reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
zaraz chyba zadzwonię do luxmedu i się zapiszę, może mnie przyjmą???
na razie biorę *spam*, apap, rutinoscorbin, piję stodal, do nosa tetrisal i euphorbium. do tego mleko z miodem, czosnkiem, masłem. a herbata z sokiem malinowym, z czarnego bzu, i miodem.

dziwnie tak jest znać termin.... powiem, że z jednej strony fajnie, a z drugiej sen z głowy. ileż ja się dzisiaj namęczyłam w nocy! tak mi się pod kopułką pierdzieliło!!! od 2 do 5 budziłam się co 5-10 minut, a przekręciłąm się chyba z tysiąc razy.

zaraz chyba zadzwonię do luxmedu i się zapiszę, może mnie przyjmą???
na razie biorę *spam*, apap, rutinoscorbin, piję stodal, do nosa tetrisal i euphorbium. do tego mleko z miodem, czosnkiem, masłem. a herbata z sokiem malinowym, z czarnego bzu, i miodem.

dziwnie tak jest znać termin.... powiem, że z jednej strony fajnie, a z drugiej sen z głowy. ileż ja się dzisiaj namęczyłam w nocy! tak mi się pod kopułką pierdzieliło!!! od 2 do 5 budziłam się co 5-10 minut, a przekręciłąm się chyba z tysiąc razy.

Życzę zdrowia
No to dziwnie tak znać termin.. ja mam w przyszły piątek ostatnią wizytę i potem chyba już do szpitala.. bo młodej się spieszy..
Tylko nie wiem czy już na przyszły weekend 17-18 czy dopiero na 19go:baffled:

elvis to trzymaj się tam kochana, kuruj się i bąądź zdrowa :) p.s. ja też bym nie mogła spać znajać już tą datę ;)
NanaKG spokojnie, nie martw się, nie jedna miała rodzić "jutro" a urodziła "po miesiącu" :) nie stresuj się bo stresujesz niunię :)
pozatym (czytałam ostatnio dużo, bo tez od miesiąca mam skróconą szyjkę i miękką), że nie można się tym sugerować, bo u jednych kobiet proces skracania trwa kilka godzin a u innych kilka dobrych tygodni. Tak jak to kobiety które dziś mają twardą i długą szyjkę rodzą jutro rano, a te z miękką mają wywoływany poród grubo po terminie.
antar no mnie się wydaję, że to już nie takie podpierdołkowate skurcze jak wszystkie mamy, tylko jakaś grubsza przepowiadająca sprawa ;) ale swoją drogą wcześniej przed 30 tygodniem też chyba miałaś jakieś bardzo bolesne, że do szpitala jeździłaś, prawda?

Ja dzisiaj z rana po badaniach, wkurzałam się strasznie, bo w przychodni remont i robole tam fajki jarają cały czas ;/ FU!
Znowu kurde ponad stówka poszła, trzeci raz robiłam toxo, CRP mocz i morfologie klasycznie, do tego żelazo, bo anemia wali drzwiami i oknami już na całego i do tego na własne życzenie zrobiłam sobie to HBS. Gdzie nie pytam to wszyscy mówią, że to trzeba mieć jak sie idzie do szpitala i zrobiłam w końcu ;/

O jaaaa...
elwis_m to ty już??? Ale ta data 19.01 jest już pewna na cc?Czy dopiero mają cię wtedy przyjąć do szpitala?
No to lecz się kochana i zdrowiej do tego czasu.

nana KG nie mów , że i ty zamierzasz się w styczniu rozsypać.W sumie 37 tydz. to chyba już niedługo pora.

Kamylko a ty to jeszcze mogłabyś pocieszyć się brzuszkiem . Zaciskaj nóżki i oby do lutego.

Antar kobito trzymaj się.

Ja też powoli zaczynam pakować torbę, ale jakoś tak z niechęcią to robię i bez przekonania. Czyżby brak weny?

z tą szyjka to Laarka ma racje ja przy Dominiku nie miałam jej już miesiąc przed faktycznym porodem i rozwarcie na trzy palce. Po miesiącu po dwóch próbach udało sie dopiero wywołać poród. Ciekawe jak bedzie tym razem

reklama
NanaKG i Antar Trzymajcie się dziewuszki :-)

Elwis Kuruj się. Dlaczego tak wcześnie chcą Ci zrobić CC?

larkaa na koncu ciązy też trzeba robić badania na TOXO?

Ja juz sie przyzwyczailam do skurczy. Od jakiegos tygodnia w nocy mnie łapia i trzymaja do poludnia. Takie bole jak na miesiaczke, mocne, do tego bole plecow. NAjlepsze jest to, ze tych 40 % na KTG w ogóle nie czulam hihi. Ciekawe jakie beda za tydzien
. ;-)

Do góry