reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

witaj Inuś!
Widzę że podobne zainteresowania. Dla mnie babyboom też było nowością, moim konikiem była dogomania i psysportowe:)

reklama
Witajcie!!!
Inuś -witamy i zapraszamy do Nas!!!!!
Golimek, Aga -My też jesteśmy w trakcie remontu, jednak chyba jestem w najlepszej sytuacji. Mieszkamy u rodziców, zatem nie muszę non stop kszątać się w tym kurzu i brudzie, brrr... Do tego mój Mąż, kurcze jeszcze nie mogę się oswoić "moja Żona", "mój Mąż":-D:-D:-D, stara się bym nadal jak najrzadziej bywała w naszym mieszkanku. Dopiero jak się weźmiemy za urządzanie, to sobie tam posiedzę...a to już lada moment ;-)
Obecnie zajmuję się przedmiotami, ubrankami, kosmetykami dla Małego. To moja pierwsza ciąża, zatem jestem zielona w tej dziedzinie....a wcześniej jakoś nie było czasu pochodzć po sklepach, poszperać..

Co do masażu szyjki macicy, to sama nie wiem, co o tym sądzić. Może spróbuję. Tylko skąd jak będę wiedziała,czy wykonuję go poprawnie i czy nie narobię więcej złego niż dobrego.... Narazie wykonuję ćwiczenia, które polecono Nam w szkole rodzenia. Oddycham sobie tez tak jak Nas w niej uczą.

Zmykam, Lutóweczki, bo dzień wypełniony dzis po brzegi mam a tu na złość zima na całego za oknem. Niby całkiem normalne o tej porze, że pada śnieg, ale co roku wszyscy są zaskoczeni..zwłaszcza drogowcy i kierowcy. Pierwsze opady a większość już nie umie jeździć, ehhh... a mnie czeka trochę za kółkiem.

Miłego dzionka!!!! Cmokasy dla Was i Brzucholków!!!!

Kurna, a ja od wczoraj mam ciągle wrażenie jakbym sikała w majtki ;/ przez to jakieś głupie rzeczy chodzą mi po głowie odnośnie wód płodowych ;/

:-)Witam hmm lepiej późno niż wcale:sorry2: dopiero niedawno tu trafiłam ...
na co dzień... od dobrych kilku lat udzielam się na forum o trochę innej tematyce:-D to psiarskie forum a teraz trafiłam na baby:-)
Termin mam na 28 lutego - będzie synek --- hmm no i zaczynam późno bycie mamą już sporo po 30.
Teraz tylko chciałam się przywitać i dołączyć do Was;-) no i muszę nadrobić stracony czas, poczytać, pokręcić się na forum poznać specyfikę hmmm jest tego trochę.

Witamy, witamy !!!

Lajfik mam nadzieję, że nasze dzieciaczki same będą wiedziały kiedy najlepiej pojawić się na świecie !!!

A tak szczerze, na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wytrzymamy wszystko !!!

Inuś witamy..zachęcamy do aktywnosci na forum..w grupie raźniej:tak:
larkaa ja też ostatnio tak mam..ciągle wydaje mi się, że mam mokro w majtkach..dziś w nocy to już byłam przekonana, że mi wody odeszły:sorry2: albo, ze conajmniej sie posiusiałam..ale nic z tych rzeczy:no: nie wiem skąd takie dziwne uczucie:confused:
a ja dalej chora jestem..przez tą "suszę" w domu to chyba nigdy się nie wyleczę..suche powietrze potęguje tylko to moje przeziębienie:wściekła/y:

Inuś - najwyższa pora dołączyć do nas :tak: Witamy!!!:-)

Wstałam rano i doznałam szoku jak zobaczyłam biel za oknem :-D A założę się, że na Święta będzie szaro i ponuro - jak zawsze! Ogólnie lubię pierwszy śnieg. Ale jak dla mnie, zima mogłaby trwać od 2 tygodni do miesiąca i już bym chciała wiosnę! Bo zima trwa najdłużej, na dobrą sprawę można policzyć, że trwa od listopada nawet do kwietnia... czyli nawet 5 miesięcy :baffled: stanowczo za długo :dry:
Byłam rano oddać krew i mocz i nie wiedzieć czemu - pałam dzisiaj wielką energią i śmieje się tak, że rozbawiam wszystkich dookoła. Od pierwszego dnia ciąży miałam tylko 2 razy humor płaczliwy. W tym jeden raz ciągnął się na dwa dni. Poza tym to śmieję się na każdym kroku i mąż jak mnie woła, to "chodź mój wesoły grubasku". Ale powiem Wam, że otoczenie podchodzi do tego ze śmiechem. Kobiety najpierw z pogardą się odwracają z wielką chęcią przyłożenia mojemu mężowi, a później jak widzą mój brzuch i wielki rogal męża to zaczynają się śmiać :-D
A z brzuchem jest mi coraz ciężej i trudniej. łojej. jeszcze 2,5 miesiąca!
Męża pogoniłam do roboty - dalej malowanie... To malowanie chyba przejdzie do historii - jako najdłuższe malowanie na świecie :rofl2: a ja mam dosyć syfu!!

larkaa, Ewelinka:) Ja też mam takie dziwne uczucie. Tej nocy obudziłam sie, miałam mokro pomiędzy nogami. Też sie przestraszyłam. TO taka zwykła woda.

Kiedyś wyczytałam, że ktorejs dziewczynie na forum polożna kazała włozyc wacik pomiedzy nogi i leżec, jesli wacik będzie mokry, to powinna się zgłosić do szpitala. Tam zbadają, czy to właśnie są wody. Testy kupowane w sklepach niedość, że sa drogie to nie do końca wiarygodne. Czasami może wyjsc, ze to wody, a okaże się, ze to stan zapalny pochwy :baffled:

Ja sobie włożyłam ten wacik i sprawdzałam, był trochę wilgotny, ale stwierdziłam, że to od tego, że pod kołdrą spię. Dziś też sobie tak sprawdze, ale w dzień.

Inus witaj!!

Cath25 tylko nie pomyl masazu szyjki macicy z masazem krocza. To masaz krocza mozemy robic, szyjke macicy zostaw w spokoju!

Co do wilgoci to u mnie jest jej nawet za duzo..juz sie zastanawiam na likwidacja czesci kwiatow, bo moze to od tego, grzyba sie boje, a widze, ze powoli cos sie zaczyna wykluwac :no:. Okna sa wiecznie mokre i grzanie wcale nie pomaga. Dzisiaj ide szukac jakichs pochlaniaczy!

reklama
yawla ja też mam bardzo wilgotną sypialnię i wyczytałam z mężem, że trzeba wietrzyć kilka razy dziennie i naprawdę pomaga. Przynajmniej doraźnie bo w przyszłości zamontujemy wywietrzniki mam nadzieję, że przed urodzeniem dzidzi:-)

Do góry