reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hello:)

Wy tu o odchudzaniu,a ja przytyć:szok: marzę i to tak ok.10 kg...w ciąży na początku słabo utyłam,a pod koniec przybrałam ostatecznie prawie 30:-) a teraz ważę mniej niż przed ciążą-niestety.A tak fajnie mi było te 10 kg więcej:-)

Ech Ci dentyści...bez kaski to i tak niewiele zdziałam...a tyle człowiek płacił składek,podatków...

reklama
hej:-)
Kamea, Ona ja tez Was powspieram w odchudzaniu:tak: ja juz od kilku miesięcy kręcę na hulahop i robię 1000-15000 brzuszków (ale ze zgiętymi nogami w górze) i w miarę ograniczam słodycze i słone przekąski, ale w sumie waga wcale nie chce tak leciec w dół...Ale się nie poddaję, bo widzę, po ubraniach, ze brzuszek i oponka maleją. Do wagi sprzed porodu zostało mia jakies 3 kg teraz i za chiny ludowe nie da się ich pozbyc:dry:
Moim problemem za to jest nadmiar skóry, bo tak brzydko marszczy mi się na brzuchu:-(, smaruję się 2 razy dziennie preparatem z musteli i nivei, ale marny efekt...
Madzialena Dziewczyyno jak ja bym chciała byc na Twoim miejscu i nie martwic się o wagę:D
Sylha jak tam na sankach?
Kamea jak dzisiejsze samopoczucie?? bo ja dzisiaj cos czuje sie jakby mnie walec przejechał, jakas taka nie dozycia jestesm, a i Alus wstał chyba lewą nogą bo marudzi:dry:
Miłego dzionka dziewczyny:-)

Agita mam ten sam problem ze skórą na brzuchu, wisi, jest taka pomarszczona ;/ na poczatku myslalam,ze to tluszcz ale to jednak madmiar skóry. ja smaruje się oliwką dla dzieci, pilingi z kawy robię i zawijam folią no i kąpiele chłodne cieple na brzuch, cos tam pomaga ale jak usiąde to jeden wielki wał :-)
Do wagi sprzed ciazy zostal mi jakiś kg ale chcialabym zejsc do tych 60 wlasnie.

Młoda mi chyba znowu łapie przeziębienie, tym razem kaszle i kicha jak szalona niewiem czy isc do lekarza dziś czy co zastosowac? poradzcie mi. Do tej pory jej przeziębienia to tylko katar więc ten temat mam juz opanowany, niewiem co z kaszlem się robi a nie jest on za milo brzmiący.

Ona- taka pogoda, byłby mróż to by wszystkie zarazki powymarzało a tak plączą się po ludziskach. Ja na noc fervex i nawet mi dobrze teraz idzie tak lekko mam przytkany nos, a z kim kichaniem to współczuję małej, ja wczoraj kichałam jak szalona:confused:,
Ale fajnie mamy zimę :-),
Agita- ja z M śmigamy na nartach, na sankach to tylko z chrześnicą M- ma półtorej roku także narty odpadają w jej wypadku

Ona jesli Małgosia ma kaszel to lepiej idz z nią do lekarza, bo z kaszlu moga byc gorsze rzeczy niestety:-( a jesli nie masz mozliwosci dzisiaj i chcesz zaczekac do jutra to wysmaruj małej pulmexem baby klatkę piersiową i plecki i zobacz jak sytuacja się rozwinie.
A jak robisz ten peeling z kawy??
Sylha ty chorowitku biedny...dużo zdrówka:-)

Dzięki Agita podejdę dziś, trzeba jedak dmuchac na zimne.

a co do peelingu: parzę kawkę, i fusy mieszam z oliwką badz zwyklą oliwą (1-2 lyzki) ciutkę balsamu (obojetnie jaki) mozna dodać troszke cukru, zmieszać i polozyć na brzuch, owinąc się folią spozywczą i tak trzymać..z 40min a potem splukac, skóra po tym jest bardzo przyjemna w dotyku, mozesz tez tą całą miksturę wcierać sobie na inne partie ciala (uda, posladki)
POLECAM :-)

Cześć Dziewczynki.
No dzisiaj czuje, że żyje, mimo, że poniedziałek i trzeba w pracy siedzieć. Dzięki temu, że wczoraj się wybyczyłam dzisiaj czuje się naładowana jak króliczki bateriami duracell:-D Także Agita o ile to możliwe nic dzisiaj nie rób, jutro tez jest dzień;-)
ona Agita ma rację, jezeli kaszel jest niefajny idź z tym lepiej do lekarza.
Ciekawe z tymi fusami. Ja to bym chyba musiała się w nich wykompać cała:baffled::-D
sylha z w-fu to Ty pewnie 6 miałaś a może nawet 7!:-D

Dziewczyny, co byście powiedziały na watek zamknięty. Mogłybysmy sobie swobodnie pogadac, ewent. fotki powrzucać. Co Wy na to? Rubi?

Ja też, ja też ;-), jeśli oczywiście mnie wciągniecie :-). A ta nasza Pani moderator coś się bimba ostatnio ;-), mam nadzieję, że wszyściocha i niej zdrowi.
Moja sąsiadka ma 2 córy pierwszą urodziła poprzez cesarkę, 2 naturalnie i wiecie co ma brzuch jakby w ogóle w ciąży nie była!!!!Twierdzi, że od początku smarowała się specjalną oliwką i nie ma żadnych rozstępów, skóra napięta (jeszcze bardziej jak u mnie:baffled:) i tylko malutka blizna na samym dole po cesarce, mi się wydaje takie coś też ma się w genach, że jednym zostaje drugim nie.
Ja z WF?!?!Hmmm fakt trochę się pojeździło po różnych zawodach, ale byli ode mnie o wiele lepsi, mieliśmy w podstawówce baaaardzo wymagającego nauczyciela, bieganie to było jego schiza ;-)

reklama
Wybaczcie dziewczyny ze nie odniose sie do poprzednich postów.

Chcialam napisac ze watek zamkniety jak najbardziej by sie przydał. Ja tez chce powrzucać fotki :)

Sciaskam was wszystkie mocno!!!!

Do góry