reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
Martussa-polecam, ale nastaw sie na walkę:((( Mateusz tak ryczal przez pierwsze dni jakby go ze skóry obdzierano!!!! W kazdym razie najważniejsza jest stanowczość i absolutnie nie mozna wyciagac dziecka z lózeczka.(maluch sie uczy ze placzem jest w stanie wymusic na nas konkretne zachowanie-terroryzm) Pocieszasz w lózeczku, mozesz w lózeczku przytulić, ale zaraz kladziesz dziecko, dajesz smoka, mowisz dobranoc i wychodzisz.....jak placze to musisz wytrzymac 3-4 min i idziesz zobaczyc co sie dzieje i tak w kółko. Nastaw sie ze pierwsze pare razy mala usnie ze zmeczenia(od placzu). Warto byc wytrwalym:) Powodzenia!!!!!

Tak do tego potrzeba wytrwalosci na ktora musze sie zdobyc :-) ale mam historie z tym zwiazana :
Moja znajoma ma corke w wieku naszych dzieci generalnie miala cyrki przy usypianiu non stop wiec w koncu sie zawziela i przeszla na program zasypiasz sama mama przychodzi po minucie potem dwoch pociesza itd mala walczyla oczywiscie i za 2 dni kolezanka znalazla na wycieraczce prezent od sasiadow gazety z podkreslonymi artykulami co zrobic by dziecko nie plakalo :-)

Martussa A zemnie sporo z wyrodnej matki w takim razie jest :-)

Cześć wszystkim. Dawno mnie nie było i nawet nie zabieram się za nadrabianie bo nie dam rady.

U nas praca goni studia i tak na zmianę ale zrobiliśmy teraz małe przemeblowanie i komputer przenieśliśmy do salonu żebym mogła wieczorami pracę pisać i inne takie więc mam nadzieję że będę częściej zaglądać bo do tej pory stał w sypialni a tam Cypek śpi a jak on idzie spać o 19:30 to nici z pisania.
W pracy coraz lepiej naprawdę zaczyna mi strasznie podobać.
Kacperek rośnie jak na drożdżach a Cypek goni go w tym ile sił. Stał się bardzo ruchliwy gania na czworakach po całym domu i nie nadążam za nim ale kacperek dzielnie mi pomaga w poszukiwaniach.

Pozdrawiam Was wszystkie buziaki dla dzieciaczków

Sposób Moniki na usypianie jest naprawde idealny. Jak byłam w szpitalu to właśnie Piotrek tak nauczył małego spać. Po 19 najpóźniej do 19:30 zanosimy go do łóżeczka i nyny i Cypol śpi do 6;30 rano. Dla mnie bomba

Sposób Moniki na usypianie jest naprawde idealny. Jak byłam w szpitalu to właśnie Piotrek tak nauczył małego spać. Po 19 najpóźniej do 19:30 zanosimy go do łóżeczka i nyny i Cypol śpi do 6;30 rano. Dla mnie bomba

NIEMOŻLIWE:-(czy Piotrek jest do wypożyczenia na kilka wieczorów?? podszkoliłby mojego A jak sie dzieckiem zająć a i Hani musztrę by mógł zrobić.:confused:
nie wierzę, ze moje dziecko może przespać ciurkiem dłużej niż 5 godzin:-(

prosze mnie tez zapisac do tych wyrodnych matek ;-) chociaz ja mysle, ze to sa raczej rozsadne matki, które dbaja tez o swoje szczescie i zdrowie psychiczne :-D

a mój Borys zasypia sam po kolacji i spi do rana (czasem ma oczywiscie gorsze nocki) i to pewnie dzieki temu ze jestem wlasnie wyrodna i wygodna matką, która nie chciala spac z niespokojnie spiacym niemowlakiem bo sie nie wysypiala :-D za bardzo kocham swoją sypialne i swoja polowe łozka, męzol ma podobne upodobania wiec młody musial od początku spac u siebie :-) trzymam kciuki za Wasze walki o odzyskanie łoża ;-) a najlepsze jest to, ze jak nasze dzieciaki naucza sie chodzic to i tak same beda przylazić do naszych sypialni :-D i wtedy zegnajcie spontaniczne numerki ;-)

reklama
Czy w takim razie jest tu jakaś nie wyrodna matka? hęę? :-D :-D ja osobiście takiej nie poznałam jeszcze :-D

a usypianie z Uśnij wreszcie jest super! Marta może przespać! :-D

Do góry