o ile się nie rozpada... bo jak w deszczu z panna M jadę to małpa wypija deszczówkę z folii ;-) :-) :-D

dobra... ide zapodać sobie kawkę - napój kawowy ;-) mój najulubiony ;-)

Bo co do pieluszek,to każdemu inne odpowiadają.Nam np Dady ani razu nie przeciekły tak o,tylko wtedy kiedy młody się opił i lał jak stary,no ale to każde by przeciekły:-p
Tużurki są do Dady podobne,ale bliżej nam było do Biedronki:-p Co do ceny to my za rozmiar 5 (sztuk chyba 54) płaciliśmy 29 zł.
Teraz mam tylko Pampersy na noc i ich nie zmieniam,a do złobka też ostatnio kupiłam Pampery,bo były w promocji w Polo,ale widzę,że tam babki ubierają dzieci w pieluchy jak leci i Maciek czasem wraca w tużurkach,gagach,albo jeszcze jakichś innych,więc następnym razem wypróbuję Polomarketowe,bo podobno też całkiem niezłe,widziałam na żywo i podobne do tużurków.

No tak Opole taaakie wielkie,ze faktycznie da się obejść w 1,5 godziny:-D

reklama
Madzia :-) dobrze ze mi przypomniałas... ja muszę zacząć pieluchy podpisywać... bo u nas tak sobie zyczą ;-)
i ciuchy muszę pozaznaczać...
w przyszłym tygodniu ma byc po 15 st.C a ja juz nie pamietam jak sie na takie temperatury dziecko ubiera :szok:

edit: a Tuzurki maja ta zalete ze nie maja nadruków - sa białe i tylko na brzuszku sa jakieś zwierzaki - spod rajtuzek nic nie przebija :-) chłopcy kwiatuszkow na pupie nie mają :-)

Ostatnia edycja:
Do góry