reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Z wagą to trochę takie indywidualne mi sie wydaje, ostatnio gadalam z dziewczyną, która przytyla 8kg juz, jest w 19tc, a w zyciu bym nie powiedziała. Powiedziałabym,ze max z 3, bo oprócz malusieńkiego brzuszka to nic nie widac.
BMI wsadziłabym do kosza juz dawna 😅

Spodziewam się, że pójdę na wizytę i dostanę opieprz, że słabo dopilnowałam tej wagi. Często ginekolodzy zwracali mi na to uwagę, że np 70kg przy 173 cm to jest dramat. 🙈

reklama
Spodziewam się, że pójdę na wizytę i dostanę opieprz, że słabo dopilnowałam tej wagi. Często ginekolodzy zwracali mi na to uwagę, że np 70kg przy 173 cm to jest dramat. 🙈
U mnie to temat wciąż do przepracowania, bo ja przy wzroście 168 najlepiej czułam się ze sobą ważąć 48kg. Teraz ważę 53,5 - wiem, że to niedużo ale trudno mi samą siebie przekonać o tym, że tak naprawdę to i tak powinnam więcej, a nie mniej.

Dziewczyny, czy któraś z Was brała może ten inozytol ? Cena fajna, jestem ciekawa.
Link do: Inozytol 1100 mg Myo-Inositol (60 kaps) Aura Herbals - Sklep internetowy Enaturalnie.pl

Edit: miałam wysłać to na kreski, ale jak już tu poszło, to może która też odpowie 😁
Z tego co widzę,to jest tam tylko jedna forma inozytolu.bez tego d-chiro no i w sumie żeby mieć te 4g to musiałabyś łykać 4 tabletki dziennie więc opakowanie starczy na 15 dni

No to trafiałaś na głupich ludzi, moja siostra waży nawet więcej od Ciebie przy tym samym wzroście, jest bardzo szczupła, duzo ćwiczy, nie wyobrażam sobie,ze miałaby schudnąć 10 kg, bo wyglądałaby jak anorektyczka

Z tego co widzę,to jest tam tylko jedna forma inozytolu.bez tego d-chiro no i w sumie żeby mieć te 4g to musiałabyś łykać 4 tabletki dziennie więc opakowanie starczy na 15 dni
Tak wiem, ale ja biorę też inne suple gdzie jest inozytol, takze tu był brała dwie kapsułki dziennie, a reszta inozytolu w innych suplach. Na razie mam, ale chciałam się zorientować czy ktoś brak.
A musi być też ta druga forma ? Tzn ja wiem, że lepiej jak są dwie, ale niby jaka szczególna różnica jest między jedną a druga forma inozytolu ?

To ja może jeszcze pomyślę, czy to kolejne dziecko to dobry pomysł 🤪
A serio to współczuję, nie dane mi było przerobić choć namiastkę takiego egzemplarza bo chyba byłby jedynakiem 😄
Te rady z poradników są fajne przy dzieciach które współpracują...

Po prostu nie nazywaj go Stanisław 🙈😅
To nie imię. To charakter 😅

No to trafiałaś na głupich ludzi, moja siostra waży nawet więcej od Ciebie przy tym samym wzroście, jest bardzo szczupła, duzo ćwiczy, nie wyobrażam sobie,ze miałaby schudnąć 10 kg, bo wyglądałaby jak anorektyczka

Teraz mi tak mówią, bo jeśli przytyłam z wagi 45-48kg (miałam zawsze mocną niedowagę przy moim wzroście) do wagi rzędu 69kg to moja skóra nie wytrzymała. Mam nawet nie rozstępy a wyglądam jakbym się nożem wszędzie pocięła. Od tego idzie zazwyczaj krytyka czy nie mam lustra i tego nie widzę, jak mówię że to wynika ze zmiany wagi z ostrej niedowagi na wagę normalną to mówią, no Pani waga normalna nie jest, proszę zrzucić. 🤷🏻‍♀️
Nie spotkałam się z brakiem krytyki w tym aspekcie, zupełnie szczerze.

U nas było słabo od początku, tylko ja myślalam, że każde dziecko tak ma i że to mija albo ze to przez wczesniactwo 🙈
Pierwszy rok to trauma, dużo placzu, duzo frustracji.

A co do spania to mój mlody spał od zawsze sam w łóżeczku aż mu po 2 urodzinach odwaliło i od tego czasu łóżeczko parzy. Tak to zawsze zasypiał i go odkladałam, od urodzenia, ja bylam zadowolona bo spi sam, przesypiał coraz dłużej, a teraz to nie wiem o co chodzi.

To że minęło już sporo czasu to nie znaczy, że to nie wcześniactwo.
Zapewne nie miałaś możliwość bycia przy nim w szpitalu cala dobę? 🙄

reklama
Jak to jest z rozmiarówką ciążową na jeansy?
Takie 38 czy 40 to jest takie normalne czy powiększone już? 🤔
Bo nie rozumiem jak się zapatrywać, brać rozmiar większe czy swój rozmiar obecny. 🤔

Ja nienawidzę tych dżinsów
Zdecydowanie przymierz i pochodz po sklepie. W domach centrum kiedys byl duży wybór tych ciążowych albo w Arkadi

Do góry