reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini rozwarcie na palec mam juz od jakis dwoch miechow..
a szyjka to jak mu sie zmierzy, bo ja nie wiem jak mozna tak dokładnie ja zbadac wpuchajac palucha? raz mowi tyle a za trzy dni tyle,
w kazdym razie "prosze sie oszczedzac, zero wysiłku, itd" za kazdym razem powtarza ale (chyba?) nie ma tragedii bo do szpitala nie wysyła a "tylko" staszy

reklama
Witam wszystkie kobitki:-)
Amandla - ja w poprzedniej ciąży jak miałam pesser założenie nie bolało i urodziłam w terminie i funkcjonowałam normalnie.A teraz założenie bolało i leżeć muszę bo jak zaczynam chodzić to bolą plecy brzuch zaczyna ciągnąć w dół i się stawiać wolna jestem jak żółw.Mi lekarz kazał pierwszy dzień po założeniu leżeć nie chodzić zeby się ładnie zassał tak powiedział nawet ze szpitala nie mogłam wrócić na piechotę a mam bardzo blisko kazał taxi.A musisz zobaczyć jak twój organizm reaguje jak coś boli to leżeć nie przemęczać się a jak czujesz sie dobrze zero objawów śmiało możesz powoli funkcjonować(w poprzedniej ciąży nawet na spacerki 2 godzinne chodziłam)A za darmo ci założyli czy musiałaś zamawiać ??I kiedy masz kontrole bo ja miałam po 2 dniach sprawdzenie czy leży jak trzeba.I mówili w którym tygodniu będą ściągać??A najlepsze że po krążku poród miałam ekspresowy i mało bolesny :)
monika dziekuję za informacje, każda jest cenna:) póki co nic a nic mnie mnie boli, nie czuję jakiejkolwiek zmiany, moja lekarka do której chodzę prywatnie założyła mi w szpitalu, więc nie musiałam nic zamawiać, kontrolę mam za 7 dni, ale jakby coś się działo mam dzwonić. Z ostrożności mąz mnie dziś zawiózł i przywiózł z zabiegu, więc za dużo nie spacerowałam i póki co leżę:)
kindzia - nie wiem jaka długość, bo nie miałam usg, tylko badanie "ręczne", ale lekarka jak tylko zbadała to stwierdziła, że koniecznie trzeba działać, bo się bardzo skróciła szyjka ( jakieś 1,5 mies temu miałam 3 cm, więc pewnie teraz mniej, a poza tym dzidzia główką napiera na szyjkę cały czas.

Ostatnia edycja:
Lina - mój mały ponad tydzień pochodził w 56 :-)A urodził się 4 kg:-)A dziewczynki są zazwyczaj troszkę mniejsze :-)
Chyba do 32 się zakłada pesser a później już nie wiec tylko was tak straszą:-)
Ja szyjkę miałam ok rozwarcie 1,5 cm.A ponieważ mam bardzo słabą szyjkę i skurcze mnie męczyły w 20 tygodniu i kłucia miałam.To mi założył mówił żę można się obyć ale leżeć i tylko do toalety.I mi założył musiałam zapłacić170 zł (zamawiałam przez neta)A teraz się ciesze ze mam jednak jak ma się pesser pierwszy raz założony to inaczej a przy kolejnej ciąży szyjka słabsza wiec trzeba mówić lekarzowi że był pesser w poprzednich jak kiedyś pisałam mój lekarz mnie nie słuchał i mnie olewał i zmieniłam i dzięki temu mam maluszka w brzuszku.Myślałam ze będę jak w poprzedniej ciąży chodzić sprzątać i normalnie funkcjonować. Ciężko mi że leżę męczę się strasznie i jak zaczynam robić to mnie w zaraz kłuje. Zyczę wam żebyście miały z tym pesserem jak ja miałam w poprzedniej ciąży.Czasem sie śmieje ze to ze starości,I strasznie kręgosłup mnie boli i drętwieją mi ręce albo nogi

Ostatnia edycja:
Z tymi ubrankami to nie dojdziesz moj miał 4150kg i
i w jedna 56 nie włązł a w inne pochodzi nawet do 3-4 tyg.
trzeba patrzec na długosc rekawka i długosci "nozek" a nie na roz na metce

Mini no pewnie
ze dobrze ze nie postepuje
tylko ciagle jakies "syfy" łapie bom nie szczelna...

Amandla no własnie mnie tez "recznie" bada. No i mniej niz 3 cm nie było ,
tak z jego maciania wychodzi. bo raz mowił ze 3,5cm raz ze 3cm. potem znowu 3,5cm.

Ostatnia edycja:
ivi to ja mam dokladnie teraz tak:-D
Dobrze ze jestem sama w domu bo ten moj to do psychiatry chcial by mnie wiesc:-D:-DJak patrze na ta suszarke to sama do siebie sie smieje:-D

reklama
Tunia0- ja też bym poprała ale jak pisałam muszę czekać:-)
A ktoś pisał na temat pralki program dla dzieci i powiem wam że tego Bosha to ja mam i właśnie go zmieniam w sklepie ten sam bez napisu że dla dzieci te same programy i funkcje kosztował 200 zł taniej.A też chciałam kupić okazało się bez sensu.A teraz zmieniam pralkę po 5 latach na Pralki Samsung Eco Bubble.A powód nie pierze jak na początku nie wypłukuje już dobrze proszku i zaczyna śmierdzieć często muszę ją czyścić środkami albo octem.Wiec zbieram na pralke i mam zamiar w lutym kupić i dopiero będe mogła prać będzie po remoncie :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry