reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

Ehhh ... jak mi coraz ciężej jest chodzić...

A mój pierwszoklasista ma dziś pasowanie na pierwszaka i po południu idziemy całą rodzinką na ową uroczystość.

Dziewczyny myślałam, że dziś nie wrócę do domu z przedszkola. A wcześniej oblatywałam przedszkole i szkołę.Coraz trudniejsze sie to wszystko dla mnie robi. A do stycznia jeszcze tak daleko...

reklama
Czesc dziewczyny!!

Całą noc nie spałam :-(Moj M mowi ze dlatego bo sie martwie dzisiejszym usg :-(a ja nawet tak o tym nie myslalam i naprawde chcialam przespac całą noc. Jestem wykonczona. Za 2 godz mam usg ide sie powoli szykowac.

Oj ciezko jest! Ja wchodzac na 4te pietro sapie jak parowoz, a do lutego faktycznie jest duuuzo czasu, a lzej raczej nie bedzie. Moja psiapsiula urodzila 2 dni temu i juz jej zazdraszczam, ze ma dzieciatko przy sobie. Ale tez juz sie niezle wkurzala, bo brzuszek wyskoczyl jej jak tylko zrobila test, takze 8 miesiecy z widocznym juz brzuchem chodzila. Na koncowce to juz niezle klęła, a malemu sie wcale nie spieszylo :-D:-D

Lajfik o tlumacza prosisz pare dni wczesniej przed wizyta i oni maja obowiazek Ci zalatwic(przynajmniej w UK tak jest)

Lajfik dokladnie tak jest, u nas tez nie ma z tym problemu.:tak: Tylko musisz zadzwonic i sie upewnic, czy nie zapomnieli, bo z tego co pamietam, to pisalas, ze w karcie masz zaznaczone, ze potzrebujesz tlumacza?
A oto stronka, ktora moze byc przydatna, pod artykulem sa rozne zwroty, okreslenia, ktorych na pewno bedzie uzywac lekarz lub polozna Słowniczek zwrotów przydatnych w czasie ciąży i porodu / Ciąża i poród / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl
U nas czesto zdarza sie tak, ze tlumacz nie zdarza na czas, bo sa np. korki, wiec mysle, ze na wszelki wypadek warto sie podszkolic.

Lajfik dokladnie tak jest, u nas tez nie ma z tym problemu.:tak: Tylko musisz zadzwonic i sie upewnic, czy nie zapomnieli, bo z tego co pamietam, to pisalas, ze w karcie masz zaznaczone, ze potzrebujesz tlumacza?
A oto stronka, ktora moze byc przydatna, pod artykulem sa rozne zwroty, okreslenia, ktorych na pewno bedzie uzywac lekarz lub polozna Słowniczek zwrotów przydatnych w czasie ciąży i porodu / Ciąża i poród / Mama i dziecko / Strona główna - Polkadot.pl
U nas czesto zdarza sie tak, ze tlumacz nie zdarza na czas, bo sa np. korki, wiec mysle, ze na wszelki wypadek warto sie podszkolic.

DZIĘKUJĘ CI jesteś kochana...:-D

Czesc dziewczyny!!

Całą noc nie spałam :-(Moj M mowi ze dlatego bo sie martwie dzisiejszym usg :-(a ja nawet tak o tym nie myslalam i naprawde chcialam przespac całą noc. Jestem wykonczona. Za 2 godz mam usg ide sie powoli szykowac.
Magduss wszystko bedzie dobrze, glowa do gory, brzusio do przodu i do dziela, juz niedlugo bedziesz sie cieszyc, ze masz zdrowiutkiego szkraba.:tak: A maz jedzie z Toba? Aha i zapytaj o wymiary Malucha, bo ja z tych emocji zapomnialam, a oni sami nie mowia.

-j- witaj! Musze przyznac ze cie w 100 % rozumiem mi tez juz brakuje sily nawet wyjscie do sklepu jest dla mnie nie lada wyczynem. Tak mi brzuszek ''skoczył'' w przeciagu tygodnia ze szok :szok: wczoraj stwierdziłam ze chyba mam jakies poczatki astmy bo jak wracałam ze sklepu (musialam isc pod gorke) to sapalam, dyszałam ze chyba na kilometr mnie bylo słychac :shocked2:

emkamek dziekuje!!! ok zapytam sie bo to dosyc istotne :tak:Moj M bedzie za godzinke zwalnia sie z pracy na czas wizyty chcialabym sie dowiedziec czy bedziemy miec synka czy córeczke. :sorry2:

Magdus powodzenia....zaraz zobaczysz jak maleństwo fika w brzuszku:-D:-D:-D
Oby Ci pokazało co ma między nogami hihihih
Daj znać po wizycie buźka;-)

reklama
Magduss, to bardzo wazne, badanie jest bardzo emocjonujace, my plakalismy oboje!;-) No to jeszcze Cie uprzedze, ze polozna poprosi najpierw tylko Ciebie i przez cale badanie bedzie raczej milczec na temat Malenstwa, nawet odwroci monitor, wszystko wyjasni dopiero jak wejdzie Twoj maz, chyba, ze bedziesz chciala, zeby mowila na biezaco, ale wtedy nie powtorzy juz tego przy malzonku. A tak razem bedziecie mogli obejrzec Maluszka w calej okazalosci. Ja wolalam zaczekac i zapytalam tylko, czy zna plec, powiedziala, ze tak, ale chcialam poczekac na tatusia, a jakie bylo jego pierwsze pytanie jak tylko wszedl? "chlopiec czy dziewczynka???!!!":-D wiec w sumie nie czekalam dlugo...:-D

Do góry