• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Po wizycie u gina.

Ja w prawdzie dzisiaj byłam w szpitalu znowu na tym KTG bo okazało sie że miejsce na patologii ma byc jutro
zapis był dziś bardzo ładny tylko wykazało 4 duze skórcze hmm a ja nic nie czułam jakas dziwna jestem i spytałam ginki
czy skoro zapis jest ok to moze odpuścimy tą patologię wiec ta mi mówi ze wtedy musiałabym codziennie byc w szpitalu na zapisie,
po czym poprosiłam ja by mnie zbadała bo przez weekend czułam mega ból w pochwie, jakby szyjka mi sie skracała i do tego
nieprzyzjemne pieczenie i parcie główką na szyjke wiec ginka zajrzała co i jak i okazało sie że w ciagu tyg moja szyjka zanikła
w zeszły poniedz na wizycie była w miare długa a teraz jej praktycznie nie ma a rozwarcie nadal na 1,5 palca, ginka powiedziała że
wszystko już do porodu przyszykowane mam, i że jutro mam zadzwonic co z miejscem w szpitalu jeśłi bedzie to od środy mam badania
KTG i USG i moze byc tak że wrócę z Olcią do domu, nawet mi zapoawiedziała ze gdyby cos sie w nocy działo, bóle jak na okres mam dzwonić
na komórkę bo to teraz kwestia czasu u mnie !! Nawet sie ucieszyłam a jednocześnie przestraszyłam że tak szybko!!
Kurcze wiec może z moich 18 dni zrobić się 5-6 ;D zobaczymy co bedzie dalej !!

reklama
Na badania i tak mam sie zglosic, wiec pewnie do czwartku bede na patologii jeśłi do tego czasu nie bedzie akcji porodowej tp wyjde do domu
gdyby coś sie działo nie tak z mała to akcja ma być wywoływana ginka mówiła że na jej oko to już sama ze szpitala nie wyjdę !!

:) no prosze, to juz kolejna lutowiczka lada dzien dolaczy do reszty bobasow!
ja jade jutro na wizyte do szpitala tez na patologie i dowiem sie kiedy mam sie stawic w szpitalu, bo z cukrzyca musze czekac na porod na oddziale... :)

Już mnie lekarz nastawiła żebym wzięła dobrą książke bo na patologii leżą różne przypadki, łatwiejsze i trudniejsze a mój szpital
ma 3 referencje czyli może przyjmowac najtrudniejsze przypadki wiec różnei to bywa ponoc lepiej nie słuchać co mówią niektóre
panny bo można sie nieźle schizowac ale Gosiaf my to raczej bedziemy leżały z dziewczynami które też sa na końcówce ciaży!

Karolla, to jednak bardziej bezpieczne dla dzidzi jesli jestes w szpitalu pod 24h opieka. Wez jednak ze soba odtwarzacz mp3 albo discmana, bo lepiej nie sluchac tych wszystkich czarnych opowiesci!

No to widzę Karolla że u Ciebie się wszystko ku końcowi posuwa...

a u mnie jak zwykle wszystko ładnie pozamykane, ginka powiedziała że będę rodzić w terminie albo nawet tydzień po terminie i nie chce wyrokować że na 100% ale bardzo prawdopodobne, że będę miała cc. Powiedziała że mam całą ciążę "przed sobą" tzn że jestem dość wąska w bioderkach i cały brzuch jest poza miednicą... możliwe że jeszcze się rozejdę za dwa tygodnie... dużo też zależy od wielkości dzidziusia i jutro mam usg i ktg w szpitalu...

Gosiaf a kiedy ty się wybierasz do szpitala?

KURCZE już normalnie nie mogę mała dzisiaj akrobacje wyrabia, tak mi głową napiera, odpycha sie nóżkami i posuwa głowę do kanału rodnego
matko boska co za uczucie - dziwne bardzo !!! Misia ja tam sie wcale nie dziwie że możesz miec cc jestes szczuplutka i jeśłi masz możliwosc
popros lekarza lub położną by ci miednice zmierzyli cyrklem specjalnym od razu powinni ci powiedziec jak Twoje wymiary wpływaja na przebieg porodu
nas zmierzyli w szkole rodzenia i moja kumpela ma po kilka centymetrów za mało i tez ma wskazania do cc!! A te wymiary są zupełnie inne niź mierzone
centymetrem mierzy sie miednice w 3 punktach a potem jej głębokość i masz czarno na białym !

reklama
no właśnie jutro w szpitalu mi to pomierzą i skonfrontują z wielkością dziecka... ale podobno mogę się jeszcze dużo rozejść... no nic zobaczymy, co będzie to będzie ;) ja się nie boję :P

Karolla może Twoja córunia bierze sprawy w swoje ręce? co?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry