reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

ja byłam wczoraj u ginka..z Malutka wszystko w porządku, jest w położeniu główkowym..do ciąży żadnych zastrzeżeń nie ma..wszystko przebiega prawidłowo..przez pięc tygodni przytyłam 2kg200gram:baffled: to tyle co przez pierwsze 6 miesięcy:szok: ale nie ma tragedii razem niecałe 5kg na plusie:tak: pewnie byłoby mniej gdyby nie te batoniki:-D ale cóż takie uroki ciąży..najważniejsze, że z córcia wszystko dobrze:)
jade dziś w końcu złożyc ten wniosek na dowód..miałam jechac w zeszłym tygodniu ale się okazało, że nie mam aktu małżeństwa:sorry2: więc wczoraj byłam po akt i dziś jadę złożyc wniosek:tak:
trzymajcie się lutóweczki:)
a w Gdańsku zimą pełną gębą:-)

reklama
Kurcze!!!/właśnie dzwonili ze szpitala, że pan doktor od usg się rozchorował i mam przyjść za tydzień. A mi się dodatkowo nospa forte skończyła, a boję się brać 6 tabletek tej zwykłej:(

golimek ujęłaś to idealnie d...... i tyle ;-)
-j- ja BARDZO chcę rodzić u nas w szpitalu tylko że Ci cholerni diabetolodzy nakazują : poród tylko w klinice na Kopernika i ci z poradni na Kopernika też i posunęli się nawet do tego że wpisali mi w kartę ciąży że poród ma być u nich :wściekła/y: bo z moim nadciśnieniem i cukrzycą jestem dla nich ciekawym obiektem do badań ( tak przynajmniej twierdzi mój gin ) . No i wszyscy mi mówią : och i ach to klinika uniwersytecka , oni tam mają najlepszych specjalistów i najlepszy sprzęt ! ( ja go nie widziałam ) i straszą że jeśli z dzieckiem będzie coś nie tak to tam jest najlepszy w Krakowie i okolicach oddział neonantologii . Nie wiem już sama co robić . W czwartek mam wizytę u mojego gina i muszę poważnie z nim porozmawiać bo czasu coraz mniej .
aga ależ ja wczoraj na wizycie byłam prywatnie u kardiologa który jest ordynatorem w szpitalu na oddziale kardiologicznym i tak szczerze to jest najlepszym specjalistą od tych spraw. Za wizytę zapłaciłam 100zł a byłam u niego z 15 min. Chodzę do niego prywatnie co jakiś czas i skoro on mi tego nie napisał to wątpię żeby to zrobił inny kardiolog do którego pójdę pierwszy raz choćby prywatnie .Może jednak CC zrobi mi mój gin u nas w szpitalu ( jeśli z dzieckiem wszystko będzie ok.) i wtedy żadne papierki nie będą mi potrzebne :tak:
Antar a nospa forte jest na receptę ? Jeśli tak to masz dwa wyjścia : albo iść do lekarza rodzinnego po receptę , albo powiedzieć pani w aptece w jakiej jesteś sytuacji i że receptę doniesiesz za tydzień ( ja tak robię ) i na pewno Cię zrozumie i da Ci te leki :tak:

ja tak na chwilke...dorobiłam sie jakiejś wysypki. mam szczególnie na piersiach, na brzuchu pod piersiami i na dole brzucha i na dekolcie i szyi. pare nawet na dłoniach i nogach. strasznie swędzi jak sie podrape. na razie mam pic wapno i czekać aż pomoże. a jak nie pomoże??? ciekawe od czego. podejrzewam ze od jakiegoś jedzenia. no nic zobaczymy
Antar mnie na zaparcia pomogła wątróbka :)

ja tak na chwilke...dorobiłam sie jakiejś wysypki. mam szczególnie na piersiach, na brzuchu pod piersiami i na dole brzucha i na dekolcie i szyi. pare nawet na dłoniach i nogach. strasznie swędzi jak sie podrape. na razie mam pic wapno i czekać aż pomoże. a jak nie pomoże??? ciekawe od czego. podejrzewam ze od jakiegoś jedzenia. no nic zobaczymy
Antar mnie na zaparcia pomogła wątróbka :)

Byłaś u lekarza z tym?

no tak jakby byłam. złapałam go w szpitalu na korytarzu. no i powiedział że to prawdopodobnie od jakiegoś jedzenia. zapytał czy jakieś leki brałam. powiedział że na razie wapno i zobaczymy. w poniedziałek mam normalną wizytę. ale chyba wcześniej pojde tu do mnie do przychodni do internisty.
To są takie malutkie krosteczki ale strasznie wk... i upierdliwe dla mnie.staram sie nie drapać i nie drażnić ich bo jak zaczne to nie skończe

A ja dzisiaj wylądowałam w swojej przychodni.
Tak jak byłam zdrowa jak ryba (prócz tej rwy) to teraz wszystko się sypie.
Wczoraj wieczorem znów dostałam bóli brzucha i tak do rana. Ciągle taki ból jak na okres, skurcze, promieniujące w dół nóg. Zaczęłam się martwić i zadzwoniłam do swojej położnej z przychodni i ona kazała mi przyjechać.
Na szczęście szyjka cała, tylko macica mi się obniżyła i uciska na nerwy, powodując właśni te skurcze i ból brzucha i nóg. Dostałam zastrzyk w tyłek rozkurczowy (o boże, ostatni taki miałam w przedszkolu), zalecenie łykania nospy i leżenie non stop - zakaz chodzenia :((((((((((
a miałam dziś jechać na zakupyyyy
bo mam dziś imieniny i chciałam sobie prezent zrobić i pooglądać już coś pod choinkę i kupić kurtkę dla męża, cholera.
A po tym zastrzyku to miałam bombe jak po kilku piwach :o

ewelinka 5 kg od początku? piękny wynik, pozazdrościć :)
antar a czemu tą fotre można łykać, a zwykłą już nie?

reklama
Do góry