Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Problem w tym, ze ja mam jutro duzo spraw do zalatwienia i nie chce nikogo ciagnac ze soba; a mezus to niestety tysiac kilemetrow ode mnie ale juz za rowniutki tydzien bedziemy razem
ja juz po wizycie wszystko ok. mialam ktg - serduszko malej bije rowniutko, polozna zauwazyla, ze mi sie macica 3 razy stawiala. ale lekarz powiedzial, ze na razie szyjka zamknieta i twarda. z przykrych rzeczy, to zrobil mi sie hemoroid kolejna niemila dolegliwosc ...
gin powiedzial, ze od 36 tygodnia ciaz jest juz donoszona, wiec od przyszlego tygodnia moge rodzic wogole bardzo jestem pozytywnie nastwiona po tej wizycie, bo gin kazal mi dzwonic, jak sie zacznie - wtedy on (oczywiscie jak nie bedzie mial dyzuru) bedzie dzwonil do tej kliniki i ustawi wszystko jak trzeba
bylam dziś u gina.....i dowiedzialam sie ze dzidziuś jest bardzo, bardzo nisko.....lekarz powiedzial ze nie wierzy abym dotrwala do konca....stawia ze urodze jakos w 37 tygodniu.....czyli za miesiąc.
powiedzial zeby zrobila juz teraz badania na kile i usg zrobila wczesniej w 36 tygodniu.........hmmmm jestem zdumiona tymi informacjami.......ale tez biore poprawkę na wszystko. Choc zgodze sie z lekarzem ze baby jest nisko ulozone.....bo sama to czuje....czasami mam uczucie jakbym mu na glowke siadala
Koniec 35 tyg.:
Szyjka zamknieta, mala jeszcze wysoko, i wciaz glowka do gory. Lekarka powiedziala, ze do nastepnej wizyty za 2 tyg. nic nie powinno sie dziac. I mam sie przygotowywac na cesarke.
A u mnie wsio dobrze, po wymacaniu brzusia polozna stwierdzila ze dziecko nie jest duze ale jest w normie( dla mnie lepiej do porodu ) i ze mala jest mocno usadowiona glowka w miednicy. Z uwagi ze mialam leciutko wyzsze cisnienie to kazano mi sprawdzic mocz( ciekawe ???) i juz od nastepnego piatku mam wizyty co tydzien.
Jak ten czas leci........... ;D
Czy macie cos takiego?
Dziewczyny poratujcie... strasznie boli mnie spojenie lonowe, kosc ogonowa i biodra jak leze na boku (a na plecach nie powinno sie lezec... ). Bardzo mi tez strzelaja biodra i miednica przy zmianie pozycji w lezeniu. Cala miednica i krocze boli bardzo przy chodzeniu. Czy to juz organizm przygotowuje sie na porod i miednica az tak sie rozchodzi?
Z gory dziekuje za podpowiedzi, bo nie wiem czy juz powinam sie martwic (a wizyte u gina mam dopeiro w poniedzialek). Dodam, ze z powodu klopotow z utrzymanie ciazy jestem na Nospie, cordafenie, magnezie i diferganie (przedwczesne skurcze od 15 tc i male rozwarcie).
z malutka wszystko ok - wg usg wazy ok 3000 g. glowke ma juz bardzo nisko i ladnie sie wstawia w kanal rodny serduszko tez bardzo ladnie bilo.
na ktg wyszly mi skurcze juz, ale lekkie - polozna stwierdzila, ze jeszcze jakis tydzien max!!! lekarz tez to potwierdzil po badaniu - mam rozwarcie na jakies 2 cm. juz nawet nie zapisal mnie na nastepna wizyte. powiedzial tylko, ze jakbym do nastepnego czwartku nie urodzila, to mam przyjsc 21 na zapis.