???????????????? Myślałam że czasy "napadania" na lewusów minęły
Dopiero w szkole sie dowiedziałąm, że to zajęcia dla leworęcznych w celu usprawnienia ręki.![]()
reklama
Ale, ze co? Usprawnienia ktorej reki????????????????? Myślałam że czasy "napadania" na lewusów minęły
maltanka
Fanka BB :)
ja zrozumiałam, że lewej tylko po co
Ostatnia edycja:
kraf czasy lewusów nie minęły
. Nie biją teraz dzieci za to , że piszą nie tą ręką , którą powinny a wręcz przeciwnie.
;-) Jeśli dziecko ma orzeczenie z poradni to jest ono w szkole wspomagane właśnie takimi zajęciami, co by bardziej wyćwiczyć tą lewą rękę. ( Tyle się wczoraj dowiedziałam)
Dla mnie to dziwne, bo skoro dziecku lepiej się pisze , czy robi wszystko ręką lewą to po cholercie jescze to ćwiczyć
. To tak jakby wziąć wsyztskie dzieci praworęczne na dodatkowe zajęcia.

Najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że Julka ma te zajęcia 2 razy w tyg. i to na lekcji , która jest obowiązkowa ( w planie jako j.polski)
Wychowawczyni powiedziała mi, że wtedy dla klasy robi luźniejszą lekcję typu na dwór lub rysunki a tę trójkę leworęczną wysyła na zajęcia.
Zajrzałam wczoraj też do tej sali w której Julka miała zajęcia. Wiecie co? to bez sensu...
Dzieci te malowały malowankę ( Julka ma zdolności plastyczne). Nie wiem w jakim celu i po co stworzono te zajęcia.

Dla mnie to dziwne, bo skoro dziecku lepiej się pisze , czy robi wszystko ręką lewą to po cholercie jescze to ćwiczyć

Najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że Julka ma te zajęcia 2 razy w tyg. i to na lekcji , która jest obowiązkowa ( w planie jako j.polski)

Wychowawczyni powiedziała mi, że wtedy dla klasy robi luźniejszą lekcję typu na dwór lub rysunki a tę trójkę leworęczną wysyła na zajęcia.

Zajrzałam wczoraj też do tej sali w której Julka miała zajęcia. Wiecie co? to bez sensu...

maltanka
kraf czasy lewusów nie minęły.
mój brat piszę lewą ręką i też chcieli go na siłę przestawiać w szkole (ale ładnych parę lat temu). tylko po co jak komuś tak lepiej. ja nie widzę w tym potzreby. to tak jakby praworęcznego przestawiać na siłę na lewą.
mary105
J, zgadzam sie z Toba. Skoro dziecko operuje lewa reka, to wiadomo, ze jest ona sprawniejsza... Nie rozumiem jaki te zajecia maja sens...![]()
A moze ja dzisaj jakas taka niekumata jestem, ech...:-(
Ja też nie wiem po co takie zajęcia wymyslają.
J a to szkoła sama wprowadziła te zajęcia ?
No lewusy mają ciężej Jest już lepiej niz kiedys ale niektórzy jeszcze nie rozumieją że robią krzywde dziecku chcąc go przestawić na prawą ręke.
reklama
Laski nikt nie ma prawa dziecka przestawiać.
Skoro dziecko przeszło badania w poradni i ma orzeczenie, że jego półkuje tak współpracują to tak jakby dziecko praworęczne zmuszać do leworęczności.
Przestawia się tylko i wyłącznie dzieci , które podczas badania robią jakąś jedną czynność lewą łapką a pozostałe`prawą
.
Nie wiem po co takie zajęcia w szkole zorganizowano. Może po to , by zwiększyć komuś etat.

Przestawia się tylko i wyłącznie dzieci , które podczas badania robią jakąś jedną czynność lewą łapką a pozostałe`prawą

Nie wiem po co takie zajęcia w szkole zorganizowano. Może po to , by zwiększyć komuś etat.