MoniQa - ciesze sie zw wszytsko oki z WAMI.
A ja jestem po czwartkowej wizycie u gina.Wszystko dobrze u nas.Pytalam sie o to czy badanie cukru przez wypicie glukozy jest wskazane u mnie,odpowiedzial,ze nie,bo nie mam zadatkow na cukrzyce,wyniki sa oki.Dostalam teraz skierowanie na nastepna morfologie.
Acha,wypytalam sie lekarza,jakimi bolami brzucha powinnysmy sie przejmowac.Powiedzial mi,ze bole cykliczne, nasilajace sie,
nieprzechodzace skurcze brzucha <moga sie po prostu rozkulac i doprowadzic do porodu>.Takie pojedyncze,nawet bardzo mocne uklucia w brzuchu (lapia mnie takie czasem przy oddawaniu moczu) sa normalne,choc nie przyjemne.Zwiazane jest to z rozrostem macicy,wszystko nam sie po prostu naciaga.
I jeszce jedno.Co do ruchow dzieci.Nalezy zglosic sie do szpitala,jesli przez pol dnia nie wyczujemy nawet 1,najdelikatniejszego ruchu.
Podrawiam
PS:Wiadomo,ze nic w nadmierze nie szkodzi,ale ja nawet kropelki alkoholu nie wezme do ust teraz.Jedynym odstepstwem od ,,zdrowych" napojow jest ostatnio coca-cola,ktora podpijam mezowi od czasu do czasu <a ogolnie za nia nie przepadam>.