reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Kamylka współczuje choróbska:wściekła/y:.
Antar ja też mam zaparcia odkąd zaczęłam jeść żelazo. Co prawda u mnie to trwa tak 2-3 dni bez wypróżniania, ale i tak jest męczące, szczególnie że wcześniej nigdy nie miałam z tym większych problemów.
-j- na szczęście wada nie jest duża, ale za to na jednym oku wrodzona i raczej nie minie, ale pani doktor powiedziała żeby lepiej okularki kupić po porodzie, bo może się nasilić albo minimalnie zmaleć. O badanie dna oka pytałam i mam przyjść po 34 tc i wtedy mi zrobi :tak:.
A poza tym to mi krzyż też wysiada:-(. A w adidasach to praktycznie non stop chodzę, bo są dobrze wyprofilowane i wygodne i mnie stopy nie bolą:tak:.
Habcia kupiliśmy tego x-landera xa :-D, grafitowa spacerówka + zielona gondolka:-D. Normalnie w domu ciągle nim jeździłam, już się nie mogę doczekać spacerów z Małym:-D. Kurcze już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam tyle frajdy, co z tym wózkiem :-D.

A ja dziś byłam na usg i podglądałam sobie Małego :-D. Co prawda lekarz nie był coś skłonny do komentowania tego co jest na ekranie:baffled:, ale na końcu powiedział że jest wszystko w porządku.

reklama
A ja już po wizycie u kardiologa i zła jestem jak diabli :wściekła/y: powiedział mi że NIE napisze mi żadnego świstka co do CC bo on uważa że jeśli będą kłopoty z ciśnieniem to ginekolog i bez jego świstka zrobi CC i on mu oczywistych rzeczy zalecał nie będzie. Pytanie tylko dlaczego ja mam czekać aż zacznie się dziać coś złego ??? Nie można temu zaradzić ??? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wygląda więc że rodzić będę jednak u nas w miasteczku bo tu pracuje mój gin i on zrobi mi CC bez gadania !!!

A ja już po wizycie u kardiologa i zła jestem jak diabli :wściekła/y: powiedział mi że NIE napisze mi żadnego świstka co do CC bo on uważa że jeśli będą kłopoty z ciśnieniem to ginekolog i bez jego świstka zrobi CC i on mu oczywistych rzeczy zalecał nie będzie. Pytanie tylko dlaczego ja mam czekać aż zacznie się dziać coś złego ??? Nie można temu zaradzić ??? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wygląda więc że rodzić będę jednak u nas w miasteczku bo tu pracuje mój gin i on zrobi mi CC bez gadania !!!

Asus to lipa trochę. Szkoda, że się nic nie dało załatwić. A czemu ty nie chcesz rodzić w swoim szpitalu? Gorsze warunki tam są? Ale skoro twój gin zapewnia ci CC, to w czym problem?

asus idź do innego kardiologa, a jak następny nie wystawi to do następnego. A najlepiej idź prywatnie, tylko dowiedz się wcześniej czy taki świstek ci wystawi. Bo szkoda kasy jak wsadzi w kieszeń i nic nie napisze. Znajdzie się na pewno jakiś, który ten papier ci wystawi.

Witam
czytam vzytam i mało pamiętam:zawstydzona/y::zawstydzona/y: co do opon to nas też zima zaskoczyła i opony czekają w garażu mąż jutro będzie zmieniał.
A ja dzisiaj źle się czułam i praktycznie dopiero teraz zaczynam dochodzić do siebie no ale cóż byle do lutego.
Zmykam trochę poleżeć (praktycznie cały dzień leżę;-))

Kamylka przegoń to choróbsko w cholerę.

Antar współczuję bardzo, może z wielu rad znajdziesz dla siebie tę najbardziej skuteczną, trzymam kciuki, bo wiem, że to nieprzyjemne. Na mnie działają jabłka, ale trzeba próbować wszystkiego, do skutku.

a wszystkim Remontującym Mamuśkom życzę końca bałaganu i super wymarzonych efektów.

antar mnie wpierwszej ciąży też męczyły straszne zaparcia (teraz nie jest tak źle) potrafiłam się nie wypróżniać ponad tydzień i pamiętam że lekarka przepisała mi specjalny syrop i trochę pomógł. może porozmawiaj o tym ze swoim lekarzem

Dzięki zamarta już nie mogę się doczekać wstawienia mebli na miejsce, a potem dołożenia rzeczy dzidzi:-) W końcu doszłam do porozumienia z mężem i się zmobilizował, bo niecałe trzy miesiące brzmi lepiej jak jedenaście tygodni i tym drugim argumentem go wystraszyłam, że jak to jego córcia ma za jedenaście tygodni przyjść na świat a ja nie widzę końca. To wczoraj nie dość, że tapetował to jeszcze zrobił pyszną kolację:-D Jednego się nauczyłam remontuj przed ciążą jak masz męża ,
który za tym nie przepada, bo wolałby auto naprawiać w mróz niż remontować:tak:
Antar mi pomagało na za parcia wypicie gotowanej wody naczczo, tak kilka dni i się ułożyło.

reklama
Sok nie pomógł:( ale zrobię tak jak jezyk powiedziała, jutro mam usg to poproszę o jakiś syropek, bo też słyszałam że takie istnieją.

Do góry