reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

J ja też je piję ale nie bierz ze mnie przykładuu. Robię sobie w półlirowym kuflu i zalewam trzy terobki i tak trzy razy dziennie, a jak od dwóch dni nie piję to mleczka mniej mimo kolegi laktatora. Do tego piję herabatkę z hipp na laktację tak ze dwa razy dziennie i jakos wykarmiam swoje maleństwo. Ale czuję straszne rozżalenie że nie mam normalnie. Najchętniej bym cofnęła czas i nie pozwoliła Zosi odstawiać sobie od piersi w szpitalu, nigdy bym nie poznała co to laktator i laktacja sama by sie uregulowała, a teraz przestanę odciągać i od razu o tyle mniej pokarmu:( Noce nieprzespane i wieczny lęk że mi pokarm znika.

reklama
J ja też je piję ale nie bierz ze mnie przykładuu. Robię sobie w półlirowym kuflu i zalewam trzy terobki i tak trzy razy dziennie, a jak od dwóch dni nie piję to mleczka mniej mimo kolegi laktatora. Do tego piję herabatkę z hipp na laktację tak ze dwa razy dziennie i jakos wykarmiam swoje maleństwo. Ale czuję straszne rozżalenie że nie mam normalnie. Najchętniej bym cofnęła czas i nie pozwoliła Zosi odstawiać sobie od piersi w szpitalu, nigdy bym nie poznała co to laktator i laktacja sama by sie uregulowała, a teraz przestanę odciągać i od razu o tyle mniej pokarmu:( Noce nieprzespane i wieczny lęk że mi pokarm znika.

chyba wpadłaś we własne sidła...

nimfiipediatra kazala mi dawac 6 razy dziennie, plus 3x2 kropelki esputiconu. Ja daje 4 razy dziennie. Maly dalej sie prezy, ale jest troche lepiej.

-j- na razie pije ja ponad tydzien :tak: ale tylko raz dziennie w poludnie, a oprucz tej mlekopednej pije tez zwykla z kopru wloskiego dwa razy dziennie. Moze odstawie ja teraz, bo malemu nic sie nie dzieje, ale na pewno za kilka dni znow zaczne ja pic, bo wydaje mi sie ze dobrze dziala na mleczko i trawienie u malego :tak:

habcia dzieki :tak: na razie sie wstrzymam z podawaniem czegos, bo Mackowi na wzdecia pomaga masaz brzuszka - gdy byloby gorzej to wtedy pewnie tez poradzie sie pediatry i zaczne mu dawac czesciej Esputicon :tak:

A ja nie pije nic na laktacje. Maly juz chyba sam mi to wyregulowal. Ladnie przybiera - urodzil sie z waga 3430, a teraz ma juz 4800. Ale w ciagu dnia je czesto, nawet co godz.
Antar, bidulko, moze Ty powinnas sie skonsultowac z kims w poradni laktacyjnej, bo tak jak pisaly dziewczyny, wpadlas w bledne kolo.:-( i glowa do gory, pamietaj, ze pozytywne nastawienie to polowa sukcesu.<przytul>

reklama
Moj Grubasek przez te 3 dni jedzenia prawie co godzine tak pobudzil laktacje, ze az kamienie mi sie robia na piersiach. Wlasnie odciagnelam jedna piers, 150 ml. Druga zostala dla niego :)

Do góry