reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

No Idea Idk GIF by Muppet Wiki

Rzyciowe (nie mylić z życiowe) mądrości jak i te "prawdziwy mężczyzna musi spłodzić syna, zasadzić drzewo i zbudować własnoręcznie dom" 🤣
No cóż, mon najwyraźniej nieprawdziwy skoro ma córkę i o zgrozo lubi gotować i robi najlepszą beze świata a w dodatku sprząta… nie wiem jak zyc teraz

reklama
No Idea Idk GIF by Muppet Wiki

Rzyciowe (nie mylić z życiowe) mądrości jak i te "prawdziwy mężczyzna musi spłodzić syna, zasadzić drzewo i zbudować własnoręcznie dom" 🤣
Hahaha 😂 no u mnie jest na opak i jakoś życie leci 😂😂
Mnie to też wkurza... Albo teksty typu: ooo teraz POSTATAJCIE się o synka,bo Basia musi mieć brata....
Taaa musi... Od czasu tych starań o rodzeństwo dla niej to miałam biochem i dwie pozamaciczne i chyba jeszcze trochę potrwa zanim na pełnej wrócimy do starań - ale "przecież jesteście młodzi bo ja P.urodziłam ,gdy miałam 35 lat" itd...

Hahaha 😂 no u mnie jest na opak i jakoś życie leci 😂😂
Mnie to też wkurza... Albo teksty typu: ooo teraz POSTATAJCIE się o synka,bo Basia musi mieć brata....
Taaa musi... Od czasu tych starań o rodzeństwo dla niej to miałam biochem i dwie pozamaciczne i chyba jeszcze trochę potrwa zanim na pełnej wrócimy do starań - ale "przecież jesteście młodzi bo ja P.urodziłam ,gdy miałam 35 lat" itd...

No tak, bo Ty możesz przecież wybrać, żeby tym razem był syn, no tak, no przecież takie to banalne. 🤣

U nas juz tyle lat ile slyszalam „a co tak jedynaka chcecie miec? Bedzie chamski i nie bedzie umial sie dzielic”… jakby to zalezalo od braku rodzenstwa a nie od wychowania i charakteru… ale glupiemu nie przetlumaczysz, a madremu nie musisz :D

Próbowałam, codziennie to piję, cdl mi pomaga, ale no niestety - wymaga to czasu. A ktoś tak niecierpliwy jak ja … w dodatku się porównuję z innymi … no nie jest łatwo
Głowa to podstawa, ona może zablokować wszytko 😬 mąż niech powie teściowej by oszczędziła sobie takich komentarzy, bo one nie pomagają.
Życzę cierpliwości

Gdzieś 2 tygodnie po porodzie zaczęły się teksty, że trzeba brać się za rodzeństwo. Generalnie to ignoruje. Jak już w ciążę zaszłam, to bo to teraz musi być syn, żeby była parka. Nie ma innej opcji niż parka, bo inaczej człowiek nieszczęśliwy. To zaczęłam mówić, że jak będzie córka to wyskrobie i będziemy próbować dalej. W większości przypadków pomogło.

Sadziłam drzewka, domu nie buduje, ale płyty kg mocowałam, płytki i panele układałam, szlifowałam ściany, malowałam i dużo różnych rzeczy których nie było w planie robiłam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry