reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Powiem Wam, że ja już zgłupiałam. Coraz więcej widzę tesktów - od kilku dni mam pozytywne testy ciążowe, dzisiaj dostałam plamienia i na pewno jest to plamienie implantacyjne. Ale jak to możliwe? Czy warunkiem podniesionego poziomu beta hcg nie jest właśnie implantacja/zagnieżdżenie?

Powiem Wam, że ja już zgłupiałam. Coraz więcej widzę tesktów - od kilku dni mam pozytywne testy ciążowe, dzisiaj dostałam plamienia i na pewno jest to plamienie implantacyjne. Ale jak to możliwe? Czy warunkiem podniesionego poziomu beta hcg nie jest właśnie implantacja/zagnieżdżenie?
Ja wczoraj jak zrobiłam rano ten test, to równocześnie nadal miałam lekkie plamienie brązowe, już go nie ma od tamtej pory a zaczęło się przedwczoraj, matka marura nie do końca jest zbadana i myślę, że nie ma co się trzymać "beta startuje 48h po zagniezdzeniu".

Ja wczoraj jak zrobiłam rano ten test, to równocześnie nadal miałam lekkie plamienie brązowe, już go nie ma od tamtej pory a zaczęło się przedwczoraj, matka marura nie do końca jest zbadana i myślę, że nie ma co się trzymać "beta startuje 48h po zagniezdzeniu".
no tak, ale u Ciebie to plamienie zbiegło się z cieniem, więc można by jeszcze uznać, że to jeszcze pozostałości po zagnieżdżeniu, ale jak ktoś ma od 3-4 dni pozytywne testy i po tym czasie pisze, że miał plamienie implantacyjne, to mi coś nie pasuje 🙈
W sensie u Ciebie z tego co widziałam to wczoraj rano pojawił się cień i później był mocniejszy no i piękna beta. No to tutaj jestem w stanie uwierzyć, że to jeszcze plamienie tym bardziej brązowe.

Jest. Beta nie startuje wcześniej.
Plamienia mogą mieć rózne przyczyny. Stara krew może być jakimiś resztkami z implantacji, może być podrażnione naczynko, a może być niedobór proga. Nie da się za bardzo stwierdzić.
No i plamienie implantacyjne nie musi być dokladnie w implantację, bo może być później widoczne jak już beta wystartowała dlatego, że to małe ilości, zwłaszcza jak te plamienia wskazują na starą juz krew.
Ja bym tak szczerze to nie przywiązywała wagi do plamień uznawanych za implantacyjne.

reklama
Do góry