reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Ile możesz karmić piersią to karm, a reszte dokarmiaj. Ja odciągałam to też mi się wydawało bardzo mało, ale inaczej stymuluje dziecko inaczej maszyna. No teraz najważniejsze poukladać sobie w głowie, i do przodu.
No dokarmiam ale mówiła żeby dać jej 30
Ml jak będzie płakać. Zwykle dostaje moje ale raz czy dwa na dzień dostaje też mm. No i ja nie wiem czy ona nadal nie jest Głodna 🤷‍♀️

Sluchaj poloznej! Wiem ze to potrafi rozwalic, ja Ci powiem tak… 2 miesiace walczylam o kp, produkowalam duzo za malo nic potrzebowal, wiec karmilismy trybem mieszanym, najpierw zjadal z piersi, obu, potem dojadal mm, a na koncu pol dnia wisial mi na piersiach, zeby sobie pocyckac :D po 2 miesiacach jak ruszylo…. Ale musisz wyluzowac, przetlumaczyc sobie w glowie, ze najwazniejsze, zeby dziecko jadlo, nie wazne jak! Z czasem pokarm moze przyjsc jak i u mnie, a jesli nie, tez nic sie nie stanie!
Sluchaj poloznej! Wiem ze to potrafi rozwalic, ja Ci powiem tak… 2 miesiace walczylam o kp, produkowalam duzo za malo nic potrzebowal, wiec karmilismy trybem mieszanym, najpierw zjadal z piersi, obu, potem dojadal mm, a na koncu pol dnia wisial mi na piersiach, zeby sobie pocyckac :D po 2 miesiacach jak ruszylo…. Ale musisz wyluzowac, przetlumaczyc sobie w glowie, ze najwazniejsze, zeby dziecko jadlo, nie wazne jak! Z czasem pokarm moze przyjsc jak i u mnie, a jesli nie, tez nic sie nie stanie!
Dwa miesiące ? O matko, no właśnie też tak robię że jedna druga potem cyckanie spanie na mnie oksytocynowanie a jak nadal płacze to mm. Ale i tak mam schize. Jutro ma być położna a ja już jestem zestresowana że pewnie nie przybrała

Ml jak będzie płakać. Zwykle dostaje moje ale raz czy dwa na dzień dostaje też mm. No i ja nie wiem czy ona nadal nie jest Głodna 🤷‍♀️
To i tak jest piekny wynik jak tylko raz czy dwa dostaje mm! A jak bedzie glodna, da znac :D tego darcia nie przegapisz, wiem co mowie 😂
Dwa miesiące ? O matko, no właśnie też tak robię że jedna druga potem cyckanie spanie na mnie oksytocynowanie a jak nadal płacze to mm. Ale i tak mam schize. Jutro ma być położna a ja już jestem zestresowana że pewnie nie przybrała
I kontynuuj! Ale staraj sie zmniejszyc stres, to bardzo duzo da, chociaz wiem jak trudne jest to do zrobienia :D przyjdzie polozna to zobaczy i tak to odbieraj, albo powie, ze jest ok, albo powie, ze nie jest ok i bedziecie cisnac dalej, nic innego sie nie stanie :) nie traktuj tych wizyt jako sadu ostatecznego, tylko jako kontrole czy idziesz tak dalej, czy trzeba cos zmienic/dorzucic/odjac, ale tak czy siak lecisz dalej! :)

Oj pamiętam tą ulgę jak się w końcu okazało, że przybiera i nadrabia braki. Mam nadzieję, że jutrzejszą wizyta uspokoi.

Kurcze ja przy córce już musiałam do końca co karmienie to 30ml dawać 😬 ale z nią byłam w szpitalu gdzie butelkę dają bez problemu i nawy bez moje wieży jej potykali. No i cały czas żyłam w stresie, co bardzo przekładało się na karmienie...

Nie udało mi się wyluzować... Ale za to tym razem byłam mądrzejsza i ani jednej butelki nie musiałam robić 💪🏻 W sumie najważniejsze jest to, żeby mama miała zdrową głowę, a sposób karmienia to już sprawa drugorzędna.

reklama
Ja mam dzień lenia. Wczoraj późno poszłam spać - przed 2 w nocy. Oglądałam z mężem na Netflixie serial - Rekruci.
Wstaliśmy po 9, młoda spała jak niedźwiedź.
Robię teraz kotlety "gołąbki" z przepisu Pani Ewy Szczęsnej z master chef i zobaczymy czy nikogo nie potruje:) 😆

Do góry