reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

A ja mam lidlomixa i cieszylam sie jak dziecko, jak wreszcie moglismy kupic :D ale zwrocil mi juz sie tyle razy… :D chociaz fakt, nie zuzywam wielu miseczek, raczej wszystko wychodzi w tym jednym garnku, ale tez nie gotuje w nim codziennie, nie mniej przydaje sie bardzo, nawet niegotujacy maz skorzystal, co prawda raz, ale skorzystal :D
 
reklama
To może jest to prezent dla mojego męża 😁 On by się cieszył jakby mu maszynka mówiła, co dalej robić.
Noo wszystko pokazuje krok po kroku więc to akurat spoko :D ale ja akurat coś nie coś potrafię,bo babcia była kucharką i chyba mam to w genach 🤣 więc mnie irytuje jak ten sprzęt mi mówi co mam robić i zazwyczaj łączyłam kilka jego kroków w jeden bo bez sensu dla mnie było siekanie każdego warzywa osobno i po każdym mycie misy jak i tak potem wszystkie razem lądują w tym jedzeniu 🤣
 
Nie mam żadnego mixa i dobrze mi z tym. Nigdy nie rozumiałam tego szału na to, te pokazy, ch.. muje 😂
Ale jak komuś służy to super 😀
Ja tak samo, żadne mixy, bo kuchnia mała, ale ekspres ciśnieniowy akurat jest, bo to must have dla mnie. Jako prawilna bezdzietna lambadziara przed 40-tka mam ulubioną patelnie, garnek, do tego blender z rozdrabniaczem i robię bardzo dużo na czuja. Często eksperymentuje i jak juz staje do garów to oprócz obiadu, zawsze jeszcze jakaś sałatkę skręcę, czasem szybki placek. Uwielbiam gotować, tak jak Wam juz pisałam wtedy czuje sie bliżej mojej zmarłej Mamci, bo z nią każdą sobota tak wyglądała i to od dzieciaka. Robiliśmy razem torty, różne ciasta, potrawki na ciepło, salatki. Jak jakiś nowy przepis wpadł nam w ręce to bylo jasne, ze w weekend będzie testowanko.
 
Podzielcie się przepisem?

służę 😊

1000038705.jpg
 
Wiecie dlaczego gofry w kurortach są takie pyszne?
Bo mają masę gotową w wielkim worze, dodają wody i oleju i stąd są takie dobre, wiem z własnej autopsji bo kiedyś tak pracowałam :).
 
Powiem to co powiedzial lekarz- odchodzi sie od utartych "3 poronien". On wziął pod uwage wszystko co do tej pory mnie spotkało. Pierwsza ciaza z problemami, zagrozenie porodem w 32 tc, monitoring na patologii ciąży, podanie sterydow na rozwoj pluc dziecka by byc gotowym na nagle ciecie. Rzucawka powodem wcześniejszego cc na styk 36 tc. Wyniki rezonansu mozgu z zmianami, plamami gdzie neurolog sugeruje problemy z krzepliwoscia. Dwie biochemiczne jedna po drugiej (lipiec i wrzesien bo w sierpniu odpuściliśmy czekając na wyniki badania przezprzełykowego serca czy nie mam dziury międzyprzedsionkowej oraz testow na borelioze). Mam 34 lata, hashimoto i IO. To już jest pokaźna lista każdego potencjalnego powodu. Dla niego beta to ciąża- nie ignoruje jak co niektórzy. Wczoraj byłam skołowana ale dzisiaj juz wiem ze trafiłam na dobrego lekarza- człowieka z sercem i wiedzą. I każdej takiego życzę, by nie byc ignorowaną.
Nie zgodzę się z Tobą, że się od tego odchodzi. Wszystko raczej idzie w drugą stronę. Byłam badana przez kilku lekarzy i każdy przeglądał moje wyniki. Jeden (klinika niepłodność) wprost mi powiedział, że od mutacji (paiI) się odchodzi. Moja ginekolog uprzedziła mnie, żebym dopilnowała, by po porodzie wypisano mi heparynę — i gdyby mnie na to nie uczuliła, zostałabym wypuszczona bez recepty. Na szczęście miałam ze sobą całą teczkę badań, bo bez tych wyników moje upomnienie nic by nie znaczyło.
 
reklama
Wiecie dlaczego gofry w kurortach są takie pyszne?
Bo mają masę gotową w wielkim worze, dodają wody i oleju i stąd są takie dobre, wiem z własnej autopsji bo kiedyś tak pracowałam :).
Tłuszcz nośnikiem smaku 😁 jak pracowałam w sklepie, to mnie śmieszyło jak ludzie chcieli mega chude mięso. Potrawy z takiego mięsa są mniej smaczne.
 
Do góry